70% от българите не гласуваха - умориха се да избират по-малкото зло

Пламен Даракчиев и Нидал Алгафари с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 май 2019 10:56 | 27 май 2019 10:54, Анисия Иванова
210

Първите резултати от изборите за Европейски парламент вчера показват, че ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и "Демократична България" ще са партиите, които ще имат свои представители там.

Около 70% от избирателите обаче не са отишли до урните. Нидал Алгафари коментира, че вече на хората им е писнало да гласуват за по-малкото зло.

Още по темата

"Трябваше да се обясни, че тези наши партии, които ще излъчат някакви 17 човека, може би трябваше да се съберат, за да обсъдят какви са националните интереси на тази държава и какво ще защитават и 17-те, за да могат да предизвикат някакъв интерес у хората. Оказа се, че те са разединени, всеки един от тях ще отиде в някакво политическо семейство, където гласът му няма да се чуе", посочи Алгафари в студиото на "България сутрин".

По думите му той е от хората, които не са гласували, защото не е намерил правилен избор за себе си. Алгафари подчерта още, че липсата на дебат е причина за малкото гласове и заради това само твърдите ядра са гласували на тези избори.

Пламен Даракчиев пък определи като парадокс победата на ГЕРБ на евровота. Според партията на Бойко Борисов не прави нищо друго, освен да печели избори.

"За мен критерият не е поведението на една или друга партия, или поведението в кампанията. Критерият е дали тази партия казва нещо ново на своите избиратели", каза Даракчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него у нас нищо не се работи като реформи, които да дават опора на депутатите в ЕП, за да отстояват и да участват в дебатите за бъдещето на Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
19
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
Голяма умора ги е налегнала, няма що ..... Затова ще ги управляват лошо и ще крадат труда им. Имаме една самовъзпроизвеждаща се администрация, която в повечето случаи не може да раздели на 2 магарета сламата, но знае много добре как да усвоява властта си ....
142
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 131Възможна е, виж какво стана с Косово и Сърбия. Украйна и Крим.
141
2
 
11
 
! Отговори
Измислена история преди 4 години
Периода на лалето(1718 1730),заради любовта на султан Ахмед III към лалетата и употребата им като символ на мирното му управление.През 1719 година(:)) Ахмед 3-ти,назначил избори в подвластните му вилаети.Идеята било да се изберат най-добрите духовно и парично (Пеевски) представители на подвластните.В деня на изборите имало празник Абитурентлък и посещение на съседни територии,т.е. слаб далаверитлък. Арабските математици,измислили ЦИФРИТЕ...за участващите.Очертавало се 160 годишно търпение .
140
4
 
10
 
! Отговори
Специалист-експерт преди 4 години
Боже опази дългия да се докопа до управлението - само чалга и простотии. Ама *** народ си заслужава съдбата. Отстрани запада само ще наблюдава сеира и ще пляска с ръчички - както наблюдаваха сеира със Чичолина в Италия преди години.
139
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен142Голям избор, няма що...1. Офицер от ДС номер 12. Офицер от ДС номер 23. Офицер от ДС номер 3... и така всички кандидати
138
5
 
18
 
! Отговори
Боби преди 4 години
По-малко зло няма, всички са еднакви. По-хубаво да не се гласува. Гласовете не гонят статуквото, а му дават сила. Те винаги си фалшифицират изборите в тяхна полза, без значение кой гласува и кой не. И 100% да гласуват всички, пак ще обърнат всичко в тяхна полза. Затова не гласувах. Губи се всякакъв смисъл от гласуване.
137
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НаблюдателБългарите сме един от най-древните народи, ние имаме една от най-древните държави, които съществуват и днес, нашите предци са оставили много след себе си, но за жалост днес има такива жалки недостойни човечета като теб, пораженци и неудачници, срам за България, които бълват простотия и злоба спрамя самата си същност и произход.
136
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шамар на политическата класа се дава ,когато гласуваш,ама *** 30години не може да проумее как работи демокрацията.И за това ще страда.
135
12
 
11
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Бойко е дърт офицер от ДС - кърлеж, който нищо не знае и не може, освен да се впие във властта и да "управлява" народните пари и настроения, както той и обкръжението му желаят. БСП са същите - те не могат да бъдат опозиция.Перфектната опозиция е Слави Трифонов, който цял живот е работил и си е изкарвал хляба с ТРУД и ЧЕСТНИ ПАРИ. Всъщност Слави Трифонов няма да е опозиция, а управляваща сила, Факт, който дъртите *** не харесват, защото ги е страх че ще се разбута статуквото им
134
7
 
4
 
! Отговори
До 131 преди 4 години
Когато нямаш разум, като в твоя случай, следват национални катастрофи като тези от 1913 и 1918! И България е водила 3 войни за национално обединение, а не 4 и тези които ликвидираха този национален идеал, тези които тероризиха, убиваха и промиваха мозъци, са другарите, начело с вожда Георги Димитров. Днес промяна на границите е невъзможна, Македония няма да е част от България, това е непоправим факт, оптималното което можем да правим е те да влязат в ЕС и НАТО, което и в момента правим!
133
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като облечем жълтите жилетки ще видят те едно по-малко зло!
132
9
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Българите били прости, щели били да изчезнат. Ами да изчезват. Много по велики нации са изчезнали , но са оставили забележителни творения, а българите какво ще оставят след себе си - купчина ******.
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 133 (Разумния)Няма да е Слави.Радо Шишарката ще бъде!
130
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята беше изборите да са нарочно когато има три почивни дни за да може да спечелят лесно с купените гласове.
129
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 134Какво му е на Слави? Патриот, обича и уважава България, има кеш... Много по-добре от Бойко дъртия комунист
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май въобще не си от разумните...
127
15
 
5
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Яд ли ви е, че Слави Трифонов ще стане новият премиер на България на следващите избори?
126
2
 
39
 
! Отговори
Циклопа преди 4 години
70% не гласуват, излиза Боко Тиквата (дърта мутра СИК-аджия) и се бие в гърдите, че хората са го избрали. ПЪЛЕН ФАРС.
125
2
 
7
 
! Отговори
Кво им пука преди 4 години
на политическите м*рши, нали си получават субсидиите върху цялата *** избиратели?
124
1
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Съгласен с Алгафари. Със 17 разединени депутата нищо не може да се направи. Демонстративна липса на ръзсаждение по въпроса какво и кой е нашият национален интерес... НО видяхме личният интерес на кандидатите. И овчият вот който го подкрепи. За мен като избирател това изглежда повече като въпрос кой да пратим в ЕС да взима големи пари без да върши нищо. Сладка работа.