ВОЛТ: Никоя партия не водеше реално предизборна кампания

Проблемите на България са във всяка държава, смята Маргарита Кръстева
Обновена: 23 май 2019 22:08 | 23 май 2019 22:00, Анисия Иванова
6

Дни преди евроизборите резултатите от социологическите проучвания са на лице - малка разлика между партиите ГЕРБ и БСП.

Запазва се обаче тенденцията към по-ниска избирателна активност на евроизборите в сравнение с националните и ако няма промяна до 26 май, до урните се очаква да отидат малко над 2.1 млн. души. По данни на Централната избирателна комисия на предишните евроизбори бюлетина са пуснали 2 361 943 души, а избирателната активност беше 35.84%.

Темата в студиото на "Денят ON AIR" коментира кандидатът за евродепутат на ЕП ВОЛТ Маргарита Кръстева.

"Аз не виждам реално някой да води предизборна кампания. Хората са отвратени от политиците", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ в Европейския парламент трябва да се работи за няколко основни неща - промяна на Лисабонския договор, президентът на ЕП да бъде избиран директно от хората и да се даде законодателна инициатива на всеки депутат да вкарва законопроекти.

Българските представители са само 17, но ако работят, могат да постигнат някаква промяна. А националните проблеми на България са проблеми във всяка държава, убедена е тя.

"Хората трябва да излязат да гласуват, за да накажат ГЕРБ и БСП. Българският народ не разбра, че когато си стои вкъщи и не отива да гласува, нищо не се променя", посочи Кръстева.

По темата за мигрантите, тя е на мнение, че за България те не са проблем, тъй като няма да останат в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Петър преди 4 години
Ще гласувам! Номер 6 в бюлетината и преференция 108!
4
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Истина е,че националните проблеми като образование, здравеопазване и корупция са национални проблеми и на други държави членки от ЕС. Имам много приятели в Италия, Холандия и Испания, които също поставят тези теми като основни проблеми в техните държави. Разликата е,че тук нямаме желаещи които да вземат работещи решения.
3
0
 
3
 
! Отговори
Ивелина преди 4 години
Това,което аз разбрах е,че няма сериозен емигрантски проблем в България. Тъй като те влизат само през България,но поради мизерията не остават тук и бягат на запад. А не че няма цялостен проблем с тях. Както госпожата каза, единственият начин да се преборим с корупцията, нелегални емигранти, финансовата криза и лошото здравеопазване е като първа стъпка да се редактира Лисабонския договор, така че да имаме общаправосъдна система и ЕС да може да се меси в проблеми като корупцията на местно ниво.
2
2
 
1
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Нямало проблем с незаконните мигранти ли?! Кажи честно! Това е един от най-наболелите проблеми на съвременният свят, разбира се наред с безработицата, нисък стандарт на живот, слабо здравеопазване, икономическа и всякаква друга криза! Изказването на госпожата е неаргументирано за съжаление! Единствено разбрах,че призовава да не се гласува за ГЕРБ и БСП..!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами не проблемите на България не са проблеми на всяка държава и това се доказва лесно ако всички държави имаха нашите проблеми всички щяха да са същия бардак като нас а емиграция нямаше да съществува защото никой не иска да смени един кене.ф с друг а да излезе от всички такива.Защо всеки депутат да има законодателна инициативата за да става същия хаос и говорилня като в нашия ли.Българина едно си знае и едно си бае.Не е важно той да стане цивилизован, а другите да станат диваци като него де.