Валери Симеонов: Регулациите на Брюксел ощетяват България!

Най-скъпото се дава за България, отсече лидерът на НФСБ
19 май 2019 10:17,
90
Валери Симеонов: Регулациите на Брюксел ощетяват България!
Снимка: архив Булфото

Смятам, че НФСБ е нужна партия за България. Това е по-различна партия, която е влязла в политика не, за да взима, а за да дава, заяви бившият вицепремиер Валери Симеонов.

"Най-скъпото се дава за България. Жертвал съм си фирмите,излязъл съм от тях и семейството  ми, което е в Бургас", добави той пред "Нова тв".

Още по темата

Той заяви, че като евродепутат ще работи за по-добрата информираност и за по-качествено приложение на контрол от страна на евродепутатите.

По 19 мераклии в битка за 17-е ни места в ЕП: Вотът на 26 май в цифри

"Европейският депутат има право на запитвания, на въпроси към всички институции, има право да взима отношения по всички въпроси, не само в ЕП и аз ще го използвам това. Контролът ще бъде свързан с подготовката на нормативните документи в ЕП още от самото начало и търсенето на обективна оценка на въздействието спрямо конкретния нормативен документ спрямо България, защото голяма част от директивите и регламентите ощетяват България", добави той и обясни, че един от актовете репресиращи бизнеса у нас са промените в Закона за лекарствените средства в хуманната медицина. Съгласно тях всички малки аптеки трябва да направят големи разходи, за да контролират фалшивите лекарства. Според Симеонов това трябва да се прави от производителите.

Симеонов обясни,  че все още не може да се говори към кое политическо семейство ще се приобщи НФСБ в ЕП.

"Трудно може се говори за политическо семейство на този етап, тъй като смятам, че ЕП ще бъде доста по-различен от сегашния, ще има нови политически семейства. Дали са популисти и кой ги определя като такива е друг въпрос, но очаквам, че ще има партии от патриотичния сектор, които да не са подвластни на Великите сили. Ние там ще бъдем", уточни той.

"ЕС е под едно непрекъснато напрежение и натиск от външно въздействие, защото се явява най- големият икономически субект и като такъв се явява най-големият конкурент на САЩ и съответно на източните икономики", каза още кандидатът за евродепутат.

10 дни преди евровота: БСП и ГЕРБ движат наравно, делят ги 0,4%

Според Симеонов до европейските избори няма да има политически скандали. "Каквото имаше да се извади, се извади", каза той.

Валери Симеонов обяви, че неговата равносметка до момента е предизборната му кампания и поясни: "Призивът към избирателите е да изберат хората на действието, хората, които са оставили за кратък срок зад себе си реални неща. Такъв е случаят с изграждането на преградно защитно съоръжения на границата с Турция. Това си е моя лична кауза, която от идейна фаза до завършването лично аз съм упражнявал контрол. Остава да няма преграда между християнска Европа и мюсюлманска Азия", каза той. 

Лидерът на НФСБ заяви, че в последната половин година се забелязва непоследователност и липса на активност в БСП. "Корнелия Нинова лично ми обеща на мен и моите колеги от НФСБ да подкрепи предложението ни за минимална пения от 300 лв. в края на 2016 г., когато гласувахме бюджета за 2017 г., и не го направи", заяви Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
10
 
! Отговори
А защо? преди 4 години
Я да ни обясни Симеонов как хората от неговата квота (неговите хора) Мариана Николова и Елеонора Лилова се опитват да прокарат антибългарската Стратегия за детето. И с това не работи ли срещу генерал-лейтенант доктор Бойко Борисов?
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички родни псеядопатриоти се гласят да стават евродепутати...защо? За да се борили срещу Европа!! Защото Европа ощетявала България.А, когато взимате европарите за хотели, къщи...магистрали, градинки и земвделие...тогава...абе, никакви ви няма да се борите срещу Европа.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заминавай си на село бе . Унищожител на туризмаа. Кви хора вкарвате в тоя парламент направо не знам. Вие умствено изостанали ли сте в тая държава.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
прибирай се в Бургас , кой те вкара в Парламента в ада да гние
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валерка, ако беше се постарал да прочетеш един регламент и съответен наш закон, щеше да видиш, че не европейските регулации, а българската бехаберност ощетяват България! Ей такива като тебе "законотворци" са най-опасни за България!
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този не бих му поверил кучето да ми разходи ..... Камоли за нещо по-сериозно
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от Българизирани/българеещи се , Сименов ти си българин колкото аз съм руснак и славянин
21
6
 
7
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
това е истински българин, винаги някой друг му е виновен.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ядосан и разгневен че нищо не може да направи , не вървят нещата , събирай си багажа и се връщай при семейството ти което явно ти липсва повече от нещата в Политиката , Политиката се оказа че не е за теб
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви глупости говори тоа , бил си жертвал Фирлите и семейстовото , това е признак на несигурност и гняв , никой не те викал насила в Политиката , като не можеш и си тръгваш , елементарно е
18
0
 
11
 
! Отговори
найголемите Мошеници преди 4 години
Симвонов *** и научи първо История на България наизуст , а не да говориш ХИПОТЕТИЧНИ неща , България преди 866 г не е била даже християнска Държава поради причните че Християнството се налага НАСИЛА от Византия 866 г , пише точно и ясно за всеки бълграски гражданин на български дори в Уикипедия за Борис 1
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валерко Далаверко, Мутренска патерицо, краят ти е близо.Крал си, кво си крал - повече няма.
16
0
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Далавери Симеонов защитава единствено бизнеса в БГ- Какво стана с спогодбата на внос на кадри от Армения която той сътвори- Арменците гледам тичат да слугуват по Черноморието- Ами акция ШУМ- Масово самолетите кръжат из главите на бургазлии-Ама дискотеки затваряме в Слънчев Бряг-Затворете всички дискотеки и със Слънчев Бряг е свършено,Оградата гледам спира бежанците- обикновенно ги хващат на румънцсата граница на ИЗХОД от БГ !! Корупция безхаберие -Държава без правила без граници и без хора!
15
0
 
16
 
! Отговори
Мри в забвение! преди 4 години
След като цял мандат блажи по гербаджийски, сега да ми се прави на вегетарианец е малко късничко. Тези не са обединени патриоти, а изборни патриоти, защото се сещат за страната си само около избори.
14
15
 
3
 
! Отговори
Земеделец преди 4 години
Да подкрепим Валерката, той винаги защитава дребния бизнес и бедните хора. Единствено той не краде! Другите са лъжци и хиени!
13
2
 
20
 
! Отговори
Петров преди 4 години
тази бургаска мутра я изгониха от туризма - там БокУ си остави хубавицата Ангелкова да събира рекета. Сега го раздава патриот, няма що.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз ква злобна физиономия има
11
1
 
17
 
! Отговори
... преди 4 години
До бай ганюХайде бе, ти верно ли? От Брюксел ни насърчиха да купим реактори и да почнем строеж на АЕЦ. После от Брюксел ни забраниха да строим АЕЦ. После от Брюксел ни глобиха, защо не сме го построили. Успешна формула вика. Ти не си у ред бе.
10
3
 
9
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Не знам защо, но като го видя тоя се сещам само за Алековия "Бай *** в Европа".Асоциации някакви. ;-)
9
12
 
5
 
! Отговори
Матей Салвини преди 4 години
Човек като Симеонов безспорно ще е много полезен за България! Но народа е от лош мат'рял и ще подкрепи крокодили, бандити и негодници като шопара Пеевски, жучката Майдел и крекалника Джамбазин!