70% от българите не гласуваха - умориха се да избират по-малкото зло

Пламен Даракчиев и Нидал Алгафари с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 май 2019 10:56 | 27 май 2019 10:54, Анисия Иванова
210

Първите резултати от изборите за Европейски парламент вчера показват, че ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и "Демократична България" ще са партиите, които ще имат свои представители там.

Около 70% от избирателите обаче не са отишли до урните. Нидал Алгафари коментира, че вече на хората им е писнало да гласуват за по-малкото зло.

Още по темата

"Трябваше да се обясни, че тези наши партии, които ще излъчат някакви 17 човека, може би трябваше да се съберат, за да обсъдят какви са националните интереси на тази държава и какво ще защитават и 17-те, за да могат да предизвикат някакъв интерес у хората. Оказа се, че те са разединени, всеки един от тях ще отиде в някакво политическо семейство, където гласът му няма да се чуе", посочи Алгафари в студиото на "България сутрин".

По думите му той е от хората, които не са гласували, защото не е намерил правилен избор за себе си. Алгафари подчерта още, че липсата на дебат е причина за малкото гласове и заради това само твърдите ядра са гласували на тези избори.

Пламен Даракчиев пък определи като парадокс победата на ГЕРБ на евровота. Според партията на Бойко Борисов не прави нищо друго, освен да печели избори.

"За мен критерият не е поведението на една или друга партия, или поведението в кампанията. Критерият е дали тази партия казва нещо ново на своите избиратели", каза Даракчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него у нас нищо не се работи като реформи, които да дават опора на депутатите в ЕП, за да отстояват и да участват в дебатите за бъдещето на Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
3
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Анонимен 93 Станишев се закани че ще направят много задълбочен анализ за провала и ще изхвърлят виновника Нинова от БСП. Така и трябва. Тя през цялото време вдигаше имиджа но Борисов и няма да се изненадам и ако е гласувала за него.Глупава жена.
162
5
 
39
 
! Отговори
666 преди 4 години
И извънземните да дойдат и да ме молят да гласувам (за тях), няма да гласувам повече. Писна ми, 30 г. Как не ви омръзна (на управляващите за бормата за кокала). Изтървахте влака. Остана самолета - Терминал 2 е моята правилна насока.
161
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократична България показа, че има смисъл от гласуването, макар всички социолози преди изборите, служещи кой знае на кого или заблудили се незнайно защо им даваха под 4.4%, а те взеха над 6%. Единствената партия, от която партиите на статуквото ги е страх - неслучайно цялата помия е срещу тях. Донякъде успяха - и на тези избори много хора им симпатизираха, но се опасяваха да не им се загуби гласът. На следващите избори всички тези хора ще гласуват и ще си върнем България обратно.
160
1
 
13
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 години
70 ПРОСЕНТА ОТ БЪЛГАРИТЕ САПРОЗРЯЛИ ЧЕ 30Г. НИ УПРАВЛЯВАТ ПТЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И С ИЗБОРИ НЯМА ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ТЯХ.СШЕДВА КЛИТА ОТ КОИТО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ С В УЖАС
159
3
 
17
 
! Отговори
степан преди 4 години
Как да гласуваш все едни и същи с парите от еврофондове не имения да си правят ами пристанище в София щяха да направят.
158
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До dramaqueenКлишето е призник за интелектуална немощ, да не кажа и по-голяма дума, на тези които ги използват. Ето виждаш ли използваш термини на които не знаеш значението, България е правова държава, ако под крадене визираш корупция, то тя съществува навсякъде! Аз съм мърдал достатъчно на запад, навсякъде си предимства и недостатъци, такова глуповато и ограничено определение като нормалност, няма! Неудачника търси вина в другите, за собствения си провал - така че да ти си типичен пример.
157
28
 
6
 
! Отговори
123 преди 4 години
Не може при 30 кандидати да не си намериш за кого да гласуваш. Тия 70% просто са безотговорни мързеливци.
156
6
 
41
 
! Отговори
До 153 преди 4 години
"ЕС и НАТО не са рай, а възможност другарю"Преброй годините които си в ЕС и ми обясни с детайли икономическото ти развитие! Това че си най беден и изостанал в ЕС например, това че си марионетка в ръцете на Сорос и че народа ти се евакуира през терминал 2, че разбитите пътища, сгради, гета са главната картинка, че пенсионерите си броят стотинки, че орди от индианци безобразничат без контрол... Ааа и НАТО казваш, Турция да ти пази небето, това ли е сигурност според теб?? Зомбирани нещастници
155
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 160 ГеоргиТо в момента е така а не след 50 години.
154
10
 
5
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Хаха.. ако искат и никой да не гласува. Българите са безхаберни, след 50 години ще са на изчезване, а в тази държава ще преобладават турци и роми. Тогава и да гласуват ще е все тая, защото ще са малцинство.
153
4
 
47
 
! Отговори
Kiro преди 4 години
Нищо не може да се промени с избори.Мафията която държи народа в мъртва хватка е толкова силна вече, че нямаме шанс.ГЕРБ/БСП/ДПС/... 30 години едни и същи муцуни абонирани за властта.Жалко, но това беше с тази територия. Минахме точка на пречупване, България е най бедната страна в ЕС, с най висока смъртност и демографски срив на планетата. От всички страни в света, ние изчезваме като етнос и народ най бързо.Последния ще загаси лампите...
152
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално няма избор и винаги побеждава БКП,а как се казва партията днес е без значение.Всички са комунисти,а някои се правят на бивши,но понятие бивш не гър няма!
151
3
 
15
 
! Отговори
Оппа преди 4 години
От 100 души само 30 гласували. Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.
150
2
 
8
 
! Отговори
dramaqueen преди 4 години
До Анонимен 117Клишетата са станали такива, защото са верни. Смешно е да смяташ ,че който иска да живее в правова държава, уредена ,без да го крадат нагло е неудачник. Това е нормалност , ако искаш да видиш как изглежда - мръдни на запад - там е пълно с неудачници. Естествено има и такива, на които им харесва в ***. Даже ги преброихме колко са - 9%
149
3
 
20
 
! Отговори
НЕГЛАСУВАЩ преди 4 години
На хората им писна от фалшивите ви безсмислени избори!Как нормалните данъкоплатци могат да се преборят с мнозинството от 3 милиона платени ромуве!?Никак!!!
148
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Бога, братя, не гласувайте! Взимат субсидии на глас, ако на парламентарните избори ги докараме до 15% активност, да видим от къде ще си напишат субсидията този път. Вероятно и от негласуващите. В който момент демокрацията ще бъде окончателно умряла и кой печели няма да има никакво значение.60клуци!!!
147
18
 
6
 
! Отговори
До 150 преди 4 години
ЕС и НАТО не са рай, а възможност другарю - знаеш ли значението на тази дума възможност? Съмнявам се да я използваш в твоя беден речник, пълен с клишета и рецитиране на кремълска пропаганда. НАТО ни даде сигурност, а ЕС икономическо развитие и поетапното въвеждане на правила, да има и негативи, но позитивите са много повече - това са фактите. Ако бяхме кремълски марионетки полжението на България ще да е много по-тежко - това са фактите!
146
2
 
6
 
! Отговори
Тихия преди 4 години
Евгений Михайлов бил доволен, че ДОСТ били рана за ДПС :). Ехх, камерамен бледи, що не си скриеш скъсания фес някъде!!!
145
1
 
26
 
! Отговори
дърт преди 4 години
Измориха се не от избиране на по-малкото зло, а от "избиране" на едни и същи "лица" с едни и същи "благи" обещания и помисли!
144
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 131Много хора си мислят, че ЕС и НАТО ще ни спасят и че са рай. Голяма заблуда, защото виж с България какво стана. Българското население напуска и се топи и накрая става пустиня или се заселват от Азия и Африка или се заселват от съдените страни Гърция, Турция Кипър и накрая не е България.