Нинова на изпроводяк: Поемам цялата отговорност за загубата!

БСП с нов лидер през юли, после подхваща кметския вот
Обновена: 28 май 2019 17:37 | 28 май 2019 17:00, Камелия Цветанова
258

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова, която подаде оставка пред Националния съвет на БСП, е заявила пред съпартийците си, че поема цялата отговорност за загубата на евровота.

Корнелия Нинова хвърли оставка като лидер на БСП

"Да, ние загубихме тези избори, но трябва да си кажем и доброто, което постигнахме. Факт е, че сме единствената партия, която повишава в абсолютен брой гласовете, които я подкрепят на Европейските избори- близо 30 хиляди. Факт е и че всички други партии, от най-голямата до най-малката- губят подкрепа в гласове спрямо предходните Европейски избори. Факт е, че само ние увеличаваме евродепутатите си с един. Нека това ви служи за самочувствие и гордост", е заявила тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Още по темата

Според нея трудно се сваля авторитарна власт, а срещу левицата е била изправена цялата държавна машина, "медии, анализатори, купен вот, страх и изкарване на администрацията под команда да гласува".

"Затова се обръщам към всички вас - да имате самочувствие, да не униваме и да продължаваме по същия начин и по същия път, с нови сили. Вярвам, че всичко, което направихме в последните 3 години дава този резултат - подобряване в абсолютни стойности", е казала червената шефка.

Нинова оставка не дава, чака още месец - два и после я хвърля

Въпреки това тя признава, че е факт загубата тези избори.

"Смятам, че трябва всеки да носи отговорност за това в цялата партия, че трябва  да се проведат конференции с обективен анализ за причините и да се вземат съответните решения там, където организациите преценят, че е необходимо да се носи персонална отговорност от ръководството.


При демократичните партии, в правовите държави, в модерното общество, отговорността винаги се носи от председателя. Затова аз поемам цялата отговорност за тази загуба. Подавам си оставката като председател на БСП", е заявила още Нинова.

Нейното предложение до Националния съвет е да се свика Конгрес в съкратени срокове - от 15 дни, който да констатира по силата на Устава оставката й. Дотогава трябва да стартира кампания за номинации, приемане на правила и процедури за избор на председател по новия Устав, чрез пряк избор.

"Ако приемете това решение, ще ви предложим хронограма, по която да се състои, и това да бъде съчетано с анализа на резултатите на изборите, отчетите на изборите, подготовка за местните избори, номинации за председател и до края на юли да изберем новия председател", е казала соцлидерката.

Според нея след това  левицата трябва да се съсредоточи върху местната кампания.

"И, дай Боже, да спечелим местните избори, в което вярвам. Бъдете със самочувствие, че сме сила, че зад вас стоят хора, които ни вярват. Най-вече тях не трябва да предаваме. Да им дадем самочувствие, че сме на прав път и да им дадем енергия за местните избори", е заключила Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
65 преди 4 години
Не е нормално да е толкова усмихната след всяко интервю,нали?Освен ако не е доволна.Какво като е поела отговорност
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представителната демокрация просто няма почва в бегето. Когато хората в *** го разберат след 100 години може и да просветне лъч надежда за тая пародия на държава.
153
0
 
1
 
! Отговори
bolbov преди 4 години
БСП ще спечели,когато съд или друга институция забранят на Станишев да преминава на разстояние не по малко от един километър от Позитано и дори да не мисли за Нашата партия.
152
0
 
1
 
! Отговори
:-) преди 4 години
До бай Геропростаче, кога бат, абе минал е покрай бат, щото вече е дядо Бойко ще си даде оставката за загубените президентски избори.
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп - 5 ЕВРОДЕПУТАТИ С ЕДИН ПОВЕЧЕ, герб 4 С ТРИ ПО МАЛКО, 4 РЕАЛНИ И 2 ФАЛШИВИ - един си е на сдс Божков, а вторият да кажат от ГЕРБ дали е на ДПС или на ДОСТ ИЛИ НА ПЕЕВСКИ
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб ДА СИ СЛОЖАТ НАЧЕЛО ИСТИНСКИЯ ЛИДЕР ПЕЕВСКИ, И ЗА ЗАМЕСТНИК АСИМ АДЕМ ОТ Гърмен
149
0
 
1
 
! Отговори
Георги Парцалев преди 4 години
Къде е Нинова?Нейните я търсят да я бият...
148
7
 
4
 
! Отговори
Нищо не е приключило преди 4 години
Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП излъчи президент, получи два пъти повече депутати на парламентарните избори и един евродепутат повече на тези избори. Можеше и да бъде по-добре, но има време за това. Тя е единственият лидер, който се зае да обнови партията си. И старите "вечни" депутати естествено са против нея. А за Георги Гергов с 43-те милиона, получени от Бойко да не говорим. Няма да се учудя, ако я изберат отново.
147
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бесипе бесипеЗа себе си ли говориш.
146
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ГероГеро потърси мед.помощ.А ,смоците ти ги поемаш .
145
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички са комунисти.
144
3
 
2
 
! Отговори
Конспир(т)ация преди 4 години
Това е заговор на кукловодите от Брюксел, всичко беше много добре замислено, изчислено и симулирано в специално разработени симулатори от Касперски, но Брекзит обърка плановете в последната минута от изпълнението на плана.
143
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ е партия с лидер на пенсионна възраст. Да ходи в ТЕЛК да си вземе пенсийка за мега хипертонията, която му причини опозицията като му пречи да си нагласи удобен главен прокурор... фотошоповете не помагат от пенсионер да стане секссимвол.
142
10
 
11
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
ГЕРБ да спечели честни избори - НИКОГА. И какво постигна сега, вместо 7 евродепутати има 4 гербера, 1 турчин, спуснат в листата от Доган и Пеевски, в замяна на кворума, в замяна на подкрепата на сайта Пик, 1 на СДС, който при тия малко гласове за ГЕРБ даже с преференциите на седесарите станал втори в листата, демек ако имаше втори седесар на последно място с преференции СДС щеше да има двама а ГЕРБ трима евродепутати. ТРАГИЧНА ПОБЕДА - МИНУС ТРИМА ЕВРОДЕПУТАТИ, БСП качва от 4 на пет.
141
1
 
5
 
! Отговори
Всичко е само театър преди 4 години
*** се наядоха след 89та ако Вече им дреме на Сандерса парите са у тях .едните се боядисаха за псевдоопозиция на другите. Сега само се гъбаркат по изборите с данъкоплатците избиратели.
140
1
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Споко, ако не е СДС, БСП, КорнитУ ще се пробва в 3-4.... и 5та партия ако се налажи!
139
6
 
8
 
! Отговори
Наш Георги преди 4 години
Когато някой поема отговорност за политически продънване той не би трябвало да се по казва с "42-каратова усмивка " А другарката Нинова си дефилира с дежурната си усмивка и на лицето няма ни срам,ни свян,ни неудобство -просто поема отговорността и... толкоз ?! Че то така ВСЕКИ може да поема отговорност ?! Ха,да ни е честита отговорността на др.Нинова ! А,пропо,на някой стана ли му по-хубаво от така поетата отговорност ?! А-а, сигурно на кохортата от БСП - ура! Пак сме ... върха!
138
3
 
8
 
! Отговори
Asd преди 4 години
Преди изборите: "Герб си отива" с чаровна , щастлива усмивка, шайка-майка, разделяне и напрежение в обществото, президента се опорочи заради тях, куклата на конци едва не скъса конците от сервилничане. След изборите-реалността. Нищо, докато се стопите ще има още 20 години да папкате като патерица на някоя по-голяма партия.
137
13
 
6
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Най-хубавото от цялата работа е, че Борисов па няма да изкара Мандата и сички па ще му се смеят на Некадърността и Простотията.
136
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарите са все по плътно зад пожарникарския ***-дели ги 1 бр.евродепутат.Добрата новина за шланга е, че в БСП ще настъпи реставрация на най-мракобесния полителит.Нинова беше ГОЛЯМА, е без нея ГЕРБ ще си отдъхнат за местните избори.По-добре силна опозиция за всички нас, отколкото отново Златният пръст на Доган да посочва пътя на България, но БСП трябва по естествен път да се почисти от зомбитата си.