Даниел Вълчев: Няма друг политик от мащаба на Борисов

Бившият просветен министър сравни премиера със сумист
29 май 2019 17:00,
149
Даниел Вълчев: Няма друг политик от мащаба на Борисов
Снимка: БулФото

ГЕРБ губи тяга, но в партийното пространство няма политик от мащаба на Бойко Борисов. В сумото е така - трябва да имаш техника, маса и характер, той ги има и трите и никой не излиза срещу него с подобни качества. Това каза пред bTV бившият министър на образованието и сегашен ректор на Софийския университет Даниел Вълчев.

По думите му, хората може да харесват или не Борисов, но той имал качествата да побеждава на изборите, защото се видяло, че той издърпал цялата кампания на партията си.

Според него, резултатите от европейските избори не са изненадващи.

"Не говорихме за ЕС и за неговото бъдеще, а проведохме изборите като човек, взрял се в пъпа си и си вади мъхчета оттам и прави изводи за света", изтъкна Вълчев.

Юристът коментира и резултатите на БСП. Той смята, че вътрешнопартийните борби пречат на столетницата.

"При положение, че Сергей Станишев е шеф на европейските социалисти, а ти въобще да не искаш да го допуснеш в листата за евроизборите, как ви се вижда? Това не са добри неща и логично те доведоха до тези резултати на БСП", посочи бившият министър.

Даниел Вълчев заяви, че проектът на дясното обединение "Демократична България" е успешен опит.

"Този опит засега е по-скоро успешен, но не трябва да се надценява, защото те имат около 110 000 гласа, но на фона на гласовете за други подобни опити като Реформаторския блок има какво да се желае", добави той.

Вълчев коментира и идеята младите юристи да полагат клетва като лекарите и че целта й е да придаде по-голяма тържественост при връчването на дипломите.

"Благодаря на председателя на Народното събрание за това, че ни предостави възможност да връчим в пленарната зала на парламента дипломите на завършващите и колегите да положат клетва. Тази клетва не е институционална, а е по-скоро с морален характер, с това един човек, който се е посветил на правото, какво той се ангажира съвсем човешки да прави", посочи той.

Даниел Вълчев е министър на образованието и науката, между 17 август 2005 и 27 юли 2009 г. По време на неговото управление са извършени промени в образователната система. Той е министърът, който въвежда делегирани бюджети за българските училища, външното оценяване всяка година на всеки ученик. През 2007 г. се провежда учителска стачка, която е най-голямата и продължителна учителска стачка в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
2
 
! Отговори
Д. Вълчев е декан преди 2 години
Д. Вълчев не е ректор, а декан на ЮФ. Мнението му за ББ. е несъстоятелно.
121
1
 
2
 
! Отговори
Емил Боев преди 4 години
Този е пълен ..! 100%! Как можаха да го сложат начело на СУ!?!?! УПАДЪК НА БЪЛГАРИЯ! Няма такъв.!!!!! Лично впечатление
120
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този бил министър, колкото Методиев Борисов е политик. Виж му дипломата другарю Вълчев. Вероятно в нея пише, че е за пожарникар, а не за политик. Може да е и от ДС-то, каквито навремето бяхте повечето като теб и него.
119
4
 
4
 
! Отговори
mnenie преди 4 години
Г-н Вълчев, незаменимите са само в гробищата. Нямало друг такъв като Борисов?! Прав сте, такъв голям некадърник и крадец в новата българска история няма! Оглозгахте България, поне спрете да говорите.
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МагистърКакво ти падна? Че след като профсъюзни деятели започват да се опияняват от ораторските си умения и никой, никой не слуша. Недолюбвания от мен Орешарски съвсем правилно казва: "да развалим седянката". И напускат. Велчев въведе тестовете на изпитите, които дават по-реална оценка усвояването на материала. Удари преписвачите и частните уроци. Закри едно висше уч.заведение и няколко безсмислени филиа. Доста твърди опоненти на ББ признават същото. Тези няма как да му се слагат.
117
2
 
6
 
! Отговори
ВЕЛИКО МАЛОУМИЕ преди 4 години
ВЛАСТВА В ПИСАНИЯТА тук! Б.Б. не е политик - той е толкова първичен и точен, че внушава доверие, чистота и симпатии! Просто няма интелектуалното важничене, а лицето му не изразява злоба и в най-ужасните моменти (у нас и по света). Потръпвам от деянията на другите "ПОЛИТИЦИ"!
116
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той не е ректор!
115
4
 
9
 
! Отговори
Джанго преди 4 години
Бойко ще се обяви за император и ще сложи началото на хилядолетен български райх и просперитет. Смърт на комунизма, свобода за народа!
114
3
 
12
 
! Отговори
въте преди 4 години
тоя пак сложи наколенките големо пълзене че падне
113
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Камелия Обретнова"ПОПРАВЕТЕ ДОСАДНАТА ГРЕШКА! Даниел Вълчев не е ректор на Софийския университет, а декан на Юридическия факултет от април т.г."---Госпожо Обретенова, няма да я поправят! :)Те не четат преди да публикуват, вие искате (невъзножното!), да четат след това. :)Виж, коментари "поправят" 100%, т.е. изтриват. :)
112
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По-рано превъзнасяше Миглата Куневица Пръмовица, КОГАТО МУ БЕШЕ ШЕФ. :)Сега, тая безродница вече не е фактор, и тоя сладурник се слага на Боко Тиквуня."Данибой" върти задни части според вятъра.
111
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даниел Вълчев не е ректор на СУ, а декан на Юридическия факултет на СУ, отпреди има-няма 2 месеца. Аз въобще не го харесвам, като министър пък изобщо. Но много от колегите ми го одобряват, имал подход към студентите, на мен ми изглежда леко дръпнат, но на мен не ми е преподавал. Докато тоя до него, с мустака, ми е, пълна пародия.
110
1
 
19
 
! Отговори
Магистър преди 4 години
Д.Вълчев ми е противен от седянката при учителската стачка.Жалко че пада още по ниско като се мазни на това недоразумение Б. Б.Жалко за тази държава щом Б.Б.е най- големия политик.И той е на бунището на политиката както НДСВ и както рано или малко по- късно ще отиде Б.Б.и Гражданите за Европейско Разграбване на България т.е ГЕРБ. Има Видов ден!
109
5
 
25
 
! Отговори
Мое мнение преди 4 години
Борисов няма бъдеще. Прекалено провокативен и психически нестабилен. Има много некадърен пиар. Даниел Вълчев е типичен български професор. Мазник и търси от всичко високо заплащане. Българският народ скоро ще си върне България от политиците, които го лъгаха и грабиха много рязко.
108
2
 
20
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Уж интелигентен, но и той престана на най-големия *** в Банановата Република, защото се олизва за пост.
107
14
 
7
 
! Отговори
Много е прав преди 4 години
Не плачете тролчета от БСП, идват нови избори и пак ще има нужда от вас :))))
106
16
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Жалко е такъв образован човек като Даниел Вълчев да се възхищава на един банкянски полицай и охранител с пожарникарско образование.Бойко има потенциал да ръководи ЕС. Руските *** си трайте, че ше вие на майката дегра дирала!
105
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е от к..радливата школа на НДСВ, как да не харесва бибитко нали те го издигнаха...и после се рзпаднаха, някок ден същотонще сполети и герп
104
5
 
26
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Откога Бос Мафиот да е с ранг на политик?Борисов е мафиот станал политик?Дон Корлеоне ,Ал Капоне имат ли аналог?Кои са от ранговете на тези мафиоти ?
103
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаха,още един м........