Ден за размисъл преди изборите за Европейски парламент

Забранени са агитацията и социологическите проучвания
Обновена: 25 май 2019 10:08 | 25 май 2019 07:46, Анисия Иванова
189
Ден за размисъл преди изборите за Европейски парламент
Архив: Булфото

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент. Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър.

До 17.00 ч. днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в районните избирателни комисии /РИК/ заявление за регистрация на застъпниците на кандидатските листи. РИК регистрира до изборния ден застъпниците и им издава удостоверения. РИК води публичен регистър на застъпниците по кандидатски листи, който публикува на интернет страницата си.

В срок до днес определените СИК получават техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.

В изборите за членове на Европейския парламент утре участие ще вземат 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, а общият брой избиратели по избирателни списъци е 6 355 633.

Страните-членки на ЕС трябва да изберат общо 751 евродепутати. Най-много от тях ще бъдат излъчени от Германия – 96, Франция – 74 и Италия – 73. България ще изпрати 17 депутати в Европарламента.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
6
 
! Отговори
pok преди 4 години
Аз съм от Дивия-Северозапад>Видин, и ще гласувам за Люпен, надявам се и скоро време да да направят една бензиностанция с евтин петрол, Марешки не пренебрегвай Северозапада.....
66
5
 
13
 
! Отговори
33 преди 4 години
Не гласувам за мафиот милиардер , обкръжен от министри крадци !
65
0
 
1
 
! Отговори
ГБ преди 4 години
До БГТо няма партия да я смъква.
64
12
 
5
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Ако искаш накарай и папата да гласува за БСП пак ще загубите с минимум 5% още не се е появила партията която да смъкне ГЕРБ На половината вече сме им яли ... а някой от новите финансирани от Русия и пак не са вариант
63
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проучване на една от партийните централи (те са много по-точни от тези които излизат по медиите, понеже тези по медиите са нещо като рекламни клипове):- Гърбушко и Червенко - около 30 - 32%- Дебел Пейо - много висок резултат - над 15%- Радко и Тафро на ръба- една възможна много голяма изненадаВсичко друго под чертата
62
5
 
4
 
! Отговори
до БСП-ара преди 4 години
Ако на тебе БСП ти дава за зимъта месо,боб,консерви,брашно бегай да гласуваш за тех.На мене никой нищо ми не дава и я требва да си произведем за да имам.Проясни ми се -изборите са за тея дето цоцат от некоя партия.Ние другите за кого да гласуваме?
61
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Няма какво да мисля ще гласувам за БСП, както ще накарам и синовете ми да гласуват за БСП, а така също и съпругата и снахите ми ще ги накарам да гласуват за БСП и бабата и дедото на съпругата ми" По-добре ползвай презервативи и не се размножавай повече никога :) И спирала ще свърши работа.
60
1
 
13
 
! Отговори
до 66 преди 4 години
Да гласувам за наследник на убийци на деца - никога!
59
19
 
3
 
! Отговори
Баровеца преди 4 години
Гласувайте с преференция за Александър Йорданов от СДС, който е на избираемо място в листата на ГЕРБ.
58
8
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Гласувайте за партии ,които открито обещават да изгонят мюсюлманите от Европа ! Заради тъпата и излишна толерантност Европа заприлича на циг.ганска махала , навсякъде джамии , жени със забрадки , а доста често с напълно закрити лица , виждат се само очите и не можеш да разбереш човек ли е ,дявол ли е , мъж ли е , жена ли е , търсен терорист ли е , каккво е ?!
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една *** мислила, мислила и накрая се удавила!
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички равноправни 28 държави в Европейския парламент трябва да имат по равен брой 30 депутати. Държавите в ЕС не са равноправни. Трябва да се борим за равни права в Европейския съюз.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейският парламент се управлява от болшевиките с големите проценти. България има 2,26 процента дялово участие в Европейския парламент. Миноритарен дял във фирмата ЕС. Мажоритарните дялове се държат от големите инвеститори Германия, Франция, Великобритания, Италия, Испания.
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време ни е за Възраждане!
53
9
 
12
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
Някой подведе хората, че ако не гласували, гласовете им се преразпределяли. И те ходят да гласуват анти за Витков и подобни партии. Истината е, че точно когато тези партии не минат прага (а те обикновено не го правят), тогава гласовете се разпределят. Пак ви подлъгаха. Не вярвам в демокрацията, нито в честните избори. Ако можеше да променят нещо, щяха да ги спрат. Не гласувам и не ми пука кои нови престъпници са на трона. Трябва ми само да няма война, с другото и сам ще се справя, както и досега
52
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като гласувате какво? Като 3 милиона гласуваха на референдум да махнат субсидиите на партиите, да не би някой да им обърна внимание - кучето си лае, кервана си върви...
51
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стягам кошницата за гъбите - в неделя времето ще е хубаво, а вечерта ще си приготвя гъбите задушени с биричка...
50
4
 
8
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Няма да гласувам за герб или бсп.Независим или възраждане.А партията на Първанов открадна лозунга на бсп.Имаше някой питащ за Коалиция за България
49
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Върховно правоГласуването вече не е право, а задължение срещу което трябва да се борим...
48
12
 
7
 
! Отговори
Върховно право преди 4 години
Гласуванета е върховно право, което всеки съвестен гражданин трябва да упражни.