70% от българите не гласуваха - умориха се да избират по-малкото зло

Пламен Даракчиев и Нидал Алгафари с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 май 2019 10:56 | 27 май 2019 10:54, Анисия Иванова
210

Първите резултати от изборите за Европейски парламент вчера показват, че ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и "Демократична България" ще са партиите, които ще имат свои представители там.

Около 70% от избирателите обаче не са отишли до урните. Нидал Алгафари коментира, че вече на хората им е писнало да гласуват за по-малкото зло.

Още по темата

"Трябваше да се обясни, че тези наши партии, които ще излъчат някакви 17 човека, може би трябваше да се съберат, за да обсъдят какви са националните интереси на тази държава и какво ще защитават и 17-те, за да могат да предизвикат някакъв интерес у хората. Оказа се, че те са разединени, всеки един от тях ще отиде в някакво политическо семейство, където гласът му няма да се чуе", посочи Алгафари в студиото на "България сутрин".

По думите му той е от хората, които не са гласували, защото не е намерил правилен избор за себе си. Алгафари подчерта още, че липсата на дебат е причина за малкото гласове и заради това само твърдите ядра са гласували на тези избори.

Пламен Даракчиев пък определи като парадокс победата на ГЕРБ на евровота. Според партията на Бойко Борисов не прави нищо друго, освен да печели избори.

"За мен критерият не е поведението на една или друга партия, или поведението в кампанията. Критерият е дали тази партия казва нещо ново на своите избиратели", каза Даракчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него у нас нищо не се работи като реформи, които да дават опора на депутатите в ЕП, за да отстояват и да участват в дебатите за бъдещето на Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30% под строй , дадоха своя глас за по -малко недостойните. Добре е, че все пак има мислещи хора , които не харчат своя глас за 5 лева , държавна службица или един обяд с бира.
182
0
 
0
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Овцете пак блеят........
181
2
 
3
 
! Отговори
Ми да са гласували преди 4 години
*** ли имаха в ръцетеАре писта
180
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30%!?!?!?!? Не е истина направо...аз не съм гласувал(ОТВРАТЕН СЪМ).Никой от приятелите ми и познатите ми НЕ Е ГЛАСУВАЛ!!Дааа,от тук нататък ще е така.
179
2
 
23
 
! Отговори
ФАЛШИФИКАЦИЯ !!! преди 4 години
аз има около 200 души познати и приятели в СофияСпециално ги питах един по един дали са гласували на този фарс наречен избори НИТО ЕДИН от моите познати и приятели не е гласувал !!!!!От къде дойдоха тези 30% ужким гласували !!!???басирам се че това са гласове от чужбина и 450 000 мъртъвци от списъците на ЦИК !!!!грозна, нагла и унизителна ФАЛШИФИКАЦИЯ - това са тези т.н. избори
178
2
 
12
 
! Отговори
Чичкото преди 4 години
Ми те децата заминаха на 1 април да берат ягоди в Англия.Кой да гласува като студентските бригади почнаха....
177
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На следващите никой няма да гласува ,защо да ви гласуваме няма ,защо да ви гласуваме
176
2
 
24
 
! Отговори
Борисов преди 4 години
Европарламента е един излишен орган който произвежда само плямпаници и оборска тор.
175
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не 70% а са 90-95% никои не иска мухобоико и останалата крадлива
174
3
 
9
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
СпоменКогато бях на 16 години, трябваше да се гордея, че мога да гласувам за една единствена партия. Учудвах се на такова "право на избор". Тогавашната БКП сигурно е искала да "облекчи" начина на мислене на българите. Правото на избор предпоставя самостоятелно наблюдение, сравнение, мислене, вътрешна и външна борба.
173
1
 
22
 
! Отговори
ДНЕС, преди 4 години
НЕ СМЕ 70%, А ПОЧТИ 75%! НЯМАТЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОЗНАНИЯ ПО МАТЕМАТИКА!
172
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50 лв на човек гласувал "правилно" и 20 лв на "организатора на мероприятието".....Така се печелят избори в мутроландия:(
171
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи останалите толкова % са били разумни и интелигентни,нищо и те ще се махат от ***
170
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изборът между кoмyнисти, кoмyнисти и тyрци е наистина труден!
169
8
 
12
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 4 години
До лилавия *** ... . На следващите избори всички тези хора ще гласуват и ще си върнем България обратно.На следващите избори активността ще бъде над 40% и психодесните пак потъват обратно в пoмийната яма с 3%
168
3
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
До ... Изтървахте влака. Остана самолета - Терминал 2 е моята правилна насока.С после 16% за ДПС щото техния електорат гласува под строй 101% и оставяме България на ромите, така ли???Ао не се занимавате политика, тя идва да се занимава с вас. ГЛАСУВАЙТЕ. Това е почти ЕДИНСТВЕНОТО реално политическо право, което имате.
167
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютната истина за коментара на #170.Това е положението НАРОДЕ !!!Още ли вярвате,че ще се случи нещо???
166
4
 
13
 
! Отговори
ХМ преди 4 години
И аз откакто гласувам, все го правя за по - малкото зло (според мен). То за по - добро няма как да гласуваш. Едно, че не ти се предлага, друго, че и да ти се предложи... след време всички стават... същите МАСКАРИ. Така че все ще така до края... все ще ходим да гласуваме за по - малкото зло. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!
165
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да сте гласували бе...Ся ревете по форумите, ама никой няма да ви обърне внимание освен още няколко такива форумни безработни душици като вас :)
164
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма какво да избираш. ГЕРБ и БСП са двете страни на един и същ медал, медалът на БКП!