Плевнелиев: Разпадне ли се ЕС ще има регионални войни!

Популистите и евромразците са свързани с Русия, категоричен той
26 май 2019 10:10,
305

Разрушаването на Европейския съюз ще доведе до национален егоизъм и регионални войни. Това заяви пред Bulgaria ON AIR президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.). Той бе категоричен, че всички национал-популисти и евромразци, които се борят съюза да се разпадне, са свързани с Русия. Дори и те обаче вече са наясно, че подобен ход ще бъде пагубен за всички.
Още по темата

Плевнелиев за Деси: Ако реши да се занимава с политика, няма да я спра

Плевнелиев също така допълни, че за развитието на Европейския съюз е много важно Франция и Германия да продължат да вървят напред и да дърпат останали страни със себе си.

"Европейското единство е важно за мира. Важно е Франция и Германия да продължат да вървят напред. Дори национал-популистите си дават сметка, че Европейският съюз е проект за мир и разрушаването му ще доведе до национален егоизъм и регионални войни. Най-големият враг на Европа са ненаучените уроци по история. ЕС трябва да се реформира така, че признавайки силата на дадена държава да добави стойност към нея. Всички национал-популисти и евромразци, които имат шанс да изпратят рекорден брой депутати в сърцето на ЕС, са свързани с Русия", разказа той.

Президентът също така сподели, че българите вече са наясно с важността на членството ни в Европа и те все повече се вълнуват от случващото се в съюз.

"Хората си дават сметка за важността на ЕС и как той промени за добро съдбата на българите. За пореден път трябва да отчетем, че политическите партии у нас не успяха да адресират важните теми, които са свързани с ЕС и мястото на България там. Не видяхме качествен дебат, който да дефинира решения на проблемите. Опозицията искаше да обърна кампанията на референдум за легитимността на властта. Изборите са висш акт на демократична култура. Гражданите трябва да знаят, че ако искаме да се чувстваме равни на другите, трябва да си даваме сметка, че това ще стане само, когато го отстояваме и препотвърждаваме", допълни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
36
 
! Отговори
Gentilepartesua преди 4 години
Роско Плевнята ми говори за национален егоизъм ? Свързано с Русия? Този човек смята , че една достойна и културна страна от ЕС , която и да е тя , ако не желае афганско-пакистански *** да взривяват майките на децата им и да ги колят , грабят и изнасилват в метрото са хора с национален егоизъм? Абе тия хора добре ли са???????
140
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този нали беше на политическото бу,нище. Какво само се обажда.
139
2
 
30
 
! Отговори
Този соросоид, преди 4 години
още ли е в България? Хайде да изчезва при Сорос, щом толкова реве за запада! Точно западните *** ще предизвикат война!
138
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плаши ни с войни, така ли?А сега няма ли егоизъм? Случайно някой да се интересува от състоянието на Бг и пълната разруха, а от народа някой интересува ли се? Не. Да се интересуваш от народа е популизъм. Популизмът е много лошо нещо, според Плевнелиев.Докога ще го разлайвате и ще издигате в култ лобизма, олигархичните кръгове, монополите?
137
4
 
43
 
! Отговори
ГРОЗНО преди 4 години
Ако всеки друг беше Президент , вместо Плевнелиев - България щеше да е с друг Облик и Ресурс .По негово време се Откраднаха Десетки Милиарди Евра , и той участва в Кражбата - Да сте чули Плевнелиев да критикува КОРУПЦИЯТА ? Не , той критикува Русия ?Грозно е , Жалко е че имахме такъв Турчев за Президент .Историята Наказва и Показва .
136
2
 
37
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Да, но по-точно трябваше да каже, че Франция и Германия не вървят напред,за да дърпат останалите страни със себе си, а за да ги експлоатират!Ако някой си мисли, че силните ,икономически и политически, държави ги боли *** за нас, е в дълбока заблуда.И на Росен не знам защо все Русия му виновна!
135
3
 
29
 
! Отговори
To6 преди 4 години
НЕ ГО ПОКАЗВАЙТЕ - ПЛАШИ ДЕЦАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
134
5
 
13
 
! Отговори
раша - бг е наша преди 4 години
раша гледа и вижда бг като на брат до днешен ден просто народието в раша ни казват братя а брат брат не стреля това е в русия.само в бг син баща продава за няколко гроша това го слушах от нардните стари песни майче роско иска да продаде бг като останалите политици като на иван костов
133
5
 
54
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Прав е Чехлю . Разпадне ли се ЕС , няма кой да му плаща да си говори глупостите и тогава семейния бюджет ще пострада . А жена му ще го бие всеки ден / регионални войни .
132
1
 
38
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Тоз образ що го...държите още отпред,да плаши бабите и...децата.Аз мислех че е в Халкидики на вилата да коси...тревата,но явно...сега отива.
131
6
 
14
 
! Отговори
Ифн преди 4 години
Тоя какво разбира от политика някое през аташе му е казал какво да каже отпреди като не бяхме кво стана е да ЕС даде милиарди и се ако се от качим бедна и фантазия кво ще стане с бг та тоя не само този какво разбират от политика облекли се в горе долу някви парцали и политик е то и аз съм облечен но не съм абе не че нещо по добле да ги няма всичките свободна държава всеки да си взима каквото изкккааа да има и за бедните
130
16
 
10
 
! Отговори
екситпол преди 4 години
към 12:00ГЕРБ - 32.6 %БСП - 26.2 %ДПС - 14.3 %ВОля - 3.7 %ВМРО - 3.6 %
129
4
 
18
 
! Отговори
раша - бг е наша преди 4 години
умният човек изплю си глупостите
128
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 128 привет от ГерманияА ти ще се наливаш с шербет и ще си похапнеш пилаф под звуците на ориенталски маанета
127
3
 
26
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Недостойни президенте/според мен/,говорите поредните глупости по статистика и хартия.Според мен Германия и Франция отдавна не искат да дърпат когото и да на където и да е!!!За разлика от вас заради работата си аз съм тук ,т.е. във Франция на границата с Германия.Обикновен механик съм на българска транспортна компания но все пак,не го чета,като Вас а го /как да кажа/ усещам....
126
3
 
28
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ДРУГАРЮ" ПЛЕВНЕЛИЕВ,ПАК СЕ "ИЗКАЗАХТЕ" НЕПОДГОТВЕН!
125
1
 
7
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 4 години
Предварителни резултати от екситппола за изборитеТърсете: "Как ще прекарате неделният си отдих"
124
4
 
28
 
! Отговори
Хахааххаххахахах преди 4 години
ГЕРБ изкараха тежката артилерия, техния най голям плазмодии - Плевньо.
123
3
 
23
 
! Отговори
Истински европеец преди 4 години
Евромразците са популисти като този, които си играят със страховете на хората и ги плашат, че ще последва разпад, ако не гласуваме за "правилните". Плевнелиев и еврократите са врагове на истинската обединена Европа.
122
40
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Колкото и да го плюете, Плевнелиев бе успешен президент и гледа далече пред себе си! Това обаче не успяха да видят, дори в ГЕРБ и не го оцениха!