Джамбазки доволен след евровота: Взехме мандат от ДПС

Според него "калната" кампания е довела до ниска активност
Обновена: 30 май 2019 21:47 | 30 май 2019 21:35, Красимир Ангелов
57

Малко над 30% беше избирателната активност на изборите за нов Европейски парламент. Крайните резултати показаха, че ГЕРБ получава шест мандата, БСП ще са с пет, ДПС изпраща трима евродепутати, а ВМРО ще има двама представители - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. Едно място в европарламента ще има "Демократична България" и то ще бъде заето от Радан Кънев.

Още по темата
Ангел Джамбазки, който за втори път ще бъде сред нашите представители в Европейския парламент, отчете по-високата подкрепа за ВМРО, като отбеляза, че преди това партията му е вкарала само един представител в коалиция, а сега са двама и то при самостоятелно явяване. Джамбазки изрази надеждите си, че това се случва в резултат на добрата работа на ВМРО.

Джамбазки ще обединява евродепутатите ни за "Мобилност"

"На този етап съм доволен. От един в коалиция, успяхме да направим двама сами и да вземем един от ДПС. Става дума за резултат. На тези избори и с ГЕРБ бяхме опоненти. Нищо, че сме заедно в управлението днес. Факт е, че ние имаме най-голям остатък и мандатът дойде при нас", заяви в студиото на "Денят ON AIR" Ангел Джамбазки.

Той посочи още, че в "Обединени патриоти" няма война, а ВМРО е първата сила. Джамбазки коментира и ниската избирателна активност у нас. Той отбеляза, че няма как да не е така и то при "калната" кампания, която се е водила. Евродепутатът от ВМРО беше категоричен, че за многото клевети, които Волен Сидеров от "Атака" и други формации са отправили към него, сега ще носят отговорност в съда.

"Имаше четири партии, които се бяха съсредоточили не да спечелят, а да плюят по нас. Измисляха невероятни глупости, трябваше да отговарям на невероятни глупости", обяви още Ангел Джамбазки пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че ще помага на Андрей Слабаков в следващия Европейски парламент. И обяви, че вече се организира събрание на българските евродепутати с представители на бизнеса, на която ще се състави план за противодействие на пакета "Мобилност".

"Тримата герои никой не ги коментира, тях ги няма в живия живот. И тримата получиха своята политическа оценка. Докарахме нещата до 3 гласа разлика и трима безотговорни наши съграждани не се явиха на работа - не знам от какво", категоричен беше Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО СЛЕИД ИЗБОРИТЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ ПОСТАВИ ВЪПРОСА ЗА СЕКСУАЛНАТА ОРИЕНТАЦИЯ НА АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ?
47
0
 
7
 
! Отговори
Никола преди 4 години
Ангелчо що нямаш диплома за висше образование?Бандит македонски!Какво правиш в парламента?Искаш и в Брюксел да ни излагаш!
46
2
 
10
 
! Отговори
ХЕИ преди 4 години
Тоя ли беше, дето си скубеше космите по гърдите, пък иначе се правеше на мъж и щял да "брани България" , сигурно от *** ....???
45
1
 
9
 
! Отговори
Случаен преди 4 години
Живели двама братя. Единия бил фашист, другия комунист. След 1944 г. комунистът затънал в живота, защото го репресирали, понеже имал брат фашист.А фашистът просперирал помеже имал брат комунист.Приятен ден!
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези избори миришат силно на фалшификации. Още със самата бланка за секционните избирателни комисии е заложено да има несъответствия. Който има очи и ум може сам да види това. Най-накрая и протокола на ЦИК за обявяването на резултатите е пълен с несъответствия. 80238 невалидни гласа при 2 милиона гласували е прекалено много, даже и за фалшификаторите от ГЕРБ.
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПО ДОНОСИ се работеше в едно друго време -казвам че имаш убит партизанин в двора- бам - изключват те от работа, без да проверяват.
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джамбазки специално е казал, че е декларирарано имуществото си, и че който му открие нещо извън това имущество, приписано на негово име - в България или в чужбина - веднага му го подарява. А какво се говори е несериозно.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
говориш пълни глупости, още вечерта в изборния ден на пресконференцията на ВМРО те казаха, че почти сигурно взимат 2 мандата, това че ти не си гледал е твой проблем
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Два дни ЦИК не публикува нови междинни или окончателни резултати, защото бееш ясно,ч е ДПС ще спечели още един мандат, а ВМРО ще остане с един, но .... не е важно как сме гласували, важното е кой брои бюлетините. Гласовете на 80238 гласували са обявени за невалидни и ... ГЕРБ и СДС печелят изборите, а ВМРО взима един мандат от ДПС, както сами си признават.
39
0
 
5
 
! Отговори
Въпросче преди 4 години
Вярно ли е, че имаш тризонет в Париж на стойност 9 милиона евро?Ако имаш с какви доходи, при наличие, че дори 13 хиляди евро месечно не са достатъчни за един мандат, подобни пари се правят с активно лобиране в полза на големи бизнес интереси.Остава въпросът, че за да се поддържа едни тризонет в Париж изисква огромни финанси, поне 50 милиона евро трябва да имате в наличност?Не че вярвам, ама чета медии.И защо никой журналист, не зададе този въпрос, за да отпаднат съмненията.
38
2
 
2
 
! Отговори
До Трак преди 4 години
До Трак: Рядко глупав си, да не си ВАРДАРСКИ МАКЕДОНЕЦ :)))
37
4
 
9
 
! Отговори
Трак преди 4 години
Безгръбначния Джамбазки , доживя парите на крадците родни , към него да се те насочат.Ей народе , Доган го приехте , но България пазете.Тя е по стара от Русия и Европа , но оцеляла е до днес.ДНК изследване доказа , че 50% сме тракийци и под 5% славяни и туркмени.България е средно-голяма европейска държава и единствена запазила родното име през хилядолетната си история.
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе джамбаз Слабака ви изкара кампанията не се навивай толкова.
35
5
 
11
 
! Отговори
Джейхан Осман преди 4 години
Другарят Джамбазки малко преиграва с "патриотизма". До скоро бях повел плувката, но той успешно ме изведе от това състояние.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега АТАКА и другите формации ще носят отговорност в съда. Вий знайти ли кой съм аз, вий меве уважавати ли мъ, шъ видити вий кон боб яде ли. Извини се бе. извини се бе. извине се бе. ааа ! Ще ви пратя пред съда всичките АААААА отивам да си пия хапчетата при моя господар Макрон и да му кажа, че фалирами с тоз пакет всички шъ видити и Макрон и той шъ види ко шъ станииии, АААААА !!!
33
4
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН !!!!! преди 4 години
лека нощ на всички БЪЛГАРИ !!!
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя и оня рошавия пушач не са за никакъв Европарламент.2.3 милиона Евро струва всеки евродепутат на БГ.8757евро на месец+4513евро намесец за общи офис разноски+320Евро дневни.И за какво е всичко това,след като Големите началници решават всичко.
31
1
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН !!!!! преди 4 години
До akud ,дори и болшивик да си , няма лошо , когато убиваш ЧОВЕК само за това , че не си съгласе с мнението на + ПАРТИЯТА " , как да приема "социалната политика "на БСП или казано БКП която УБИ МЯТ ДЯДО и МЕ ЗАКЛЕЙМИ като " ВРАГ НА НАРОДА " , ПИТАМ , КАК ДА ОБИЧАМ ВАРЯГИ , БОЛШИВИКИ , КОМУНИСТИ или БСП ?
30
6
 
14
 
! Отговори
турчин преди 4 години
Този първо да обясни как е купил жилището в Париж за милиони евра. Загубен в европа нямате бъдеще. От ДПС нищо не сте разбрали. Омразата ви към хората подтиска човешкото във вас. С внесените промени изборния закон орязахте хиляди граждани на България да гласуват. Популист плачиш за малцинствата в Балканите но като стане въпрос за турското малцинство в България реагирате като долни мерзавци.
29
2
 
6
 
! Отговори
akud преди 4 години
До БЪЛГАРИН !!!с българин се назоваваха и всички в Панагюрище който гласуваха за дпс