Нинова оставка не дава, чака още месец - два и после я хвърля

Тя обаче ще се бори на равна нога с другите мераклии да оглавят БСП
418

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерката на БСП Корнелия Нинова ще поиска от Националния съвет на партия да започне процедура за изготвянето на правилата за избор на нов председател на партията и чак след като те бъдат готови, ще даде оставката си.
Още по темата
Според нея това ще отнеме месец – два, а дотогава тя ще продължи да оглавява левицата, въпреки загубата на евровота.

Борисов доволен: И президентът агитирал за БСП, но ГЕРБ пак ги били!

"Стартирането на процедурата за избор на нов председател е свързана с резултатите от изборите, но аз не съм председател в оставка от днес по простата причина, че няма правила за избор на нов председател. Националният съвет трябва да се събере утре и да направим процедурите за новите правила и едва, когато стартира процедурата по кампанията за избор на нов председател, тогава аз ще се оттегля и ще участвам заедно с останалите кандидати в битката за лидер", обясни Нинова.

Освен, че ще избират нов председател, червените ще трябва да се съберат на местно ниво и да си направят изводи от представянето на евровота.

БСП брои паралелно: Притеснени сме от ниската активност!

Общинските структури ще трябва и да решат дали да сменят ръководствата си по места. Според Нинова това е достойният начин да се носи политическа отговорност.

За пръв новият лидер на БСП ще бъде избран по нови правила - пряко от всичко партийци. "Ще се явя и аз на нов избор пред цялата партия заедно с всички останали кандидати", обясни Нинова.

Националният съвет утре ще реши още дали да приеме предложението й соцдепутатите да се върнат в парламента след тримесечен бойкот, за да внесат отново проектите си на закони за правосъдието.

Според Нинова обаче отсъствието на червените депутати от НС не се е отразило на резултата от евровота.

"Две седмица преди изборите социолозите даваха, че водим или сме наравно с ГЕРБ, нещо друго се е случило в последните седмици и ние ще анализираме какво е то, но е факт, че не успахме да привлечен негативния и протестния вот", каза Нинова.

Макар че левицата спечели 5 места в ЕП, с едно повече в сравнение с евровота през 2004 г., червената шефка призна, че БСП не е моралният победител на вота.

И все пак столетницата била партията с най-много преференции. Освен това БСП е единствената партия, която увеличила като абсолютен брой гласовете си спрямо предишните евроизбори през 2014 г.

"Сега имаме около 450 000 гласа, а на предишните бяха 424 000. Освен нас, всички останали имат намалени гласове", похвали се Нинова. 

Другата причина за задоволство бил фактът, че само БСП ще има през новия мандат с един евродепутат повече, а останали или имали същия брой, или по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
4
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ отново преди 4 години
Изнасили зрелищно грохналата сто годишна вещица!Венсеремос!
285
0
 
2
 
! Отговори
Защо не са гласували преди 4 години
До до 301: Защо не са гласували? Нали Дългоглупи вече ти го обясни: защото са русофили и от страх да не загубят.
284
3
 
5
 
! Отговори
Любов към далаверите преди 4 години
До затова: Време е крадливата гербаджийска дружинка да си ходи. Бойко успя да ги спаси за подеден път с рязане на ленти и пиар акции в последната седмица. Да видим докога с езика на гербаджийската любов ( към далаверите). Не е омраза все пак.
283
4
 
4
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До РаботещияГерберите така работят, че трябва БГ е най бедната страна в ЕС! Заплатките обаче им текат и това е важното за противниците на ГЕРБ!
282
2
 
2
 
! Отговори
до 301 преди 4 години
До До ДългоглупиТогава защо тези 70 процента не гласуваха? Ти обясни!
281
1
 
1
 
! Отговори
михаал преди 4 години
Чудя се на коя ли магистрала, герб на тия двете да им направи стоянка.
280
2
 
6
 
! Отговори
затова преди 4 години
Последният писък не на модата, а на БСП - искат закон, който да не признава избори, ако гласувалите са под 50 процента. Избирателната активност никак не спечели от негативната кампания на БСП. Хората станаха още по песимисти. Корнела бе яхнала метлата и удряше народа с камшика на омразата. Вместо за освирепеят, хората просто не гласуваха. Няма нужда от закон против езика на омразата в политиката. Който го използва, губи избори.
279
4
 
2
 
! Отговори
До Дългоглупи преди 4 години
До Юрий Долгорукий: Много примитивно обяснение, като за п'рост гербаджия. Представете си, русофилите (70% от имащите право на глас) не излезли да гласуват, защото щели да загубят. Ако си имал тройка по аритметика, са ти направили голям подарък
278
5
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Работещия: И на кого са вървяли заплатките, "братко". Спряха да ги получават още щом напуснаха парламента. А през това време Цецо да си купи още един апартамент на половин цена.Няма да се оттървем лесно от крадливата гербаджийска дружинка.
277
2
 
5
 
! Отговори
Юрий Долгорукий преди 4 години
Знам аз защо мнозина не гласуваха. Това са русофилиците, за които руска Азия е много по-близо от Европа. Яд ги е на силата на ГЕРБ и затова не гласуват. ГЕРБ работи с Европа, а тия искат Азия. Не е чудно, след ширещата се русофилия у нас. Това е протестът на губещите - не могат да победят и затова не гласуват. Това е дъъългата ръка на Москва, която настройва хората срещу Европа. Обаче иде време руснаците да се настроят срещу Русия.
276
3
 
7
 
! Отговори
Работещия преди 4 години
Как си позволиха да не ходят на работа и да им вървят заплатките, а ние братко се спукваме от работа, за да ги храним и тях. Идете на работа с добри идеи за работещите като сте социалисти, а не да опъвате каиша вкъщи на вилата!
275
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До 1 ***.
274
2
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До Шлангът на ББОще и извратени психари -геронтофили!
273
3
 
2
 
! Отговори
Още един дебил преди 4 години
До Офшорното Ленче: Броиш ли си г'лупостите, които ги пишеш тук. Бойко ви каза ясно: Аз съм п'рост и вие сте п'рости, затова ще се разберем. Теова е гербаджийския електорат.
272
3
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До Шлангът на ББПротивни сте! Гнусни мераклии!
271
4
 
4
 
! Отговори
Десет процента преди 4 години
До Само ***: Само *** може да счита 30% от 30% за нещо повече от десет процента от имащите право на глас, които са гласували за ГЕРБ. Това е "голямата победа" с която се хвалят гербаджиите. Българите просто не излязоха да гласуват.
270
2
 
6
 
! Отговори
Офшорното Ленче преди 4 години
Е броила 300 000 евро на *** за първото място в листатаЦелта и е с евро имунитет да избегне СливенскияОбаче криво си е направила сметката !
269
5
 
6
 
! Отговори
Само дебили преди 4 години
Гласуват за руснаците СерГЕЙ и МилиЙончеваБългарите избираме ГЕРБ!
268
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
Нинова учи се от тиквата,и не подавай оставка,бъди като него ***.
267
3
 
4
 
! Отговори
Ноктюрно преди 4 години
Идва есен и с нея - нови избори. Да бъден други вече късно е...