Борисов за корупцията: Нинова да отговори защо я отстраниха като зам.-министър

"Готови сме да намалим субсидиите на партиите, но олигарсите чукат на вратата"
Обновена: 21 май 2019 13:02 | 21 май 2019 13:02, Анисия Иванова
483
Борисов за корупцията: Нинова да отговори защо я отстраниха като зам.-министър
Снимка: Facebook

Ако министри се отстраняват за корупция - то и Корнелия Нинова я отстраниха като беше зам.-министър, каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при откриване на нова поточна личиня на завод в област Добрич.

На журналистически въпрос как ще коментира изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че 9 оставки означават, че кабинетът е прояден от корупция, Борисов отговори: "Не ме интересуват коментарите й. Пътувах, всеки ден си откривам газопроводи, заводи, фабрики", и добави, че няма да влезе в тона й.

"Само ще кажа, че нея я отстраниха като зам.-министър. За какво – тя да отговори. Оставям ги те да си коментират“, каза още той.

Относно идеята за намаляване на субсидиите на партиите Борисов отговори: "Олигарсите дават много пари. Ние сме готови да намалим субсидията, но в никакъв случай не трябва да се оставят партиите в ръцете на червените олигарси. Тогава, като дойдат избори, всеки ще ходи да чука на вратата на колегата и ще пита дали ще му даде пари за избори. И той ще каже: "ще дам, ама ти какво ще ми дадеш“. И затова вземете Германия – навсякъде има субсидии. Някои ще кажат, че там са по-малко, но те имат фондации, които получават стотици милиони евра, за да помагат на партиите."

Борисов припомни, че този закон за субсидиите "БСП го направи, не съм го направил аз".

"Най-важното днес са заводите, работната ръка, друго не ме интересува“. Борисов посочи, че все повече трябва да се вдигат доходите, за да се връщат младите кадри. „Дуалното обучение се оказа изключително обучение – има паралелка на самия завод. И освен за износ, работят и за българския завод“, заяви Борисов. Той посочи, че са създадени идеални условия за инвеститори. "Всеки ден се откриват много работни места и заводи“, каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Борисов аз ползвам ЖП транспорт всеки ден.А Влаковете са от времето на Живков,по негово време се усвояваха линии строяха се тунели.Вие колко километра ЖП линии построихте.
317
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тия заводи има под изпълнителни фирми на властта,които наемат работници плащат им 600-800лв а завода им плаща 1500 на фирмите.И така ср.заплата 1500 за страната но за фирмите а за работника дръжки.Всеки ден обикалят и търсят хора.Всеки ден едни напускат други се назначават.накрая на месеца се отчитат на батко и братко.Затова на вдигат мин.заплати.
316
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако млъкне Борисов, мога и да му повярвам.
315
2
 
13
 
! Отговори
Един преди 4 години
ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Гласувайте за тях , иначе ще им намалеят офшорните сметки.
314
1
 
16
 
! Отговори
Васил преди 4 години
Самата физиономия казва всичко!
313
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде на бас че умните и красиви роми, избиратеи на герб няма да имат избор дали да гласуват машинно, защото требе да си снимат с мобилните телефони бюлетините за спомен на съответната местна мутрокметска ***. Скъпи роми, снимайте гербестата чавка а после зачертавайте цялата бюлетина и я правете невалидна ако искате по-добър живот. А тоя който ви купува гласовете го кълнете *** от рак на увредения си мозък.
312
1
 
15
 
! Отговори
В Украйна преди 4 години
е започнало дело срещу юдо-масонската гад Порошенко по обвинение в Държавна Измяна !!!Скоро и *** ще застане срещу народния съд заедно с цялата юдо-масонска банда на Соломон Паси !!!
311
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия има Субсидии ама ти една дума не знаеш на немски , ама и те не разбират български
310
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ний сми маскари ама онея са почти по големи. ПС: до кога не народецо прос т ше ги търпим? кога ще ги провесим по булевардите? без това на горе нема да тръгнем.
309
1
 
8
 
! Отговори
кажи на твоя авер преди 4 години
Алоооо другарю Пожарникар да кажеш на твоя приятел от фирма Патриот Симеонов че по германската тв Дас Ерсте Реклама за Евроизборите на Партия СПД участва едно дето което дори има реплика , Сименов се беше заял с ДПС точно за това , сега кво прайм???
308
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
късопаметен народ става само за роби...
307
14
 
5
 
! Отговори
Смешно преди 4 години
До Анонимен 317БСП за една година дигна корупцията, така че Боко не може вече пета година да я пребори, а тя само расте и фондовете само се източват без никакви последствия (уволнението на Пора беше повече от смешно, след като изчака 2 г. след като Бивол писа за къщите за гости).
306
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам таговете към името на Винету - политика - корупция-субсидии Народа вече го разбра. И да фалшифицира и да не фалшифицира Пинокио все тая, иде краят на Шайкистите
305
2
 
19
 
! Отговори
lul преди 4 години
Хаджи Бойко пак е отворил торбата с лъжите. А джурналята наклякали край него и ловят във въздуха :-) Кой какво прави, Хаджи Бойко все или за избори се стяга, или е в предизборна кампания, или в следизборно празнуване, и пак отначало
304
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тотална амнезияА през 2013/2014 г. кой беше на власт с Орешарски, баба ми ли?
303
0
 
15
 
! Отговори
Боко Паписта преди 4 години
Боко, пак покани папата, че градушката ни е малко.
302
2
 
17
 
! Отговори
Селчо преди 4 години
Върни парите на хората Бойко!6500 000млн.
301
3
 
14
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До anonimenПрепраща към Нинова ли? Гербери, тогава чуйте Нинова, тоя горе на снимката СИ открива / си строи въздушни кули сам и за себе си/:))
300
8
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Пътувах, всеки ден си откривам газопроводи, заводи, фабрики", и добави, че няма да влезе в тона й.
299
2
 
7
 
! Отговори
евролъжа и измама преди 4 години
Напишете и гледайте - nova tv - Ангел Джамбазки гост в "Челюсти" Ще видите колко фалшив е Конекрадовски