Проблем с протоколите в София: Опашки от изнервени хора

От секционните комисии в София-област чакат от часове
32

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дълги опашки се извиха пред Областната администрация в София от членове на секционните комисии, които са се наредили, за да предадат протоколите от София-област.

Хората чакат от часове, което стана причина част от тях да са доста изнервени.

При обработени 74,92% от протоколите: ГЕРБ - 30,62%, БСП - 24,59%

Според говорителя на ЦИК Александър Андреев обаче процесът по предаване на протоколите тече нормално.

"Всичко е наред, включително и в София-област. Официални резултати могат да се очакват до 5 дни. Толкова време има ЦИК да се произнесе",  коментира той пред "Фокус".

70% от българите не гласуваха - умориха се да избират по-малкото зло

А през това време на бул. "Витоша" №6 след 10,30 ч. чакаха още поне 10 автобуса.

"Ние трябваше да предадем нашите протоколи в 2.45 ч. сутринта. Оттогава не сме получавали абсолютно никаква информация. Стоим тук и чакаме. Има много млади хора, които се съгласиха да помагат. В момента са супер разочаровани от случващото се”, сподели Мира Ташева, член на СИК в Самоков пред Нова тв.

Валентин Христов от Етрополе пък призна, че и друг път му се е налагало да чака с часове, за да предаде изборните книжа в Областната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
V преди 4 години
Едно допълнение за Естония - надуха ни главите как там едва ли не всички гласоподаватели гласуват по интернет. Истината е, че от въвеждането на интернет-гласуването през 2005 г., в Естония мнозинството гласоподаватели гласуват с хартиени бюлетини. Интернет гласуването там никога не е побеждавало хартиения вот, дори не е достигало 50%. Така че в Естония мнозинството от хората предпочитат традиционния хартиен вот.
26
0
 
2
 
! Отговори
V преди 4 години
До 26 - Сигурността също е проблем. Естонската система беше успешно хакната експериментално от спецове от Мичиганския университет. Става дума не просто за блокиране на системата, а за хакване с подмяна на вот. Напомням на тукашните защитници на електронния вот, че далеч по-развити технологично държави от нашата са експериментирали с интернет гласуване и в крайна сметка са се отказали. Ама нашите умни и красиви напъват ли, напъват за интернет вот.
25
0
 
3
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Паралелно преброяване? КОЙ МОЖЕ В РЕАЛНО ВРЕМЕ ДА КАЖЕ, КОЛКО СА ГЛАСУВАЛИТЕ МЪРТЪВЦИ И ДУБЛИРАНИТЕ ЕГНта?Оставка на Националния Статистически Институт.Дадоха на гробаджии справка с егн-та и имена на хора мъртви от преди 50 год. и на хора, които никога не са ходили да гласуват. В Халкидики от сутринта до вечерта опашки. Генералите да сменят полицията!!!
24
1
 
5
 
! Отговори
Онлайн гласуване-НЕ! преди 4 години
До ? Абсолютно технически неграмотно мнение. Замисли се, кой е най-големият проблем на електронното гласуване? Повечето хора мислят, че е сигурността, но не, не е това... Най-големият проблем е Сигурност + Анонимност! Всеки технически грамотен човек биха му побеляли косите ако се изискват и двете в една задача, защото те на практика са взаимо изключващи се изисквания. И тук всички започват да говорят за Естониня, но това е една държавица с 1млн население и никой хакер още не е проявил интерес.
23
1
 
20
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Проблем с протоколите:но за сметка на това ГЕРБ трупа преднина!Изглежда познато нали,и така вече 10 години фалшименто!?
22
11
 
7
 
! Отговори
? преди 4 години
1) Копувам стоки по интернет. 2) Плащам си данъците по интернет3) Записвам си час при лекър по интернет4) Откривам си депозити по интернет5) Взимам пари на заем по интернет6) Кандидатствам за работа по интернет7) За нова лична карта подавам по интернет. ...... гласувам с някакви протоколи на хартия и някакви хора чакат за да ги подадат лично и някакви чували с бюлетини се носят насам натам нагоре надолу навсякъде...
21
2
 
9
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Калеко АлекоАми, ако паралелното преоброяване, доведе нещата дотам, че разликата между двете партии да се закове, около процент, т.е. започваме да броим бюлетина по бюлетина герберче;))) Чаткаш ли? Бюлетина по бюлетина;))) И тогава почват да излизат вашите фалшификации и изборни манипулации, много ще с еразфунти и ще правим изборите наново;)))
20
0
 
14
 
! Отговори
Леля Янка преди 4 години
До11Какъв транспорт, бе човече? Транспортът е осигурен, храната - също! Ако за теб 100 лева са нищо, за мен са половината ми пенсия! При всички избори до сега, недоволни членове на избирателни комисии при предаването на протоколите. А когато се формират комисиите, тихо и без недоволство се уреждат едни и същи хора.
19
15
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Проблемът е възникнал защото от "Позитано 20" правят паралелно преброяване на гласовете успоредно с това на ЦИК, което създава известен асинхрон в дейността на секционните комисии ... с Броенето се е заела лично *** Нинова ... !!!
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ли се става член на СИК?
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цецко ухото с чакрите енергията и кривата глава, много бавно ги фалшифицира.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сами се натискат там за пари и после се правят на уморени и изнервени.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цик и народното събрание с ГЕРБ гласуваха тоя изборен закон без електронно и протакаха за машинното и сега застрашиха живота на членовете на СИК и РИК,. Един мъж член на СИК е получил инсулт а жена е припаднала след 24 часа чакане на опашки.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това ли в държавните институции почти няма персонал в момента и опашките са огромни?Всички ли са се писали за членове на СИК
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гербистка-общинаркаКажи си, че чакате да ви раздадат парите ***.....!!!!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 6 то пък големите пари. Ще вземеш едни сто лева, докато се върнеш от София до Враца ще върнеш поне половината с рейса, а чакането е с часове.
10
0
 
21
 
! Отговори
1234 преди 4 години
При 30 пр активност и машинно герб виждат зор да нагласят торбите спрямо протоколите.... Но ще се справят, като дойдат двама депутата да носят чувалите..
9
4
 
24
 
! Отговори
гербистка-общинарка преди 4 години
Ще чакаме колкото трябва, тук е България, не е Румъния. При съседите още сутринта бяха на 96% обработени, а ние си бяхме на 50%, просто при нас си трябва повече време. Отделно, резултатите трябва да се съгласуват, време трябва.
8
3
 
10
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Дпс и ци га ните, корпоративбия вот, сиреч тез дето затвориха цариградско заради заради опозицията, решиха вместо останалите 70 пр заспал изгнил мършлясал и негоден за нищо матриал. Нека България изчезне сега!