Нинова оставка не дава, чака още месец - два и после я хвърля

Тя обаче ще се бори на равна нога с другите мераклии да оглавят БСП
418

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерката на БСП Корнелия Нинова ще поиска от Националния съвет на партия да започне процедура за изготвянето на правилата за избор на нов председател на партията и чак след като те бъдат готови, ще даде оставката си.
Още по темата
Според нея това ще отнеме месец – два, а дотогава тя ще продължи да оглавява левицата, въпреки загубата на евровота.

Борисов доволен: И президентът агитирал за БСП, но ГЕРБ пак ги били!

"Стартирането на процедурата за избор на нов председател е свързана с резултатите от изборите, но аз не съм председател в оставка от днес по простата причина, че няма правила за избор на нов председател. Националният съвет трябва да се събере утре и да направим процедурите за новите правила и едва, когато стартира процедурата по кампанията за избор на нов председател, тогава аз ще се оттегля и ще участвам заедно с останалите кандидати в битката за лидер", обясни Нинова.

Освен, че ще избират нов председател, червените ще трябва да се съберат на местно ниво и да си направят изводи от представянето на евровота.

БСП брои паралелно: Притеснени сме от ниската активност!

Общинските структури ще трябва и да решат дали да сменят ръководствата си по места. Според Нинова това е достойният начин да се носи политическа отговорност.

За пръв новият лидер на БСП ще бъде избран по нови правила - пряко от всичко партийци. "Ще се явя и аз на нов избор пред цялата партия заедно с всички останали кандидати", обясни Нинова.

Националният съвет утре ще реши още дали да приеме предложението й соцдепутатите да се върнат в парламента след тримесечен бойкот, за да внесат отново проектите си на закони за правосъдието.

Според Нинова обаче отсъствието на червените депутати от НС не се е отразило на резултата от евровота.

"Две седмица преди изборите социолозите даваха, че водим или сме наравно с ГЕРБ, нещо друго се е случило в последните седмици и ние ще анализираме какво е то, но е факт, че не успахме да привлечен негативния и протестния вот", каза Нинова.

Макар че левицата спечели 5 места в ЕП, с едно повече в сравнение с евровота през 2004 г., червената шефка призна, че БСП не е моралният победител на вота.

И все пак столетницата била партията с най-много преференции. Освен това БСП е единствената партия, която увеличила като абсолютен брой гласовете си спрямо предишните евроизбори през 2014 г.

"Сега имаме около 450 000 гласа, а на предишните бяха 424 000. Освен нас, всички останали имат намалени гласове", похвали се Нинова. 

Другата причина за задоволство бил фактът, че само БСП ще има през новия мандат с един евродепутат повече, а останали или имали същия брой, или по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
0
 
10
 
! Отговори
смях в залата преди 4 години
Нинова изпревари Бойко!
325
1
 
13
 
! Отговори
народна мъдрост преди 4 години
Както е казано в българските приказки:"Който гроб копае другиму - сам пада в него."Библията трябва да се замени със сборника от български народни приказки.
324
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безспорен факт е, че в Костинброд от печатница на приближен на ГЕРБ бяха напечатани огромно количество бюлетини и те бяха подготвени за експедиране. Никой частик няма да напечата бюлетините просто да си ги държи в склада. Само заблудени избиратели на ГЕРБ вярват че ГЕРБ не фалшифицира изборите. Виждали ли сте изборни протоколи - драскани, преправяни, ужас...
323
10
 
3
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
ДОКАТО БСП СЕ СЪГЛАСЯВА ДА ИМА ИНТЕГРАЛНА БЮЛЕТИНА И ПРЕФЕРЕНЦИИ С КОИТО В ГЕРБ ДА СИ БРОЯТ КУПУНИТЕ ГЛАСОВЕ, И ХАКНАТИ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ, ДОТОГАВА БСП МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБИРИ САМО ПРИ МАСОВО ГЛАСУВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАТО С РУМЕН РАДЕВ. БСП АКО НЕ ПОИСКА ВРЪЩАНЕТО НА ОТДЕЛНИТЕ БЮЛЕТИНИ СА *** ОТИИ И КРЕПЯТ С НЕГРАМОТНОСТТА СИ ИЗБОРНИТЕ ФАЛШИФИКАЦИИ НА ГЕРБ
322
13
 
3
 
! Отговори
Костинброд преди 4 години
След Костинброд - аферата разкрита от бивш кадър на ГЕРБ Бареков, чувалчетата носени от депутати на ГЕРБ, подкупите за кандидати на ГЕРБ - Пловдив, отказът на машините на тези избори, истерията на ГЕРБ - че БСП щяли да разкрият втори Костинброд - което значи, че такъв има.Трябва да съм прочел само една книга - Винету, за да повярвам, че ГЕРБ НЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ.ЧЕСТИТА ВИ ПОРЕДНА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ и новото увеличение на тока - другаре гербаджии.
321
14
 
3
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
Корнелия Нинова достойно подава оставка.Разбитият от нея на президентските избори НЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА КАТО ЛИДЕР НА ГЕРБ. еТО КАКВО Е герб ПАРТИЯ БЕЗ ВЪТРЕШНОПАРТИЕН ЖИВОТ, СИЛОВА ГРУПИРОВКА.
320
2
 
1
 
! Отговори
Глупаво преди 4 години
Проверки от заеми на фирми надхвърлящи сто хиляди евро, рекапитализацията.Така се укрива пране на пари.Фалитът на КТБ - Булгартабак офшорка на Пеевски, Виваком и др. сериозни активи усвоени от знайни и незнайни другаре.Скандално е оттеглянето на БСП от НС, приемат се безобразни лобистки поправки и Закони ДПС, ВМРО, Воля.Готвят се промени, партерите в блоковете без решение на ЕС да стават градини и др.Задължителни паразитни структури - проф. домоуправители.Заемите са 24 милиарда,къде са пар
319
5
 
5
 
! Отговори
Глупаво преди 4 години
Разбира се, че Гергов играе с ГЕРБ, факт дупката за 40 милиона.Пътищата направете проверка, става въпрос за животът на всеки един българин.Еврофондовете фирмите спечелили търгове трябва да се разследват.45 милиарда евро са отпуснати на БГ, къде са парите?В некачествени пътища, и съмнителни офшорни компании.Концесията на летище София - престъпна сделка.Булгартабак купен от Пеевски и продаден.Каква е ситуацията с Козлудуй.Какъв е тризонета на Джамбазки за 9 милоана евро Париж, откъде ДОХОД
318
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Радев кога?
317
4
 
19
 
! Отговори
резултата преди 4 години
Искаше оставката на Бойко, но ще подаде своята.
316
4
 
9
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
До 10% за ГЕРБА колко процента имат БСП по твоята математика? Извинявай вижда се че не разбираш от математика. Това твоето е както да си щастлив че жена ти е казала че си най-добрия е.бач в квартала. Научи се кога е добре да говориш и кога да си мълчиш. От толкова напъни на Корни и компания да убедят народа че ще бият на изборите само се нас.раха. Ама ти продължавай да си гласуваш за тях. ГЕРБ имат нужда от такива като теб. Показвате на останалите защо да не гласуват за БСП. Наздраве бръснене.
315
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ ще си замине, когато бат Бойко стане на 80 ....
314
9
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Корнелия и Белия бродник Йончева искрено ще ми липсват. Бяха забавни, даже и дмешни понякога
313
6
 
9
 
! Отговори
Боко преди 4 години
До време е за промяна. Времето за промяна мина. Вчера. Айде сега си починете на Позитано и като дойдат следващите избори след две години пробвайте пак. Вече свикнахте.
312
7
 
6
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До кои 330. Ох, колко сте жалки и смешни с такива коментари сега. А това как ГЕРБ потъва и загива го четем и слушаме от 2013. Сега е 2019 и няма изгледи скоро да си тръгват. Така че, свиквай. Ако искаш си купи повечко памперси и салфетки.
311
11
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До А майката на нациятаНай-хитрия ход на Бойко е че ви даде президенството! И сега ви гледа сеира, особено на "президента" :)
310
4
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 10% за ГЕРБ. За тази бакалска сметка е писано, писано стотици пъти - при всеки избор. И като имат ГЕРБ 10%, тогава твоите червени бок.луци колко имат - 6. Ами така работи демокрацията бе, ***, ако не си го разбрал. Който гласувал, гласувал - другите да са. Между другото ако бяха гласували повече, разликата щеше да е още по-голяма, ако не си го разбрал.
309
5
 
5
 
! Отговори
ОпозицияГерго Гергов преди 4 години
До Mr.STARBUCKS: Сполай ти и на тебе. Да, Бойко даде на Герго Гергов 43 милиона държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която на никого не е нужна. И за какво? За да мъти водата в БСП. Това е опозицията. Нека сега да си заслужи парите. Но както изглежда, няма да ги бъде.
308
6
 
5
 
! Отговори
А майката на нацията преди 4 години
До *** е удобна: Не се оказа удобна за "майката на нацията: Цецка. Бойко я избра за кандидат-президент и тя се провали знаменито.
307
8
 
3
 
! Отговори
10% за ГЕРБ преди 4 години
До ПодМасовата 10 процента от избирателите гласуваха на Бойковата дружинка. Къде е народът? Срещу кого? 30% от 30% гласуваха за ГЕРБ. Това е резултата. Ако това е нещо, с което могат да се хвалят, ще им гледаме сеира.