Борисов за корупцията: Нинова да отговори защо я отстраниха като зам.-министър

"Готови сме да намалим субсидиите на партиите, но олигарсите чукат на вратата"
Обновена: 21 май 2019 13:02 | 21 май 2019 13:02, Анисия Иванова
483
Борисов за корупцията: Нинова да отговори защо я отстраниха като зам.-министър
Снимка: Facebook

Ако министри се отстраняват за корупция - то и Корнелия Нинова я отстраниха като беше зам.-министър, каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при откриване на нова поточна личиня на завод в област Добрич.

На журналистически въпрос как ще коментира изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че 9 оставки означават, че кабинетът е прояден от корупция, Борисов отговори: "Не ме интересуват коментарите й. Пътувах, всеки ден си откривам газопроводи, заводи, фабрики", и добави, че няма да влезе в тона й.

"Само ще кажа, че нея я отстраниха като зам.-министър. За какво – тя да отговори. Оставям ги те да си коментират“, каза още той.

Относно идеята за намаляване на субсидиите на партиите Борисов отговори: "Олигарсите дават много пари. Ние сме готови да намалим субсидията, но в никакъв случай не трябва да се оставят партиите в ръцете на червените олигарси. Тогава, като дойдат избори, всеки ще ходи да чука на вратата на колегата и ще пита дали ще му даде пари за избори. И той ще каже: "ще дам, ама ти какво ще ми дадеш“. И затова вземете Германия – навсякъде има субсидии. Някои ще кажат, че там са по-малко, но те имат фондации, които получават стотици милиони евра, за да помагат на партиите."

Борисов припомни, че този закон за субсидиите "БСП го направи, не съм го направил аз".

"Най-важното днес са заводите, работната ръка, друго не ме интересува“. Борисов посочи, че все повече трябва да се вдигат доходите, за да се връщат младите кадри. „Дуалното обучение се оказа изключително обучение – има паралелка на самия завод. И освен за износ, работят и за българския завод“, заяви Борисов. Той посочи, че са създадени идеални условия за инвеститори. "Всеки ден се откриват много работни места и заводи“, каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
4
 
5
 
! Отговори
Теди преди 4 години
Бойко в коя държава живее. Говори глупости. За Корнелия в момента не е на власт. Народа ще реши дали ще е на власт. Да отговори за своите. Няма някой който да не е некадърен и крадец. Мутра. Но и те имаха някакъв ред. Народе мисли, не Бойко, не Корнелия . Ама кой никой не може да каже. Е добре, че сме в Европа. По добре там.
357
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елена Йончева осъди Бойко Борисов за лъжите му и това е показателно какъв човек ни управлява,а има и нахалството да продължи да го прави...ХОРА БДЕТЕ!...Собствената ви съдба е в собствените ви ръце на 26 май...
356
14
 
7
 
! Отговори
Unufri преди 4 години
В тази държава отговорностите са разпределени измежду много хора, министерства, власти и т.н. Вторачили сте се в Бойко Борисов все едно той е едноличен монарх на тая държава. Искаме демокрация ама ако може един човек да носи цялата отговорност за всичко в държавата. Даже ли вашите лични отговорности като индивиди ако може да поеме! ВТФ?
355
13
 
8
 
! Отговори
Unufri преди 4 години
За неграмотниците тук, които вярват, че Бойко Борисов съди и раздава присъди - ами мили ми деца, не е така. Съдът съди, а не правителството. Научете се най-после как работи държавата. Бойко Борисов не е и не може да бъде вездесъщ! Ако взима прекалено много самостоятелни решения - диктатор бил. Ако делегира решения на министрите си - не ги контролирал. Ако има някой неосъден или оправдан от съдебната система - пак Бойко Борисов ви е виновен. Ами той и за недоклатените ви жени сигурно е виновен?
354
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как един пожарникарски маркуч ,превърнал се в тиква ,може да ръководи една държава освен ако не е мутра и да се държи на власт с далавери ,заплахи,подкупи,кражби...и да се бие в гърдите,че още от малък бил голям храбрец и побойник за пример на новото поколение...Бой по кратуната на тази измислен личност ,докопала се случайно до управлението на държавата и закопала ни в ГРОБ
353
11
 
8
 
! Отговори
хм преди 4 години
Плужeцитe на Корнелия пак налазиха с коментари.
352
15
 
11
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
351
3
 
6
 
! Отговори
един преди 4 години
Носете си собствени химикалки на изборите....
350
5
 
9
 
! Отговори
кажи на твоя авер преди 4 години
Алоооо другарю Пожарникар да кажеш на твоя приятел от фирма Патриот Симеонов че по германската тв Дас Ерсте Реклама за Евроизборите на Партия СПД участва едно дето което дори има реплика , Сименов се беше заял с ДПС точно за това , сега кво прайм???
349
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеем в чудесна селско-мутряшко-ченгеджийска държава, управлявани от хитреещи алчници с IQ около 30...
348
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че те олигарсите пак чукат на вратата...кой ще е против да гушне още плюс парт.субсидия...то човешкото око е нанаситно...хич да не ми се оправдава Боко...в другите страни няма такива безсрамници като нашите и субсидията е далеч по-малка...той има парламентарно мнозинство и се прави на ударен...то с пари лесно се прави политика...що не опитат само от членски внос ...не ви ли опротивя от този лъжец и простеещ хитрец...ами нали затова са изборите...не сме длъжни вечно да го търпим...
347
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нарочно занижават приходите в бюджета,за да лапат и раздават на своите после на поразия.Но питам кде е опозициятя в народното събрание,да бие барабана?!
346
6
 
16
 
! Отговори
Бойко да отговори преди 4 години
Бойко да отговори защо два пъти се изнесе по терлици от Министерския съвет преди края на мандата си. И кога ще го направи трети път (на полза роду). Вилата му в Барселона го чака - братовчедите му я пазят за него.
345
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, ти като знаеш, че Нинова е крала, какво направи 12 години ? Осъдихте ли я? Не сте, нали? Или "ама те и другите крадат" е оправданието ви за вашите, неспирни, но затова пък "дебелашки" кражби?!Не съм против да бъдат осъдени и затворени, тия дето са крали! И от нашите, и от вашите.
344
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най кресливите крадци в българската история това с апартаментите си е капка в морето те даже са доволни че с тая апартамента мъгла покриват грабежи за милиарди
343
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За евтините апартаменти ВИП асансьор,гаражи,къщи за гости евро фондове,всичко това е дело на Вашето правителство и лично назначените от Вас Министри Вие носите отговорност за тях,затова питаме Вас.
342
3
 
23
 
! Отговори
ГЕРБ КРАДЦИ преди 4 години
Цветан Василев пред Дачков, гледаме и се наслаждаваме на грабежа на БГ.Сицките от ГЕРБ са крадци!Сицкото!А, и фалшифицират избори - носят чувалчета, Костинброд, и са бизнеспартньори на Турция и ДПС.
341
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз, аз, аз - този човек вижда ли около себе си друго освен АЗ
340
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Субсидията прави политиката доходен занаят.
339
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще я питаме,ако стане премиер.Сега не ни интересува,защото ти държиш държавната кесия и раздаваш наляво и надясно.