Пеевски се отказва от Брюксел, по-нужен е в България

В ДПС не смятат, че са подвели избирателите си
Обновена: 29 май 2019 10:40 | 29 май 2019 10:40,
178

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Надделя колективното решение, че съм по-нужен в България. Така депутатът от ДПС Делян Пеевски обясни решението си да се откаже от мястото си на евродепутат.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че Пеевски ще остане народен представител в българския парламент.
Той за пореден път обяви и че също ще се откаже от мястото си в европарламента, но ще продължи да ходи в Брюксел както досега. А в европарламента ще отидат следващите в листата на ДПС - Илхан Кючук, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели.

Още по темата
"Аз също ще подам заявление да не ме обявяват за евродепутат. Ще ходя в Брюксел както досега, ще ходим заедно с Пеевски в Брюксел", добави Карадайъ.

Пеевски няма да е евродепутат, отказа се от мястото

Пеевски и Карадайъ категорично отрекоха твърденията, че АЛДЕ е била против кандидатурата на Делян Пеевски
в евролистата на ДПС.

"АЛДЕ никога не е имала обструкции към моята кандидатура", отсече Пеевски, а Мустафа Карадайъ посочи, че лидерът на АЛДЕ Ханс Ван Бален е бил в България на предизборна кампания.

Пеевски не се съгласи и че избирателите им са подведени, щом първият и вторият в листата се отказват от европарламента.

"Хората не ги подвеждаваме. Пращаме хубави млади хора в европарламента, ние сме за това. Има преференциален вот - за председателя и за мене, което потвърждава листата ни", каза още Пеевски.

Той оцени и резултата на ДПС на евровота като много добър.

Карадайъ също посочи успеха на движението на евроизборите. Той добави, че трябва системните партии да седнат на масата, за да бъдат очертани приоритетите на страната. Мустафа Карадайъ посочи и че страната има нужда от програма за ускорено догонващо развитие в рамките на ЕС с ясни приоритети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
24
 
! Отговори
гошо тъпото преди 4 години
ПАРАДОКС , НАЙ БЕДНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ИЗБИРАТ НАЙ БОГАТИТЕ ДАЛАВЕРАДЖИИ КЪДЕ Е ЛОГИКАТА
104
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ще трябва да го търпим докато не се задави с някое кюфте или не получи инфаркт
103
1
 
28
 
! Отговори
Карък преди 4 години
И сега бургиите не разбраха кой отива в Брюксел , за един гласуват , други отиват а те пак на тютюна . Аферим аркадашлар..
102
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, заглавието кърти :)
101
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С две думи, заплатата в Брюксел е смешна пред тукашните "консултантски" далавери. Тая държава скоро няма да се оправи. Етническа партия, която се бори от 30 години главно за благосъстоянието на ръководителите й.
100
0
 
31
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
А бре, ояден дембелино , що те е страх да идеш в Брюксел? Там да не ти е България да крадеш и скубеш народа сякаш девет живота ще живееш? Бил полезен тук-това е най-голямата идиотия която чух след резултатите от купените ви избори! И да те питам с какво си ми толкова ценен и полезен на мен- с едно голямо нищо,освен да крадете,ядете и да серете за нищо не ставате,защот сте и неграматници с купени дипломи по вашето демокр време !сега сте на принципа по-добре пръв в село отколкото последен в града!
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че са цитирали Карадере, щот на интервюта без субтитри е страшно. Дислексик ли е не знам, не е само диалект и заваляне при него. Тотално е неразбираем.
98
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали шишо не е размислил заради разследването на Бвол как кандидатурата му е незаконна заради 2 дни престой в ЕС за последните 2 години? Цацаратурата докато си бара лимоните някои хора всъщност разследват нещо.
97
0
 
16
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Пеевски ще си остане в България защото е нужен.... на мама ?
96
0
 
16
 
! Отговори
Муха ха преди 4 години
Паякът е най полезен за себе си на своя територия ,в центъра на паяжината която си е уплел а не някъде си , на чуждо място,където ще му се наложи да започва всичко отново . В Брюксел да ходят такива мижитурки за които евродепутатска заплата е най-голямата сума която някога са сънували и не им се е отворил парашута да завъртят бизнес в Бегето. Като ***...
95
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той ходи ли на работа? За какво е нужен?
94
0
 
26
 
! Отговори
Ха ха ха ха ха ха преди 4 години
Пеевски никога не е вдигал дори химикалка в живота си. Дори парите, с които разполага му ги е дала мама. Нужен на кого в България. НЕ Е НУЖЕН. ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ ЗА МАРС.
93
0
 
22
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Защо да ходи в Брюксел, като ще му се наложи да ходи на работа все пак. Това дето от години никой не го е виждал в Бг. парламента едва ли може да направи в европарламента.
92
0
 
18
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Нужен?!Ей и друг път съм казвал,че съм студен човек,но тук много се смея с тия наши политици бре!!!От сърце се смея с кикот.
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб и дпс ТРЕПЕРЯТ ОТ ЗАКОНА мАГНИТСКИ...
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да оди в Брюксел като цветелинчето неще! Все едно пулю да оди в германия да живе е а андреа да я остави в Бг, тьй че каквото каже чалгата туй ще сьрбат шопарите.
89
3
 
6
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
До НормаленТЕ ОТ герб-бкп ОЛИГАРСИ СА ТИ ПОДГОТВИЛИ ЕДНА АЛТЕРНАТИВА - ЧЕСТНИЯ И ОБИЧЕН СИН НА НАРОДА ОТ БАНКЯ СЛАВИ ТРИФОНОВ. Ако не мине номера има и други мераклии за патерици.Инече не съм съгласен че на тези избори нямаше кристално честни хора - Минчо Христов, вече 1,2 процента, Иванчева, 2 процента, Енчев в листата на БСП, Андрей Слабаков също честен човек. Ако не си гласувал се сърди на гербавата пропаганда и съдебните предизборни дела, за опазване на Фандък кметицата.
88
2
 
6
 
! Отговори
ПИК-ТВ преди 4 години
ЕКСКЛУЗИВНА НОВИНА НА ТЕЛЕВИЗИЯТА НА АЛЛАХ ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУПРОРОКА ДЕЛЯН АГА ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ СЪЗДАДЕ ПАРТИЯТА НА ИСЛЯМА И ПРАВОВЕРНИТЕ ОТ ГЕРБ И ВМЕСТО НЕГО В БРЮКСЕЛСКИЯ ХАЛИФАТ ЗАМИНАВА ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ АСИМ АДЕМООЛУ КОДЖА ХОДЖА АГА.
87
1
 
10
 
! Отговори
Нормален преди 4 години
До АнонименИ за КОЙ да ГЛАСУВАМЕ????? Това е просто ценично... Все едно на концлагерист да му предложат екзекуция по избор- с цианкалий, разстрел, обесване, удушаване и т.н. Трябва НАРОДНА РЕВОЛЮЦИЯ и разстрел на всички 240 ТРУЖЕНИЧКИ! Нужни са други лица и лидери!
86
0
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ПО скоро,,нека да преведем заглавието- Брюксел отказа да седи рамо до рамо с един бандит с неясно минало, настояще и бъдеще- Преведох го ! (безплатно от мен -заклет преводач )