На 100% протоколи: ДБ печели вота от чужбина

Те събират 28,76% от вота, следват ГЕРБ и БСП
27 май 2019 14:22, Красимир Ангелов
56
На 100% протоколи: ДБ печели вота от чужбина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При 100% обработени протоколи от СИК на евроизборите в чужбина най-голям вот - 28,76 на сто, бележи Демократична България. Според публикувана на сайта на Централната избирателна комисия информация втори в класацията от чужбина са ГЕРБ - с 22,16 на сто, а трети - БСП за България - с 15,42 на сто.

Вече към финала, обработени 95,20% от протоколите: ГЕРБ - 30,94%, БСП - 24,24%

На четвърто място с вота си сънародниците ни извън страната подреждат ВМРО - Българско национално движение - с 7,06 на сто, на пето - Възраждане - 4,26 на сто и на шесто ДПС - с 4,06 на сто.

Общо 3,09 на сто от гласовете в чужбина са за Път на младите (НДСВ и Новото време). ИК за Десислава Иванчева събира 2,96 на сто от гласовете на сънародниците ни извън страната, а партия Воля - Българските родолюбци - 2,09%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
11
 
! Отговори
египтянина преди 4 години
Значи българите като качество не са по различни от германци, шведи, румънци и т.н. Просто другите държави имат откъде да грабят ресурси - природни суровини, хора и т.н. България няма от кого да граби. Да сте разбрали досега.
26
0
 
14
 
! Отговори
Бахуро преди 4 години
Продължение: Само като гледам как са настръхнали троловете - и от "лявото" и от "дясното" ми става ясно, че нещо са се понасрали.
25
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умните българи зад граница са наясно, че ГЕРБ нямат нито капацитет, нито компетенции да управляват, те един английски не владеят, който и малките деца знаят, иначе са се засилили към Брюксел да ни представляват. Движение България беше алтернативата.
24
15
 
21
 
! Отговори
Бахуро преди 4 години
До QwertyИстината е проста - ДБ не са перфектни, но са най-доброто с което разполагаме в момента. БСП и ГЕРБ са тежки издънки на БКП - и като роднински връзки, и като манталитет и начин на мислене / действане. Стига ни толкова. Трябва сами да си дадем шанс. Явно тия извън БГ се усетиха, остави и ние да се съберем в ръце.
23
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво измислихте като гласувахте за ДБ? Да ви вземат още от данъците за афганистанците с многобройната им ислямизиране челяд? Да прокарвате още закони за крайно неефективните зелени енергии отреченинот човечеството още 18 век? Или просто гласувахте да продължим да сме в ЕС за да имате възможности да пътувате и бачкате на запад. Май само в последното виждам някаква полза
22
16
 
13
 
! Отговори
До 16 -Анонимният преди 4 години
Огромна част от българите/но над 35 години/,които преживяхме ,,златното време на Луканов,Попов,Беров,Виденов знаем какво завари Иван Костов и как измъкна България от пропаста в която беше както днес е Венецуела,а и по зле.Така че млади момко или пък престарял другарю средностатистическият ПРЕЖИВЯЛ ТЕЗИ ВРЕМЕНА българин знае по добре политиката и на едните и на другия.
21
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-образования вот винаги гласува за Движение България. Над 77% са висшисти, така е винаги. Нискообразованите и необразованите лесно ги лъжат. Интелигенцията е малобройна, за това няма да напреднем и да догоним другите никога.
20
8
 
19
 
! Отговори
Полина преди 4 години
Не ***, а мислещи и интелигентни хора са гласували за ДБ.А за ГЕРБ - ниско образованите.За справка:"Аз съм *** и вие сте прости, лесно ще се управляваме".Какво повече?
19
3
 
14
 
! Отговори
Qwerty преди 4 години
Радан, не са никаква алтернатива с този процент, но ако съм нормален българин за кой ми остава да гласувам. За Бойко, Корнелия или за Шкембе войвода, дето са се ояли и закопават страната всеки ден все по-дълбоко.
18
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харесват ги защото политиката на ДБ е всички българи да се улесняват максимално да заминат на запад, а тука територията да се напълни с клети бежанци муджахидини бягащи от вечната война в техните държави. Е да ама един ден тия муджахидини ще вкарат закона на шериата и първите утепани с камъни ще са техните ***!
17
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, умните българи знаят, че единствената алтернатива на Герберите и БСП е Демократична БЪЛГАРИЯ. Жалкото е, че мнозинството са нискообразовани и не разбират, когато ги лъжат и крадат вече толкова години. Един немски политик беше щазал:"Чудя им се на българите, уж недоволни и пак си избират същите да ги управляват".
16
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тези 15% гласували от чужбина за БСП от емигрантите в Русия ли са ?
15
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интелигентните българи, които са прокудени от корумпираните ни политици, които вече 10 години са на власт, гласуват инелигентно за единствената интелегентна партия ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България и ДСБ)!
14
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на ДБ !Българите във времето на Интернет следят и знаят повече за България, отколкото болшинството избиратели на БСП, АТАКА и ДПС !Това личи и по коментарите на тук списващите русофили неграмотници !
13
16
 
17
 
! Отговори
sas преди 4 години
хем не живеят в България, а гласуват и определят, кой ще ни управлява, представлява и т.н.
12
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората в чужбина и са по-образовани, и добре знаят заради кого са избягали и кой единствен може да ги върне. А тукашните избиратели - или на държавна хранилка на властта или из махалите манипулирани. На следващите избори демократична България ще има двоен резултат напук на социолозите, които умишлено или не ни подвеждаха с данни за около 4 % 2 дни преди изборите.
11
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айдеее и тоя се радвахахахха75 процента българи не признават политикататоя се радваохооо боххооооооохахах
10
11
 
17
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Значи имаме си три турски партии, вече и емигрантска такава, даваха една която от 12 г гласувала от Англия!!! Ква си ти ***??? Знаеш ли какво е да живееш в страна с падащи мостове, убийствени пътища здравеопазване и пенсии? Излизат записи и НИШО! Забрана на всеки без престой тук 1 г минимум да гласува! Ей такива патици ще ми дават наклон от 3000 км! Я си е ете май ката европейска. Българите от чужбина не помагат а закопават!
9
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам:Какво му е честното на г-н Кънев?!
8
18
 
29
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Трябва да се забрани вота в чужбина за всички които не пребивават от 6 месеца в България!