Нинова оставка не дава, чака още месец - два и после я хвърля

Тя обаче ще се бори на равна нога с другите мераклии да оглавят БСП
418

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерката на БСП Корнелия Нинова ще поиска от Националния съвет на партия да започне процедура за изготвянето на правилата за избор на нов председател на партията и чак след като те бъдат готови, ще даде оставката си.
Още по темата
Според нея това ще отнеме месец – два, а дотогава тя ще продължи да оглавява левицата, въпреки загубата на евровота.

Борисов доволен: И президентът агитирал за БСП, но ГЕРБ пак ги били!

"Стартирането на процедурата за избор на нов председател е свързана с резултатите от изборите, но аз не съм председател в оставка от днес по простата причина, че няма правила за избор на нов председател. Националният съвет трябва да се събере утре и да направим процедурите за новите правила и едва, когато стартира процедурата по кампанията за избор на нов председател, тогава аз ще се оттегля и ще участвам заедно с останалите кандидати в битката за лидер", обясни Нинова.

Освен, че ще избират нов председател, червените ще трябва да се съберат на местно ниво и да си направят изводи от представянето на евровота.

БСП брои паралелно: Притеснени сме от ниската активност!

Общинските структури ще трябва и да решат дали да сменят ръководствата си по места. Според Нинова това е достойният начин да се носи политическа отговорност.

За пръв новият лидер на БСП ще бъде избран по нови правила - пряко от всичко партийци. "Ще се явя и аз на нов избор пред цялата партия заедно с всички останали кандидати", обясни Нинова.

Националният съвет утре ще реши още дали да приеме предложението й соцдепутатите да се върнат в парламента след тримесечен бойкот, за да внесат отново проектите си на закони за правосъдието.

Според Нинова обаче отсъствието на червените депутати от НС не се е отразило на резултата от евровота.

"Две седмица преди изборите социолозите даваха, че водим или сме наравно с ГЕРБ, нещо друго се е случило в последните седмици и ние ще анализираме какво е то, но е факт, че не успахме да привлечен негативния и протестния вот", каза Нинова.

Макар че левицата спечели 5 места в ЕП, с едно повече в сравнение с евровота през 2004 г., червената шефка призна, че БСП не е моралният победител на вота.

И все пак столетницата била партията с най-много преференции. Освен това БСП е единствената партия, която увеличила като абсолютен брой гласовете си спрямо предишните евроизбори през 2014 г.

"Сега имаме около 450 000 гласа, а на предишните бяха 424 000. Освен нас, всички останали имат намалени гласове", похвали се Нинова. 

Другата причина за задоволство бил фактът, че само БСП ще има през новия мандат с един евродепутат повече, а останали или имали същия брой, или по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
1
 
0
 
! Отговори
Не съм комунист преди 4 години
Брей,или сме нещастници,или червени *** щом не сме съгласни с вас!Вие,всички сте корифеи на мисълта,като и представителите ви в парламента.Помня едно изказване на герберка,че комунистите се размножават по полов път ,а по естествен път се разпадат.По голяма глупост не бях чувал.Самата тя беше член на партията преди промяната ,ползва всички благинки ,сега видите ли поумня.Голяма част от вас сте или бивши комунисти,или деца на такива свикнали да са на хранилката.
345
1
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 355 ГЕРБ ще има 7 депутата нещастнико.
344
1
 
1
 
! Отговори
до365 преди 4 години
Може да поспорим кой обича да ръфа филиис мас,и не крещи по форумите умнико!
343
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега имаме около 450 000 гласа, а на предишните бяха 424 000-------------НА МЕН НЕ МИ СЕ ВЯРВА
342
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според Нинова обаче отсъствието на червените депутати от НС не се е отразило на резултата от евровота.----------------------НАХАЛСТВО ОТ КЛАСА.....АБЕ НИНОВА:КЪДЕ В ЕВРОПА СИ ВИДЯЛА ОПОЗИЦИЯТА ДА СИ БИЕ КАМШИКА ОТ РАБОТА...
341
2
 
2
 
! Отговори
Анти комунист преди 4 години
Разпускай! Да, избирателната активност беше дето се казва рекордно ниска, а пък тази политическа апатия от страна на алектората доведе до голямата победа за ГЕРБ! Всичкото ляво претърпя голям крах! Победа постигнаха ГЕБР, ВМРО и ДБ заради по принцип по малкият им електорат!
340
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИНОВА НЕ МОЖЕ ДОКАТО С ЕДНАТА РЪКА РИТАШ ТОПКАТА,С ДРУГАТА ДА РЪФАШ ФИЛИЯ С МАС.ТАКА ИЗБОРИ НЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ
339
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на миналите евроизбори ГЕРБ 7 депутати, БСП 5, сега ГЕРБ 5, СДС 1, БСП - също пет. Кой би следвало да подаде оставка при това положение? Кой е победителя и защо няма повече депутати като е победил...
338
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Hd Бойковиста Гергов съсипа БСП Пловдив, наредил е на останките от БСП там да гласуват с 3000 преференции за джендърчето Станишев. Ето така се обслужва ГЕРБ - Пловдив е една от малкото общини където БСП Гергов е трета сила, сега тоя заедно с пияницата Миков иска оставката на Корнелия Нинова, жената съхранила и развила БСП и разбила ГЕРБ на президентските избори. На тези избори ГЕРБЕ не се посвени да използва скалъпине процеси срещу Иванчева и Йончева. Йончева знала, че КТЛБ е престъпна НАГЛИГЕРБ
337
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахахахахахха - Ко стана ся другарице Нинова? След изборите щехме да ходим на предсрочни избори, то са оказа,че ще има предсрочни избори в Партията!Е, ко! Обещала - изпълнила! Не е уточнила предварително къде ще са предсрочните избори.
336
1
 
3
 
! Отговори
това е класика преди 4 години
Нищо ново под слънцето.Как се прави разцепление в една партия,как се омаскаряват хора-с пари,с много пари.Силата е там където са парите,много лесно се раздават откраднати пари
335
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятате ли,че българина с вкоренено уважение към семейни ценности ще гласува за родител 1и родител2 и още повече ще избере спреференции някои подържащи това?Аз-не!
334
9
 
4
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Нинова изправи БСП на крака.Станишев и Миков бяха сринали партията до такова положение,че имаше опасност и да не влязат в парламента.Нинова не е удобна ,затова е този вой срещу нея.Електората на БСП не харесва позицията на Станишев и мисля,че някой помогна за да се добере до второ място.ТЕЗи избори показаха,че всичко е въпрос на много пари.
333
6
 
3
 
! Отговори
истината преди 4 години
Герб -два евродепутатА по малко,Нинова -един повече.Кой е победителя,и на кой се е увеличил електората? Всички купени медии впрегнати срещу нея,външни и вътрешни врагове на които дръпна паничката с благинки.Вън от БСП на Гергов,Мерджанов,Найденов,Пирински.Те предадоха обикновенните хора,оядени и алчни.При Станишев направиха милиони.Вън от партията на ЦОЦАлистите!
332
7
 
3
 
! Отговори
do357 преди 4 години
Ти си член на БСП.колкото аз съм космонавт.Няма да стане вашата.Искате да се махне единственият ръководител на партия,който иска някаква промяна в полза на хората.Саботират я отвън и предатели отвътре.Чудя се,как намира сили тази жена.Да е жива и здрава!Пожелавам и успех в битката!
331
5
 
7
 
! Отговори
Партиен член преди 4 години
Абе тая лъжкиня докога ще се подвизава по сайтовете и с какво е заслужила такова внимание,след като за пореден път ни излъга,че ще спечелим изборите?!И ние пак и повярвахме,но това бе за последен път.И сега не й вярваме вече,че ще подаде оставка -ако беше малко от малко политик щеше досега да си е подала оставката,а след два-три месеца "я камилата-я камиларя".Чудим се с какви очи ще гледа нас,съпартийците си?! Сега си спомням,че я изгониха от СДС,а нашите не само я прибраха,но й води БСП?!Срам!
330
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На предишните евроизбори ГЕРБ имаше двама депутати повече от БСП, сега ГЕРБ има 5, СДС 1, БСП 5. Честито ровенство в евродепутатите ДРУГАРИ ОТ ГЕРБ. Тиквата ще подова ли оставка, загубил е двама депутати.
329
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До опетковдава си оставката но ние си я искаме защото ще трябва да ви измете от властта. И е длъжна, да ви разкости на следващите избори. УМИРАТЕ ОТ СТРАХ НО НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ПАДАНЕТО ВИ ОТ ВЛАСТ, ПОСЛЕ ЩЕ ИМА ДЕЛА СРЕЩУ ВАС, НАПРИМЕР ЗА ОГРОМНИТЕ ВИ ИГРИ С КТБ, КАТО ЗА ТАЙНАТА ЛИХВИЦА 20 ПРОЦЕНТА НА ДЕПОЗЕТ НА ЕДИН ВАШ ЧОВЕК.
328
5
 
5
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До двоен мутростандарт ***, това не е подаване на оставка а само селски номера за отбиване на "номера". Тя въобще няма намерение да подава оставка. Селски крушовски номерца. Ще бъде председател, докрая и после ще се бори "на равни начала с други кандидати". Това ли е оставка, смешнико?
327
6
 
18
 
! Отговори
хахахахахахха преди 4 години
Ко стана ся другарице Нинова? След изборите щехме да ходим на предсрочни избори, то са оказа,че ще има предсрочни избори в Партията! Събирайте се там старата пасмина-Р.Овч., Жан Виденов, Орешарски-все опитни далавераджии! Връщайте и Първанката- видя се,че никой не го харесва-само 1% събра.А точно такива -нехаресвани от хората са във Партията.И вълка Лупи може да върнете-че ще умре от глад завалията.