Нинова живее с 2500 лв. на месец, порокът й - цигарите

Лидерът на БСП се срамува, че сме най-бедни
22 май 2019 09:38,
413
Нинова живее с 2500 лв. на месец, порокът й - цигарите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За мен Европа е възможност за по-висок стандарт и от нас зависи дали тази възможност ще стане реалност. Най-големият ми порок са цигарите, а любимият ми действащ политик е Стефан Данаилов. Това каза пред Нова лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обясни, че заедно с мъжа й живеят с около 2500 лв. на месец и че се срамува от това, че България е най-бедната страна в ЕС.

"Минималната работна заплата трябва да е 660 лева. Ние искаме тя да е 60% от средната”, категорична беше Нинова.

Лидерът на столетницата изтъкна, че всички в БСП ще носят отговорност при загуба на европейските избори.

Още по темата

„Всички ще носим отговорност – от общински председател, през областни, през Национален съвет до председател”, каза тя и добави, че на 27 май ще стане ясно по какъв начин ще бъде понесена отговорността от партията.

Корнелия Нинова донесе и документи в студиото - заключенията на ДАНС, Градска прокуратура, Главна Прокуратура и финансовата инспекция, които според нея доказват, че тя не е участвала в престъпни схеми около приватизирането на "Техноимпекс", както твърдят от ГЕРБ.

"Всички документи казват, че няма такова нещо, което твърди Антон Тодоров, но след като вече всичко се провери и се сдобих с тези документи, си заведох дела. Няма придобито имущество на ниска цена и след това продадено по-скъпо. Вече имам и съдебно решение, че никога не съм била нищо в СДС и не съм излъгала за всички неща, които съм говорила. Съдебното решение е 16 страници. Според него Борисов трябва да ми плати разноските по делото”, каза тя.

По думите й, БСП разполага с информация за оказван натиск върху службите на МВР.

"Вече имаме такава информация. Днес ще огласим конкретни случаи, за които ще сигнализираме, както нашите органи, така и европейските посланици", каза лидерът на БСП.

Според нея, правителството не може да гарантира честността на изборния процес, затова от Столетницата са се ангажирали да правят паралелно преброяване със застъпници и наблюдатели. Вече имало и сигнали от цялата страна на хора, които се страхували от натиск върху тях.

По отношение на заявката на премиера Бойко Борисов, че дори и ГЕРБ да загубят изборите правителството ще изкара целия си мандат, Нинова коментира, че това е показателно за разликата между европейския морален стандарт и "герберски, както аз го нарекох".

"Не изглежда морален акт, когато министър подава оставка за трагедията в Своге и става заместник-министър. Друг министър подава оставка за Своге и става представител в Черноморска банка. Това не е морален акт, а прикриване на следите, особено на фона на днешната информация. Това е цинизъм”, убедена е Нинова.

Лидерът на БСП взе отношение и по темата за скандала "Апартаментгейт", който до момента взе няколко министерски оставки и редица чиновнически. По думите й, не може да се вярва на КПКОНПИ - агенцията натоварена със задачата да разследва корупция на високо ниво, защото председателят й има проблем с недекларирани тераси.

"Те са част от модела в КПКОНПИ. Има алтернатива. Ние предложихме друг закон за Комисията, но беше отхвърлен. Хайде, да го поставим отново на масата и да решим въпроса”, призова Нинова.

Накрая тя препотвърди подкрепата на БСП за румънския прокурор Лаура Кьовеши, която се състезава за поста на Европейски главен прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Нинова не пое управлението след оставката на ББ ?!Човекът си я подаде след като Радев -коремното заблуди полираните мозъци.Вероятно дестабилизацията на политическата сцена е замразило временно евросубсидиите и тя избяга от отговорност.Еми щом ти пука за народа и толкова си загрижена,преди две години ББ ти предложи да управляваш.Защо не го направи.Нали имаш идеи,концепция и искаш минимална 660лв....
271
2
 
21
 
! Отговори
срам преди 4 години
Мъжа и не беше ли някакво шефче в Лукойллл ...явно без пари работи човека, а Корнела дарява половината си заплата като депутат....Как може при средна заплата на депутат от 5 хиляди , тя да говори такива лъжи ...Това е безсрамие
270
22
 
5
 
! Отговори
запознат преди 4 години
Мачкай мутрите, Корни!
269
6
 
10
 
! Отговори
Нинова не е БСП преди 4 години
Не трябва да се слага знак за равенство между Нинова и БСП, защото по-голямата част от привържениците на БСП не мислят като Нинова.
268
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията си има държава мафийта си има прокурори, съдии, изборни комисии, бедни уплашени неграмотни и зависими избиратели-д е б и лиима си и сайтове жълти и кафяви журналисти...блъска с коли лидера на опозициятапише доноси от учебника на кгбГледайте по телевизията и Ципрас се отврати от Винету
267
16
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА ОСТАВКА преди 4 години
Мили хора, олигархията е в паника. Просто бъдете герои не си продавайте гласа и ГЕРБ отива в нищото. Но това, борбата за демокрация е постоянна. Олигархията е готова да активира не само Бойковата патирица Слави а ако не се излъже народа, догодина са готови да пуснат следващата патерица. Даже и име на партията ГМО вече са измислили. Дано амириканците приложат закона Магнитски и родни олигарси да се разхождат в оранжеви дрешки в Гуантанамо. Тогава ставам бесепар-американофил ако ни отърват от мафи
266
7
 
17
 
! Отговори
Щом печен мошеник преди 4 години
Като Решетников я нарече г-жа Лъжа правете си сметката какво представлява синьо- червената ***
265
3
 
7
 
! Отговори
За 277 преди 4 години
Ми няма такава къща Три годишния дъвчете таз опоркаДа бяхте показали един документАвие сте просто бездарни клеветници
264
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мижитурки недни! Защо мълчите за недеклариранта къща на Борисов?Журналистите сте по-долни от тези, които продават плътта си, продали сте си душата за 30 сребърника!
263
14
 
11
 
! Отговори
жмуц преди 4 години
шибайте Боко Тиквата!
262
3
 
15
 
! Отговори
Позитано 20 преди 4 години
До *** крепи Бойко 264 Не само косвено .Половината от ръководството на БСП гласуват за Бойко , но не казвайте на Нинова.Нека си мечтае.
261
3
 
8
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Няма да гласувам за никакви хрантутници
260
3
 
11
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
През оная работа ми е,нито Нинова ,нито боко могат да правят това което аз мога,дали в БГ или навън гладен нямя да умра ,да му мислят тюфлеците за които след около 10 г няма да има кой да им работи
259
7
 
22
 
! Отговори
Бедната Курни преди 4 години
Истинският и порок е Лъжата ........
258
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живее с 2500,а останалите отиват в офшорката.
257
11
 
6
 
! Отговори
няма преди 4 години
да гласувам за Йончева и БСП. Те са корумпирани.Ще гласувам за набедената Иванчева.
256
4
 
21
 
! Отговори
Нов виц преди 4 години
ПодМасовата Крадитизаторка живеела с 2500 на месец?!Даже и80% знаете какво не биха се хванали ;))
255
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама това е Станишев,бе!Острижете тази грива и ще видите!
254
2
 
10
 
! Отговори
КурНи и офшорното преди 4 години
Ленче са обещали яки вувузели на всички които ще гласуват за тяхПо разбираеми причини нямало много желаещи
253
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краде и лъже на дебело, цигарите са бял кахър.