Сидеров: НАТО е ненужно, членството в ЕС ни ощетява

Националистът не вярва, че БСП ще бие ГЕРБ
17 май 2019 10:07,
266
Сидеров: НАТО е ненужно, членството в ЕС ни ощетява
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В момента България е ощетена от членството си в Европейския съюз. Икономическите ни интереси могат да бъдат доста по-добре реализирани, ако нямаме това очакване само на еврофондовете. Това каза пред Нова лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

За пореден път той заяви, че "Атака" иска преразглеждане на Договора ни за ЕС, за да може България да получава повече и беше категоричен, че "членството в един съюз не може да бъде цел на съществуването ни".

Според него, членството ни в НАТО пък било напълно излишно.

Още по темата

"Направили сме нашия цивилизационен избор като сме приели православното християнство, така че не може участието в един съюз да е цивилизационен път – то трябва да е интерес", смята Сидеров.

В коментара си по актуалната политическа обстановка в България, Сидеров определи като "нереалистични" прогнозите за евровота, според които резултатите на ГЕРБ и БСП към момента са изравнени и вярва, че ГЕРБ ще е с предимство.

"Няма такава опасност БСП да изпревари и това да създаде настроение за предсрочни избори", заяви той.

Волен Сидеров каза, че разбира желанието на партньорите му в коалицията "Обединени Патриоти" да се "измерят" на евровота, но и че това може да създаде рискове за т.нар. малка коалиция. Въпреки това, той не смята, че ще се стигне до преформатиране на управлението след изборите.

Заедно с лидерът на "Атака" в студиото беше и водачът на листата на партията за предстоящият вот - Д-р Георги Димов. Той спечели мястото в риалити-конкурс, който беше излъчван по партийната телевия "Алфа". След дебати, зрителите гласуваха за своя фаворит и той зае лидерската позиция на листата.

Запитан какви са основните му приоритети в евентуалната му бъдеща работа като евродепутат, Димов беше категоричен, че сред тях са предоговарянето на условията по предприсъединителния ни договор, каквото някои страни членки вече били направили.

Георги Димов ще настоява и за единна минимална европейска заплата и премахване на санкциите срещу Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
5
 
13
 
! Отговори
Знаещ преди 4 години
Бе, те бургазлии щяха да му "свършат" работа, ама нали "родната" полиция го пази!
134
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АТАКА Е ПАРТИЯ ФИНАНСИРАНА С РУСКИ РУБЛИ ВОЛЕН СИДЕРОВ Е ЗА ЗАТВОР
133
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО ЕС И НАТО
132
7
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
Е па Сидеров е ненужен!
131
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците здраво са го закъсали щом са избрали за агенти такива недоразумения като Сидеров , Доган , *** и Марешки .Руската партенка отдалеч си личи То само луд или морално пропаднал би се съгласил да работи срещу народа си в полза на руснаците.
130
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя верно е на заплата при путинчо Е нали до преди 20г членувахме в СИВ и Варшавския договор . Добре ли бяхме ? Цъфнахме ли ?
129
4
 
5
 
! Отговори
44 преди 4 години
А кой крепи правителството ?
128
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова ли 2 000 000 българи не живеят в България , само такива смешници и палячовци като Сидеров и неговите хипнотизирани гласоподаватели останаха в България щото не могат на друго място да прогресират ако излязат зад граница и ще умрат на 2-та седмица от глад
127
6
 
7
 
! Отговори
Селянин преди 4 години
До НАЙ-ПОСЛЕ !!!!В руското училище на математика не ви ли учат? Виж колко пари сме получили от ЕС, ако можеш да смяташ в млрд евро! *** народ сме и не можем да се възползваме достатъчно от това, което ни се предлага. Само гледаме да откраднем вместо да инвестираме в нашето бъдеще.
126
5
 
13
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
Сидеров е агент на Путин. Но аз мисля че именно Сидеров е излишен. Той има раздвоение на личността защото хем е фашист, хем е болшевик. Накратко: грешка на природата.
125
23
 
13
 
! Отговори
НАЙ-ПОСЛЕ !!!! преди 4 години
се намери Български политик да ни извади от гнусния ротшилдски кибук наречен ЕС !!!всяка година бедна България плаща 700 МИЛИОНА ДОЛАРА на окупатора НАТО !от тази година ще ни дерат близо 3 МИЛИАРДА ДОЛАРА !!!!до сега от окупатора НАТО и една пробита каска не сме получили !!!
124
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е човека.....Нямаме никаква работа с изджендърастените *** в Брюксел. Ние имаме друг морал и цености.
123
8
 
19
 
! Отговори
Тоз е рушки кавал преди 4 години
И като всички рушки кавали държи да му се плаща в долари
122
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Християнството не е наложено със сила. В продължение на няколко века християнството обхваща все повече българи, особено в Южна България и градовете. През 865 г. става само официалното му приемане за държавна религия. Това среща много слаба съпротива сред малка част от прабългарските родове
121
6
 
9
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Хубаво е под дебелата сянка на ГЕРБ разбира се.Този е тотално изпръщял. Само *** може да се хващат на глупостите които ръсят Атака нон стоп...
120
7
 
27
 
! Отговори
знам преди 4 години
И този бил патриот. Патриот ама проруски, антибългарски.
119
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин го храни този само колкото да прави золуми с метежниците си пред американското посолство, но откато Бойко го "осинови" и това не прави...Сега се репчи на НАТО и на ЕС само колкото до имитира дейност !
118
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То се е видяло че ЕС умира. По добре да напускаме потъващия кораб навреме, за да не потънем с другите. Те като искат, нека потъват. Ние ще ги гледаме от безопасния бряг.
117
8
 
12
 
! Отговори
до руския пудел преди 4 години
България е свободна страна на който не му харесва да си хваща пътя и да се маха
116
9
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
ЕС трябва да се обедини и мобилизира и да смажем Просията.