Ниската избирателна активност заради трите почивни дни

Надеждата била да скочи с гласувалите в чужбина
21

Има ли криза в европейските ценности? На този въпрос в извънредното изборно студио "Гласът за Европа" отговори ръководителят на представителството на ЕП в България Тодор Стойчев.

"За нас е важна повишената избирателна активност на ниво Европейски съюз", посочи той.

Според него ниската избирателна активност в България се дължи основно на трите неработни дни, през които повечето хора са били на почивка.

Той допълни, че се надявали гласувалите от чужбина да повишат малко активността на евровота. Стойчев поясни, че данните сочат, че най-вероятно ще има по-голяма проевропейска коалиция в Европейския парламент.

"Много от решенията се налага да се предоговарят, за да има сериозно мнозинство, но съм сигурен, че ще имаме проевропейско мнозинство в следващия парламент", посочи още пред Bulgaria ON AIR Стойчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 4 години
Ако бяха през работни дни щяха да се оправдават че нямат време.
13
0
 
1
 
! Отговори
Хе преди 4 години
Страшна логика.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трите дни ги има в почти всички европейски държави, защото ние ги въведохме от Запада. Но почти навсякъде снощи имаше активност над 51 процента в Гърция доближи 60, а з УНгария да не говорим. Но там имаше ДЕБАТИ ЗА БЪДЕЩЕТО на страните. Какво имаше у нас? първо - хвърляне на кал - после тишина.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-глупаво оправдание за ниската активност не бях чувал. Да бяхте казали поне, че сега излизат манатарките и всичко е в гората за гъби.
10
1
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Айде бе!Тоя Тодор сериозно ли вярва,че заради почивните дни повечето не гласуваха?!АЙДЕ БЕ!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей народе, много сте про сти!
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъщеря ми имаше абитуриентски бал на 26-ти май, та около 15 души от роднините имахме по-важна работа от това да ходим да гласуваме с неясен резултат.
7
1
 
29
 
! Отговори
:) преди 4 години
Пф, дано си вярват. Днес почистих къщата и така свърших с пъти повече полезна работа от това, което те ще свършат през следващите години.
6
1
 
43
 
! Отговори
Iceblast88 преди 4 години
И в работен ден да беше, хората нямаше да са по малко отвратени от предложената ни пумия! Стига сте слугинствали на политиците, а ги питайте реалните въпроси:1.Как управляващите приемат катастрофалната има няма 10% подкрепа от всички гласоподаватели?2.Имат ли усещането, че имат дори бегла легитимност след катастрофалните 16% на последните избори за парламент3.Опозицията има ли представа какво точно е с нейните още по жалки 6% подкрепа4.Политиците дават ли си сметка колко сме отвратени от тях
5
2
 
20
 
! Отговори
Времето е пари преди 4 години
Вместо да гласувам, днес свърших повече лична работа за себе си и намалих поне с малко шанса на някой *** да ходи у ЕП-то. Горд съм от себе си!
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо подобно имахме 3 дни време за да идем да гласуваме за сужуци не гласуваме.
3
3
 
30
 
! Отговори
Времето е пари преди 4 години
И на следващите избори няма да гласувам! Да си губя времето, час или два, заради кого? Едва ли някой от самовлюбените, т.н. политици би обърнал внимание дори за една минута на моите проблеми, та аз да си губя времето зарад тях!
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега разбрах, че имало почивни дни.
1
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе! Просто ви мразим!Не е заради почивните дни.