Нинова живее с 2500 лв. на месец, порокът й - цигарите

Лидерът на БСП се срамува, че сме най-бедни
22 май 2019 09:38,
413
Нинова живее с 2500 лв. на месец, порокът й - цигарите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За мен Европа е възможност за по-висок стандарт и от нас зависи дали тази възможност ще стане реалност. Най-големият ми порок са цигарите, а любимият ми действащ политик е Стефан Данаилов. Това каза пред Нова лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обясни, че заедно с мъжа й живеят с около 2500 лв. на месец и че се срамува от това, че България е най-бедната страна в ЕС.

"Минималната работна заплата трябва да е 660 лева. Ние искаме тя да е 60% от средната”, категорична беше Нинова.

Лидерът на столетницата изтъкна, че всички в БСП ще носят отговорност при загуба на европейските избори.

Още по темата

„Всички ще носим отговорност – от общински председател, през областни, през Национален съвет до председател”, каза тя и добави, че на 27 май ще стане ясно по какъв начин ще бъде понесена отговорността от партията.

Корнелия Нинова донесе и документи в студиото - заключенията на ДАНС, Градска прокуратура, Главна Прокуратура и финансовата инспекция, които според нея доказват, че тя не е участвала в престъпни схеми около приватизирането на "Техноимпекс", както твърдят от ГЕРБ.

"Всички документи казват, че няма такова нещо, което твърди Антон Тодоров, но след като вече всичко се провери и се сдобих с тези документи, си заведох дела. Няма придобито имущество на ниска цена и след това продадено по-скъпо. Вече имам и съдебно решение, че никога не съм била нищо в СДС и не съм излъгала за всички неща, които съм говорила. Съдебното решение е 16 страници. Според него Борисов трябва да ми плати разноските по делото”, каза тя.

По думите й, БСП разполага с информация за оказван натиск върху службите на МВР.

"Вече имаме такава информация. Днес ще огласим конкретни случаи, за които ще сигнализираме, както нашите органи, така и европейските посланици", каза лидерът на БСП.

Според нея, правителството не може да гарантира честността на изборния процес, затова от Столетницата са се ангажирали да правят паралелно преброяване със застъпници и наблюдатели. Вече имало и сигнали от цялата страна на хора, които се страхували от натиск върху тях.

По отношение на заявката на премиера Бойко Борисов, че дори и ГЕРБ да загубят изборите правителството ще изкара целия си мандат, Нинова коментира, че това е показателно за разликата между европейския морален стандарт и "герберски, както аз го нарекох".

"Не изглежда морален акт, когато министър подава оставка за трагедията в Своге и става заместник-министър. Друг министър подава оставка за Своге и става представител в Черноморска банка. Това не е морален акт, а прикриване на следите, особено на фона на днешната информация. Това е цинизъм”, убедена е Нинова.

Лидерът на БСП взе отношение и по темата за скандала "Апартаментгейт", който до момента взе няколко министерски оставки и редица чиновнически. По думите й, не може да се вярва на КПКОНПИ - агенцията натоварена със задачата да разследва корупция на високо ниво, защото председателят й има проблем с недекларирани тераси.

"Те са част от модела в КПКОНПИ. Има алтернатива. Ние предложихме друг закон за Комисията, но беше отхвърлен. Хайде, да го поставим отново на масата и да решим въпроса”, призова Нинова.

Накрая тя препотвърди подкрепата на БСП за румънския прокурор Лаура Кьовеши, която се състезава за поста на Европейски главен прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
5
 
3
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Истината е че Нинова живее с по малко от 300 лв на месец. 100 за ток и вода и около 200 за саламурено циренце, бял хляб Добруджа и шарена сол. Тя пари за цигари не дава защото си има безплатни дефектни късове цигари още от времето когато е работила в Булгартабак. Всички други пари от заплатата си тя дарява на фондове за подпомагане на сираци, бедни, стари или болни хора. Нинова е един лъч надежда сред герберския материализъм! БСП Победа!
311
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи на въпроса вие лично ходили ли сте в къща в Барселона - НЕ ОТГОВАРЯ, ПОЧВА ДА ОБЯСНЯВА ЗА лОС аНДЖЕЛИС.
310
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пак нямал заменка. Жените казаха че заменката е на тоя на който е прехвърлил фирмите си. И че изкупувал сума ти имоти около дома му... Ще го обсажда ли какво ли. Айде пак партията БСП му е виновна. Лелеее върнали му сто декара но майка му умряла от рак. Родил се на ливада хахахахахаПопулизъм висш комунистически род, партийни секретари като цецка ронят сълзи че са жертви на комунизма. А бил пердашил този братовчед. Та заменката била на общинския съвет, той бил само кмет.
309
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
леле и той пушел, па си нямал нито един приятел, любим политик му е Джамбазки, срамувал се квото направили последния месец тежки глупости човешка е да се прости, заплатите никога не стигали, живеел си със заплатата, транспорта му бил безплатен, стигало. Живеел си .....с децата ХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХ ЕТО ТОВА Е ВАШИЯ ВИНЕТУ БЕЗОЧИЕ НА МАКС НЯМА СИ ЖЕНА И ТОВА СИ Е. ДАЙТЕ ЕДНА РОМКА ДА МУ НАМЕРИМ ПОНЕ.
308
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗАЩО Е СКРИТО НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ИНТЕРВЮТО - ЗА НЕДЕКЛАРИРАНАТА КЪЩА В БАНКЯ, И ЗА РАДИ БРАТОВЧЕДА С КОГОТО КМЕТА БОРИСОВ Е ВЪРТЯЛ ЗАМЕНКИ Но гледайте без да му мигне окото тиквун как ще ги плещи пак кой ще му е виновен за 20 годишното властване, Доган ли че му е дал генералски пагон
307
7
 
2
 
! Отговори
ГНУСАРСКИ МУТРИ преди 4 години
До истинатаСто пъти отговори на лъжите ви за Техноимпекс - че не е била никога член на СДС, че е купила акции там заедно с още 30 човека, че не е забогатяла от тях а ги е продала. Обаче пропагандата на вас троловете лъжци на герб работи при малките и неефективни мозъчета на електората ви, с който с тази си пропаганда вие се подигравате. Ха сега включете би ти ви за да гледате интервюто на осъдения за лъжи и от Корнелия Нинова и от Йончева - да видим с кого живее, ЩЕ КАЖЕ ЛИ ЖЕНА СИ ИЛИ ЩЕЯКРИЕ
306
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашият главен прокурор го определят Доган и Кремъл
305
1
 
10
 
! Отговори
истината преди 4 години
Другари, Корнела не ви е излъгала, откакто преди 20 години Костов и подари Техноимпек, другарката от село Крушовица живее с 2500 лева , ама на ден.
304
3
 
9
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 4 години
Тя има документ, ама народа вижда . . .
303
2
 
8
 
! Отговори
противоречие преди 4 години
Нинова е в синичко облечена, а е за червените.Това е отстъпление от идеята.
302
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма разлика между Герп и БСП.Никак не разбирам кои от тях са капиталисти и кои не са.
301
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисоф е по-кофти дори и от тая...
300
3
 
11
 
! Отговори
физиономист преди 4 години
Гледам повдигнатите заоблени вежди на Нинова. Досущ като на Банева.Всеки следовател, като види тези вежди и знае че пред него стои мошенник.
299
1
 
7
 
! Отговори
Вай Сиромашката преди 4 години
измамените да гласуват за доказано престъпната групировка БСП която заедно с други нарочно създадени маскирани като партии СДС ДПС И ГЕРБ участва в показната ликвидация на БЪлгарския народ и в ограбването на средно годишно над 20 000 000 000 живи кървави лева от народа вземат средно по около 200 - 300 лева месечно. С тях плащат 20% незаконен ДДС ток,вода,телефон кабелни телевизии,принудени са да купуват вода хляб и ..издържат внуци и безработни деца
298
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малееее тука гробарите яко са платили на сулъо и пулъо да драскат коментари .. като видиш че и половината неграмотни написани
297
4
 
25
 
! Отговори
просто човек преди 4 години
Мен ме естрах от БСП защото животът е кратък и нямам желание да се повтори Жан Виденов или Мъдуро по българските земи.Да си пуши цигарките, да мрънка като махленска клюкарка, но да не се допуща до властта, защото годините минават бързо.
296
2
 
26
 
! Отговори
ние не сме балами преди 4 години
От тези 2500 лева ли заделя за издръжка на децата да учат в чужбина?
295
0
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
"Тя обясни, че заедно с мъжа й живеят с около 2500 лв. на месец" - възможно е, ако някой им плаща разходите!!!Ако тръгнем да смятаме режийни, хранене навън, транспорт и други, ми е чудно как и стигат. То всеки младши програмист не може да се оправи с 1600 лв на месец, пък те двамата ом стигат 2500?!? Синът им сигурно вече сам се издържа де, та на него не пращат....
294
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв ,,лидер'' може да си,когато едни цигари не можеш отказа? А да не говорим за примерът даван към младите поколения,бъдещето на България.
293
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лидерът на БСП се срамува, че сме най-бедни. Блаженни са вероющите или наивни до гьон!