Боян Чуков: Кампанията на БСП - неграмотна, Борисов изпързаля Нинова

Социалистите играли некоректно към гласоподавателите
27 май 2019 19:55,
44
Боян Чуков: Кампанията на БСП - неграмотна, Борисов изпързаля Нинова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Кампанията на БСП беше неграмотна. Борисов изпързаля Нинова и Йончева - той се отдръпна и те се сражаваха с един сайт. Лидерът на партията водеше битка с петия в листата". Това заяви пред БНР анализаторът Боян Чуков.

По думите му, Корнелия Нинова е идеалният опозиционер за Бойко Борисов, а ръководството на БСП е играло некоректно спрямо гласоподавателите на партията.

"Хората в провинцията до последно не бяха разбрали, че Иво Христов в листата не е Иво Христов - депутатът... Сега на „Позитано“ са принудени да обяснят, че сгромолясващата загуба се е превърнала в победа, да, но резултатът е негативен", категоричен е Чуков.

Още по темата

Според него оставането на Нинова като лидер на БСП само ще удължи агонията.

"Самият факт, че тя избяга от вечерта на изборите и не се яви да каже две думи и остави петият в листата да обяснява за загубата на БСП - това е един страх и невъзможност да се подготви за поредната загуба“, изтъкна експертът.

Единственото решение на проблемите на столетницата, смята Чуков, е да се избере триумвират, в който да влязат трима души от трите поколения в партията, и в рамките на един определен срок да се обновят структурите на БСП и да се вкара кадровата селекция позитивно, а не на вътрешни връзки. Основна задача трябвало да бъде и ангажирането на младите кадри на партията.

Боян Чуков сравни Корнелия Нинова с Цветан Цветанов, но в пола:" Тя има неговото поведение и неговите послания".

По отношение на голямата европейска картина след изборите във всички страни членки, Чуков беше категоричен, че важният извод е, че за първи път ЕНП и ПЕС няма да има мнозинство.

"Появата на несистемни партии е заради мълчаливия договор и съглашенчество между ЕНП и ПЕС досега. Те не могат да предизвикат промени, но могат да предизвикат тенденция, която да започне да се задълбочава“, завърши Боян Чуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
0
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 4 години
Ако ни трябват комунисти, имаме си предостатъчно в ГЕРБ.
37
0
 
0
 
! Отговори
Нема начин преди 4 години
Да си добпре със всички държави в ЕС па и с Великобритания дето се махас Турция на Ердоган и с Рукия на Путин--- да го играеш ИЕС на вскякъде и да викаш ОК...за всичко което искат от теб да си най-послушния , а в твойта държава да живеят най-бедните хора от европа, а и найстина само някой най-изостанали държави имат подобни пенсии и вече недостъпно здравеопазване---да в Англия трудно се ходи без записване при Джи Пи --но от там нататък ? ами в скандинавския свят ? Затъването не е спряло ....
36
2
 
1
 
! Отговори
много философи тука преди 4 години
Социалистическата идея била ретроградна ? и била отживелица ? като не знаете нищо поне не си пишете глупостите и не обобщавайте...това ,че във вашитке глави соц идея се изчерпва като бай Тошо си е лично ваш продукт....тука има писачи дето правят компоти ии миксират всичко социализъзм с комунизъм с национал-социализъм националисти с расисти и нацисти-страшна работа..То па много убаво всички да копат по нивите на един ограден с полицаи и 5-любовници дето не си знае парите.-...
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Два процента за АБВ, 2 за Иванчева, процент и половина за Минчо Христов - точно с толкова ГЕРБ би БСП. Аз щях да гласувам за БСП но от съжаление към отвратителния сценарий срещу Иванчева гласувах за нея. Корнелия е безспорния лидер на БСП. Тя размаза мутрите на президентските избори и пак ще ги размаже на местните. Помнете ми думата.
34
0
 
1
 
! Отговори
АБВ--какво прави преди 4 години
Те си знаят ,че няма да минат летвата и че малкото което ще вземат хем ще е недостатъчно хем ще е точно от БСП ,ама всеки път си се явяват--е да искат да са с ракетата носител но колко евродепутата трябваше да са техни ? При ГЕРБ такава партия дето всеки път да им точи няма ....Според мен не ГЕРБ а АБВ би левицата на всички избори досега и ще го прави ....
33
3
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
Бояне , от какъв зор даваш акъл на БСП какво да направят за да живнат ? Остави ги да починат скоропостижно.От тях нямаме никаква нужда.Ретроградна партия без бъдеще.
32
2
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До 1Че да си купят. Не е да нямат пари
31
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До ИСТИНАТА,напиши ,кой от бсп ,има асансьор с апартамент,но физкултурника на тиква ,има.
30
2
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
БСП не е лява партия на бедните и социално слабите, а партия на милиардери като Гергов когото Борисов надари с едни 43 мил. лв. за дупката във Варна. ИСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ Е В БСП КОЯТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТВОЮВАНА ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ КАТО Р. Овч, ГЕРГОВ , .....ВИЖДАТЕ КАК 75 % ОТ НЕГЛАСУВАЛИТЕ НЕ ПРИПОЗНАВАТ СВОЯТА ПАРТИЯ КОЯТО БИ ЗАЩИТИЛА ИНТЕРЕСИТЕ ИМ. БСП не е тяхната партия. ТЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТВОЮВАНА ОТ УЗУРПИРАЛИТЕ Я ОЛИГАРСИ КОИТО НЕ СА ПО РАЗЛИЧНИ ОТ ПЕЕВСКИ И КОМПАНИЯ!
29
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направете референдум за ЕС или за Путин и тогава ще видите кой ще изберат българите ,ама не смеете да го направите !
28
5
 
13
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Логиката на червения ***:"Борисов бил ***.... че ги изпързалял на изборите"... Хахахаааааааа.....Вие сте мозъчно увредени, бе....!!!!!!!!/Мозъка ви е колкото вит. "С" /
27
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите казаха че искат Европа а не Путин
26
20
 
19
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До АнонименБарбойко е проста Тиква, но с пари. Ето тука е цялата работа. *** с всички откраднати пари+ министър преедседател. Той е убиец. На неговат съвест лежат много убити хора, именноз аради тези пари.
25
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При тази ниска активност, изпързаляният е той. Води само с един депутат.
24
5
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Гледна точкаТя не е Путинова;))) Путин също е евреин
23
10
 
4
 
! Отговори
Алцек преди 4 години
Кого ще представлява Радан Кънев в тоя ЕП не е ли по-добре да иде още един депутат от БСП и така реално държавата ще бъде по-добре представена и силна н политическата зала. Има много пропуски в избираталната система и подбора на партии и допускането им до избори въобще.
22
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И после ББ бил ***. Тия двете трябва да се откажат от политиката щом смятания от тях за *** човек ги изпързалял.
21
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, знаем как пързаля всички в миналото и сега. Той е присто коварен и ползва незаконни методи, за да има гласоподаватели. Обаче подло хитър, не ознава умен. Всички знаят колко му е коефициента на интелигентност....
20
6
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Аз ще ти кажа: Корнелия е българска националистка, а не евролява.Ами да излезне тогава и да каже:"Аз съм пyтинова националистка!". Да не разтяга само лакардии.
19
7
 
7
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Гледна точкаАз ще ти кажа: Корнелия е българска националистка, а не евролява. Тя по дух е такава;))) Никога няма да бъде евролява, защото характерът й не пасв ана такъв вид идеология. Докато евреинът Станишев е нормално д ае евроляв;)))