Нито един роден кандидат за ЕП не прие IQ тест

Наесен следва да видим депутатите на местни избори
17 май 2019 22:00, Петя Славова
69
Нито един роден кандидат за ЕП не прие IQ тест
Снимка: архив, Reuters

Нито един кандидат за евродепатут от България не е приел поканата на "Менса България" да се яви на тест за интелигентност, съобщава БНР.

Писмото с предложението до партиите, коалициите и инициативните комитети е изпратено още преди седмица, обясни председателят на Управителния съвет на "Менса България" Христо Радков.

""Когато един човек иска да представлява България в Европейския парламент и да защитава нашите интереси - на народ и на държава, той трябва да има, според нас, един минимум като качества. Да знаем, че той е във възможност да защити нашите интереси. Виждаме едни листи с хора, за които не разбираме какви качества притежават.

По същия начин ние можем да спрем на произволна улица първите 17 човека, които минат, и да ги предложим на суверена да ги избере", обясни Радков.

Той добави още, че наесен ще предложан и на кандидадите в местните избори да се явят на тест за интелигентност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
5
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Нека на теста се яви премиерът, да даде пример!
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страх лозе пази!
58
4
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 4 години
Ти може и 200 IQ да имаш и да не знаеш нищо.Тестовете на Менса за логически, а не за енциклопедични знания и възпитание.
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Замислен"Историята познава случаи на хора, които смятат многоцифрени числа наум с нечувана скорост, но в същото време са си диагностицирани като бавноразвиващи."IQ теста не решава задачи с цифри. Ако това беше мерилката, калкулатор *** от 74-а година, дето бяха с кабел, щеше да е по-умен от Айнщайн.
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теста на МЕСА, за "възрсатни" показа, че имам IQ от 132 пункта, когато бях на 11, което според тях означавало, че съм по умен от 98 процента от хората, или некаква такава дивтия, но при положение, че ме изритаха от 3 различни гимназии, определено не им вярвам и не вярвам на някой, който казва, че бил умен, вади си картата от МЕНСА, блъска я на масата и вика - "Вийш ли ся! ***!"
55
2
 
0
 
! Отговори
f преди 4 години
,,,, да минат история, география... Много неуки влязоха, заплахи, а колко умни за 10 години на ръба на оценяване - - лекари, юристи/адвокати, някои се разделиха, в Б.бани, без жилище, доктор.. Много грях за изкупуване ,,,,
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако народът български беше умен и интелигентен нямаше да имаме про'сти политици ! Първо тест трябва да мине българският народ, защото той избира политиците, те не се самоизбират и тогава да се предлагат тестове на измамниците-политици !
53
2
 
13
 
! Отговори
тя преди 4 години
Ми то умните ни хора не участват в политиката!
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ЕП е добре да идат повече социалисти, а в БП да бъдат повече демократи.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те да минат тест от нашия парламент да видите Ко значи ръб.
50
2
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Това всъщност не е вярно. Двама кандидати от ДБ вече са го минавали. Единият е в топ 2% по резултати.
49
4
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Ми то този тест ще покаже единствено, че не са бременни.
48
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
бре каква изненада!!..Да не щат да минат на тест нашите "Титани на мисълта и бащи на демокрацията"..Сигурен съм че отказват, за да не депресират "електората",показвайки му колко над "обикновените хора" са мераклиите за ЕП....................Иначе:-За какво му е на послушко интелигентност? Преди дни видях в нета клип,на който шим -пан- зе боравеше много успешно със смартфон.Та така и нашите : -Стига да не са далтонисти за да не бъркат копчетата,стават..
47
2
 
4
 
! Отговори
Средняк преди 4 години
Ми те повечето ще дадат отрицателни резултати хайваните. До средното ( около 100 единици ще добацат).
46
10
 
2
 
! Отговори
тествал се в МЕНСА преди 4 години
До 36В тестовете на МЕНСА такива въпроси няма. Това е въпрос за знание.В тестовете на МЕНСА задачите са как се справяш в непозната ситуация за ОПРЕДЕЛЕНО време. За достатъчно дълго време почти всеки ще ги реши.
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората имат заблуждението, че евродепутатите и еврокомисарите защитават интересите на държавите, от които идват. Евродепутатите и еврокомисарите не представляват държавите, от които идват. Запомнете го това.
44
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 4 години
Да минат матура (български, математика... ) и изпит по чужд език.
43
12
 
1
 
! Отговори
45 продължение преди 4 години
Авторите за тестове за интелигентност се очаква да са чели Библията, или поне някои основни нейни части. Не защото е забавна, а защото фиксира практики, мислене и законодателство отпреди стотици и хиляди години, т. е. човешкото мислене. Там също пише по повод обрязването като белег на избраната еврейска раса: да се обреже ....също купеното с пари и прероденото дете.
42
11
 
2
 
! Отговори
Замислен преди 4 години
Тия IQ малоумия е крайно време да бъдат обявени за шарлатанство. Историята познава случаи на хора, които смятат многоцифрени числа наум с нечувана скорост, но в същото време са си диагностицирани като бавноразвиващи. Някой от най-великите криейтиви на планетата е било наложително да носят памперси, просто защото не могат да се самообслужат.
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е поне им е стигнал акълът да не се излагат още повече. Все пак е нещо.