Нинова живее с 2500 лв. на месец, порокът й - цигарите

Лидерът на БСП се срамува, че сме най-бедни
22 май 2019 09:38,
413
Нинова живее с 2500 лв. на месец, порокът й - цигарите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За мен Европа е възможност за по-висок стандарт и от нас зависи дали тази възможност ще стане реалност. Най-големият ми порок са цигарите, а любимият ми действащ политик е Стефан Данаилов. Това каза пред Нова лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обясни, че заедно с мъжа й живеят с около 2500 лв. на месец и че се срамува от това, че България е най-бедната страна в ЕС.

"Минималната работна заплата трябва да е 660 лева. Ние искаме тя да е 60% от средната”, категорична беше Нинова.

Лидерът на столетницата изтъкна, че всички в БСП ще носят отговорност при загуба на европейските избори.

Още по темата

„Всички ще носим отговорност – от общински председател, през областни, през Национален съвет до председател”, каза тя и добави, че на 27 май ще стане ясно по какъв начин ще бъде понесена отговорността от партията.

Корнелия Нинова донесе и документи в студиото - заключенията на ДАНС, Градска прокуратура, Главна Прокуратура и финансовата инспекция, които според нея доказват, че тя не е участвала в престъпни схеми около приватизирането на "Техноимпекс", както твърдят от ГЕРБ.

"Всички документи казват, че няма такова нещо, което твърди Антон Тодоров, но след като вече всичко се провери и се сдобих с тези документи, си заведох дела. Няма придобито имущество на ниска цена и след това продадено по-скъпо. Вече имам и съдебно решение, че никога не съм била нищо в СДС и не съм излъгала за всички неща, които съм говорила. Съдебното решение е 16 страници. Според него Борисов трябва да ми плати разноските по делото”, каза тя.

По думите й, БСП разполага с информация за оказван натиск върху службите на МВР.

"Вече имаме такава информация. Днес ще огласим конкретни случаи, за които ще сигнализираме, както нашите органи, така и европейските посланици", каза лидерът на БСП.

Според нея, правителството не може да гарантира честността на изборния процес, затова от Столетницата са се ангажирали да правят паралелно преброяване със застъпници и наблюдатели. Вече имало и сигнали от цялата страна на хора, които се страхували от натиск върху тях.

По отношение на заявката на премиера Бойко Борисов, че дори и ГЕРБ да загубят изборите правителството ще изкара целия си мандат, Нинова коментира, че това е показателно за разликата между европейския морален стандарт и "герберски, както аз го нарекох".

"Не изглежда морален акт, когато министър подава оставка за трагедията в Своге и става заместник-министър. Друг министър подава оставка за Своге и става представител в Черноморска банка. Това не е морален акт, а прикриване на следите, особено на фона на днешната информация. Това е цинизъм”, убедена е Нинова.

Лидерът на БСП взе отношение и по темата за скандала "Апартаментгейт", който до момента взе няколко министерски оставки и редица чиновнически. По думите й, не може да се вярва на КПКОНПИ - агенцията натоварена със задачата да разследва корупция на високо ниво, защото председателят й има проблем с недекларирани тераси.

"Те са част от модела в КПКОНПИ. Има алтернатива. Ние предложихме друг закон за Комисията, но беше отхвърлен. Хайде, да го поставим отново на масата и да решим въпроса”, призова Нинова.

Накрая тя препотвърди подкрепата на БСП за румънския прокурор Лаура Кьовеши, която се състезава за поста на Европейски главен прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
0
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Нинова да вземе пример от Офшорното ленче която си е гласувала месечна заплата от 12720,00 лв., които и се превеждат директно от Вирджинските острови, а Импексова от цял Техноимпекс да го докара до там, че да не може да си плати цигарите ... Ако не може да се оправя с РеМеДетата, да разтуря и това на "Позитано 20" ... !!!
331
0
 
10
 
! Отговори
iva преди 4 години
Всички са от едно котило,затова няма и напредък. Крадат заедно ,прикриват се взаимно, приятели са със съдебната система,тоест 0т 100 г недосегаеми.А ние пишем ли пишем във соц.мрежи ,защото сме мързеливи и страхливи да променим ситуацията.В България млади хора няма да останат при такава мизерия
330
0
 
12
 
! Отговори
Партиен член преди 4 години
Да-а-а,няма място за сравнение между Борисов и Нинова - единият ходи на работа и все прави по нещо,което "кьоравата" Нинова,кохортата й и тролчетата й не виждат,а Нинова изобщо не ходи и на работа- това е то социализъм в действие! Говори се много за Русия, но повечето не знаят каква е действителността там - направете справка чрез новия руски филм "ШЕФ" !
329
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов и Нинова изобщо не подлежат на сравнение...първия си е чист австралопитек,а колежката му е смела жена,по-голям "мъж" от този наглец и страхливец,която се зае да разобличава лъжите му и да поведе народа срещу герберасткото робство...
328
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Нинова и Йончева осъдиха Борисов за ЛЪЖИТЕ МУ...така че е време и ние да дадем своята "присъда" на 26 в неделя... за него потъналия до гуша в л нарекъл се премиер за срам на нацията...
327
5
 
16
 
! Отговори
akud преди 4 години
нинова и йончева най злобните не до чесъни застаряващи пролетариянтки, едната е подсъдима другата уволнена за корупция , а бързат към ЕС. ?????????????? на колко водки трябва да си за да им се връзваш ХАХАХАХААХ
326
5
 
20
 
! Отговори
повече кожи за парти преди 4 години
Симпатизантите и привържениците ва БСП са в състояние на будна кома. Ни приемат, ни предават. Те си искат купонната система, опашките пред празните магазини, фалиралите банки, заплатат им да и 3 долара, народен съд, избиване на иначемислещите, национализация на имуществото на богатите и отново всички да сме еднакво бедни. Искат корекоми, откъдето тези които са по-равни да купуват западни стоки, да ги лъжат и още и още....
325
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма честен социалист -ето ги ББ, ЦЦ, Цачев и цялата връзка със суджуци
324
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"за разлика от възпитаната и честна Нинова"Като чуя за словосъчетанието "честен социалист" и ми се пpисира.
323
2
 
19
 
! Отговори
До 340 преди 4 години
Какво искаш да ти каже? Или обичаш да те лъжат? Да ти каже, че живее с 2600лв., а дефакто живее с още една нула накрая? Вие бсп-арите много обичате да ви лъжат.Навсякъде политическата професия е високоплатена и всички живеят с много пари, ама прростия гражданин обича да чуе, че някой от управляващите е същия завалия като него и едвам свързва двата края с някакви мижави доходи.
322
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само че Боко тиквата тази сутрин не каза колко му е заплатата,за разлика от възпитаната и честна Нинова,журналистката го попита втори път и той пак не отговори,защото знае ,че е поне 5 пъти повече,а той не заслужава и лев,защото при неговото управление сме най-бедния и умиращ народ в Европа ,а партийната му шайка се обогатява...
321
7
 
7
 
! Отговори
шопендар преди 4 години
значи от цигарите и е и другият порок-плюенето.не се умори и не и свърши слюнката на импексова.еле в компанията на милиончева,плюенето във всички посоки им стана спортна дисциплина.
320
4
 
17
 
! Отговори
дедо Йов преди 4 години
Точно така е 2500лв, ама на ден!
319
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До каква крайна бедност водят социалистическите идеи и политики. Председателят на БСП едвам свързва двата края. Добре че е синът и Рафаел който работи като вол в САЩ и е зверски експлоатиран от американския капитализъм та и праща по някой презрян долар да преживява някяк си.
318
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тая като Винету днес е гладна, сипете и днес, и на изборите хора!*** корумпирани това са БСПГЕРПДПС и другите им сателити като атаки патрЕотите и другата продажна ***
317
1
 
7
 
! Отговори
Gele преди 4 години
затова няма как политиците да са на страната на булшинството от хората в страната. Да се пробва да живее три месеца със средната заплата или пенсия.
316
2
 
4
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
ВИЦА НА ДЕНЯ, ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ БИЛ НА БСПМного време отделили на навеса заканително към журналистите, ама навеса бил едностайно помещение със стени. Там приемал гости като Кокинов - ти си го избра хахаха
315
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не си продавайте гласа. Мислете за бъдещето на България. При Станишев 36 о място по медийна свободапреди САЩ, при Бойко 112 между Зимбабве и Уганда.При Станишев далеч по-високи заплати от Румъния, при Бойко далеч по-ниски в Румъния минималната е 1000 лева. ОСТАВКА НА МУТРОПРАВИТЕЛСТВАТА
314
0
 
4
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
МАТЕМАТИК БАНКЯНСКО 18 МИЛИАРДА ТУРСКИ ПОТОК И 5-8 ИНТЕРКОНЕКТОРА - ЕТО ЧЕ СЪМ ВКАРАЛ ... 38 МИЛИАРДА ГАЗ.
313
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
безочие - ПАПАТА ДОШЪЛ ДА ГО ПОДКРЕПЯ ЛЕЛЕЛЕ МЕГАВЛАСТОЛЮБИЕ. ТОЯ ГОВОРИ ВЕЧЕ И ОТ ИМЕТО НА ПАПАТА