Демократична България: Превръщаме се във фактор

Радан Кънев ще се присъедини към групата на ЕНП в ЕП
27 май 2019 16:35,
64

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Демократична България" се превръща в политически фактор, който ще влияе на политическите процеси в страната. Това каза по време на пресконференция председателят на "Демократи за силна България", част от обединението "Демократична България", генерал Атанас Атанасов, предава Агенция Фокус.

Ген. Атанасов благодари на всички граждани, които са гласували за дясната формация и заяви, че гледат напред към местните избори.

"Показахме, че сме много добър отбор и с резултатите, които постигнахме отворихме възможност за бъдеща работа в Европейския парламент. Имахме чудесна листа от високообразовани хора. Това са хора, които с достойнство могат да заемат позиции не само в ЕП, но и в български институции. И това ще се случи", категоричен е Атанасов.

Още по темата
Другият съпредседател на "Демократична България" и лидер на "Да, България" Христо Иванов потвърди курса на формацията към добро представяне на местните избори през есента и поздрави участниците в кампанията за успеха.

"Искам да благодаря на нашите водачи на листата, преди всичко на Радан Кънев. Тази победа е негова. Ние го подкрепяхме с желание, това е най-силният кандидат, който коалицията можеше да извади.", поясни той.

По думите му, Европа тепърва трябва да измисли как да се справи с липсата на върховенство на закона в Източна Европа и с хибридните атака и подчерта, че едва ли има български политици, които по-добре да разбират това от Радан Кънев.

Христо Иванов беше категоричен, че демократичното пространсство има утвърдено обединение на демократите и то е показало ясно физиономия.

Бъдещият евродепутат и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев беше категоричен, че ще бъде част от групата на Европейската народна партия в Европейския парламент и че ще работи все така усърдно.

"Хубавото е, че няма време за почивка. Всички сме наясно, че сме в кампания за местни избори. Отправям благодарности към активистите, щабовете, формациите, нямаше кандидати в "Демократична България". Всеки от тях допринесе да бъдем успешни", изтъкна Кънев.

Според него най-очевидният извод от резултатите на изборите е, че БСП не може да бъде алтернатива на сегашното статукво в страната.

Радан Кънев изтъкна, че е горд от това, че листата им е говорила много повече по европейски теми по време на кампанията, от която и да е друга политическа сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
мда, бе! преди 4 години
Превръщате се в НУЛЕВ фактор!
49
0
 
1
 
! Отговори
Мария Д. преди 4 години
Фактор е много силно казано, не мисля, че сте някакъв фактор и, че имате потенциал да станете такъв.
48
0
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
Тези много са си повярвали, в какъв фактор точно са се превърнали като тук в България резултатите им са катастрофални. Те никога не могат да бъдат фактор.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези обединения показвят само едно, за политическия кокал драпат всички и са безпринципни и безскрупулни. Няма как да гласувам за тях, номер 27- не подкрепям никой да ме ***.
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при толкова малко гласували и тяхната дружина стана фактор ще ги броим на местните избори да ги видим колко са.
45
3
 
3
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Хората не гласуват и ненормалниците са фактор.
44
1
 
1
 
! Отговори
Ицо преди 4 години
Тоя нормален ли е?Какви фактори какви 5 лева бе брато,вие едвам 5-6 % събрахте на косъм сте и от ено място фактор бил.......Радане почивай и кротувай моля ти се.
43
3
 
1
 
! Отговори
socialen преди 4 години
СДСто наистина се превръща във фактор - никой не е очаквал, че СДСто може да спечели и един депутат.(СДСто никога не са се отличавали с Афекватност)
42
2
 
2
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Свети Христо пак ли остана само да разчита на грантовете?
41
1
 
1
 
! Отговори
socialen преди 4 години
СДСто пак спечели изборите.
40
0
 
5
 
! Отговори
Курнелия за смях... преди 4 години
Хората от село Шарково разказват, че *** Нинова и козата, която тя прегърнала носели еднакви фланелки с надписи Герб ни убива....
39
2
 
1
 
! Отговори
ЕВОА преди 4 години
Що ми се струва,че за вас този фактор е известен и вече е игран.Нарича се... фолклор!
38
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Колко е хубаво, някой да си вярва!
37
2
 
7
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 4 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по унищожаването на БСП е също заръка от Ив.Костов?
36
3
 
5
 
! Отговори
:)))) преди 4 години
Ох и тези много си повярваха.Тръгнаха с голямата торба за ....гъби.
35
2
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Нищо странно,просто минимален брой хора си спомниха,че навремето имаше синя идея и най вече енергия за промяна ,която в днешните условия е крайно недостатъчна,иначе при политиците нищо ново ,само апетита се е увеличил.
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Но защо,Защото в листата имаше млади хора с отлични биографии. Уф, бях си избрал фавотит, ама забравих да гласувам, защото работя и в Неделя и се улисах...
33
4
 
3
 
! Отговори
Но защо, преди 4 години
защо сте в коалиция с резила, нарекъл се "Да, България"?
32
4
 
4
 
! Отговори
Toni преди 4 години
Много т.п народ е писал тук. Идеален народ за ГЕРБ и БСП . За тяхна изненада се появи алтернатива на мислещите .И те ще стават повече в бъдеще!
31
5
 
5
 
! Отговори
Като въшка на чело е преди 4 години
Какъв фактор сте бе? По-точно кръгът Капитал си намери някой да му свърши малко *** работа, че Герб им изгониха хората, които си бяха внедрили. Сега на Раданчо ще му накачурят едни съветници, а него ще го пращат да плямпа глупости по медиите за да подготвя следващия проект, в който няма да го вземат да участва. Нито него, нито пенсиите около него. Неговата работа ще е на плювалник и толкоз. Нещо като Янето, който го метнаха на бунището като си свърши работата