Миков: Дойде краят на бодряческото помпане в БСП

Бившият соцлидер пита защо се водеше война срещу Станишев
27 май 2019 11:24,
97
Миков: Дойде краят на бодряческото помпане в БСП
Снимка: БулФото

Това е краят на бодряческото напомпване на нереалистични очаквания. Така бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира резултатите на БСП на вота за европейските избори от вчера пред Нова.

Миков смята, че резултатите на БСП  показват, че за около две години опозиция, столетницита е на същото място и не се е развила електорално.

"Основният въпрос е защо имаше нужда от кампания срещу Станишев, защо имаше нужда от решения и то еднолични, които се прикриват от Националния съвет - да бъдат извадени народните представители от парламента за три месеца. Става въпрос за около 12 заседания за парламентарен контрол, но и никой не седна да види колко закона се приеха, по които социалистите останаха без позиция", подчерта Миков.

Още по темата

Основна грешка, според него, бил и начинът на водене на предизборната кампания. Тя се опитала да избяга от разбирането, че това са европейски избори и това не било случайно.

Михаил Миков открои въпросът за политическата отговорност като основен, но и че не вижда смисъл от оставки, ако "ще дойде друг, който ще се държи по същия начин".

"Смятам, че трябва сериозен анализ и политическа отговорност. Смятам, че партията се отклони от нормите на колективното ръководство - поведението, стила и метода на работа. Смятам, че системно се прокарваха разделителни линии  вътре в БСП и навън. На кого беше нужно? Войната със Станишев е финален етап от тези неща”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова като Минков за нищо нестава но поне последния поне Може да надпие цял полк казаци
67
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До АнонименИ Р.Овч. И Миков. И Гергов. И т.н.
66
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Войната със Станишев е финален етап от тези неща...." Точно присъствието на Станишев и герговци в така наречената соцпартия отказа много хора от гласуване, и ако не я закрие, ще я превърне окончателно в бутикова партия. БСП със Станишев няма нищо общо с идеята, която погребахте и оставихте хиляди хора без защита и подкрепа! Станишеф е пълен провал и воденичен камък на шията на БСП!
65
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миков е прав ,че тази вуйна не става.Ама какво да се направи ,сипи едно уйски и зарежи политиката.
64
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-честен човек в цялата листа не видях от Десислава Иванчева и въпреки че съм върла избирателка на БСП, не можах да си плюя на съвестта и гласувах за Иванчева. Корнелия изгони и Миков и Станишев, и всички мижитурки в местните структури, които топят и гласуват за ГЕРБ. Едни и същи хора са активисти на БСП и роботят като гербери в общините. Изключи ги Корнелия. Не давай оставка, оня вук в Банкя само това чака. ДА ГИ СМАЖЕМ НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ НАЕСЕН. ПЪЛНО Е С ГЕРБЕРИ В БСП - ЧИСТКА БЕЗ МИЛОСТ
63
8
 
23
 
! Отговори
шматка преди 4 години
ХахаКурни я пускат по пързалката.Сбогом другарко
62
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сОЦИОЛОЗИТЕ ПОВЕЧЕТО ДАВАХА ЧЕ бсп ВОДИ НА герб, А ГЕРБ БИЕ, та кой кой кой КУПУВА ИЗБОРИТЕ. Българи като не гласувате вие печелите изборите за ГЕРБ с 8 процента от имащите право на глас. ГЕРБ е с най-слабия си резултат на всички времена но народа го остави сам да си провежда изборите с презрението си хахаха
61
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП да подкрепи заедно с всички десни и център партии, непатерици на ГЕРБ ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА ДА СТАНЕ КМЕТ НА СОФИЯ И ДА ИЗХВЪРЛИ ФАНДЪКОВА ОТ КОКАЛА.
60
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък не искам Станишев и Миков
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убеден съм че избирателите на БСП са изритали Станишев от листата. Но избирателите на ГЕРБ защо да ползват преференцията - там всичките са бетер Станишев. Освен с преференциите да си броят купен и контролиран вот за нищо не става в шайки като ГЕРБ. Преференцията трябва да бъде забранена, защото се използва за купуване на гласове. накрая цуцовците броят колко преференции има и като излезне броят в секцията сигурно се плаща.
58
13
 
10
 
! Отговори
Що, бе... преди 4 години
Ние сме супер доволни от Курвелка-СЕДЕСАРКАТА.С нейна помощ ГЕРБ, винаги ще печели на избориХвала на таквиз Седесари!!!!!!
57
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миков по твое време БСП имаше резултат 18 процента, сега има 25. Трай си пияницо.
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партията на европейските социалисти, чийто председател от много години е Станишев, се коалира дългосрочно с десницата ЕНП, където отиват ГЕРБ. Коалицията имаше мнозинство, което и даваше комфорт да си разпределя постове и да води всякакви политики. А именно: несправедливо отношение към източните страни, толериране на пришълците от юг и югоизток, угаждане на големите фирми...Станишев е колаборационист, той е първият, който е правилно да не е на ръководна позиция вече.
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на здраве Мише
54
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам два въпроса към Миков:По времето, когато бяхте лидер на партията колко депутати успяхте да вкарате в парламента и поехте ли отговорност за провала?
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
52
4
 
7
 
! Отговори
баба преди 4 години
До Хахахаххахане коментирай като номенклатурен комсомолец.Може да сме пенсионери,но не сме дотам изкуфели,че да не се види истината.Всички партии и партийки са производни на партията майка.Погледни родословието на всички леви,десни,центрове и не ми пиши тролските си съждения.
51
7
 
11
 
! Отговори
С ИЗВИНЕНИЕ преди 4 години
на пишещите ту, но по-голямата част от хората гласуват по шаблон, поставен в главите им. 30 години тотална пропаганда колко е бил лош социализма и част от малцинствата пък въобще гласуват за КЕЛЕПИРА 20-30лв, а турците по етнически признак. А че политиката на ГЕРБ води КАТАСТРОФА и НИКОЙ не е лично заинтересован БЪЛГАРИЯ да е на последно място в обозримото бъдеще не се осъзнава от много хора. С ръководители с наведена главичка пред НАЧАЛНИЦИТЕ НЯМА БЪДЕЩЕ. Емиграция и деградация...
50
3
 
13
 
! Отговори
Глупак преди 4 години
А миков, ти с какво допринесе за победа?
49
4
 
16
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До ОбективенТака е. Идеята да бъде докаран Станишев спешно от Брюксел е на Световното Еврейство в подкрепа на Бойко, който е евреин. Така се откри, втори, вътрешен фронт срещу национализма в БСП. Дори, зиказването на Бойко след изборите вчера бе, че "национализмът рушал стабилността му". Неслучайно гласувахме и преференциално срещу Станишев. И ако успеем да го изместим, това ще е едно малко утешение;))), въпреки, че Станишев, ще си е свършил работата, донесъл е победата на ГЕРБ.