МВР издава днес удостоверения за изгубена лична карта

Работното време е днес от 08.30 до 19.30 часа
26 май 2019 08:10, Елка Василева
3
МВР издава днес удостоверения за изгубена лична карта
Снимка: архив, Булфото

Служителите на звената "Български документи за самоличност" в СДВР и ОДМВР в страната ще работят днес от 08.30 до 19.30 часа, съобщават от МВР.

Дирекция "Български документи за самоличност" е създала необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.

За да бъде издадено удостоверение, е необходимо гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР от 08.30 ч. до 19.00 ч.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено за изборния ден.
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
A kade 6te rasdavat pari ?????
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Ф.С.В.

Не е реверанс а напълно обмислена и съгласувана предварително нарочна тактика. Така действат продажниците, които са на власт от около 30 години вече независимо от заглавието им.
1
0
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 10 месеца
Това е реверанс към турско говорящите