Драмата на ГЕРБ тепърва започвала, стигнало се до вътрешни битки и там

Нинова пророкува, че ще има разцепления в партията на Борисов
Обновена: 2 юни 2019 13:19 | 2 юни 2019 13:00, Камелия Цветанова
263
Драмата на ГЕРБ тепърва започвала, стигнало се до вътрешни битки и там
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според червената шефка Корнелия Нинова проблемът при ГЕРБ сега започва, защото за първи път партията на Бойко Борисов изпада във вътрешни битки и разцепления.

Още по темата
"При ГЕРБ проблемът сега започва. При нас проблемът може да бъде решен и приключен. Това според мен е разликата. При тях за първи път изпадат в тази ситуация на вътрешни битки и разцепления. При нас тази ситуация продължава вече няколко години. Аз предлагам най-демократичния начин да сложим край", заяви Нинова пред БНТ.

След като хвърли оставка тя обяви, че отново ще се кандидатира за лидер на БСП, а сега препотвърди намерението си.

"Аз имам програма и визия как да се развива БСП и България. Нека тези в партията, които я оспорват, да се консолидират, да излъчат кандидат, да му напишат програма как те виждат развитието на България и БСП, да отидем по най-демократичния начин на състезание. Съдникът е народът, в случая това са членовете на БСП. Да отидем там и всеки да си представи спокойно вижданията затова как иска да се развива партията и държавата", поясни тя.

Според нея няма по-демократичен вариант от този, за да се реши проблемът с избора за нов председателя на партията.

"С тези спорове на върха долу измъчихме хората, трябва да им дадем спокойствие, като решим, който спечели - спечели, вървим напред, с това, което хората са приели като програма", допълни тя.

След загубата на евровота соцлидерката призна още, че БСП не успя за последните 2 години да покаже на избирателите, че левицата е различна.

"Българите ни наказаха всички - еднакво и заедно, с негласуване. Това е много силен знак към нас. Те ни казват "Не ви харесваме еднакво". Това е въпрос, за който всички трябва да мислим, ако мислим за България, а не за тесни партийни интереси", заяви тя.
 
Нинова обясни, че цел на всяка опозиция е да спечели изборите, но не е имало революционна обстановка.

"Търся причината в нещо много по дълбоко и по-сериозно от БСП. Имат значение листата, посланията, кампанията, обиколките, но на мен ми изглежда, че това са елементи от една много по-голяма картина и образ на БСП. Защо не привлякохме този негативен вот към правителството, който съществува? Защото не успяхме за тези 2 години да покажем, че сме различните от тях. Твърде малко време беше, за да променим в съзнанието на хората това усещане, че всички сме еднакви, че всички сме от Прехода, статуквото, че всички се борим единствено да дойдем на власт, за да се обогатим. Дадохме много сигнали, че не така - с отказа да влезем в правителството, с отказа да се договаряме задкулисно по различни законопроекти, с битката ни срещу олигархията", каза още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези комуниски опропастиха добрата идея на партията Крадливи фусти.
146
22
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Анонимен"ТАЯ НИНОВА ЩО НЕ Е В ЗАТВОРПРОКУРАТУРАТА КЪДЕ СПИ И НЕ СЪДИ КРАДЦИ КАТО НЕЯ"---Прокуратурата в момента е заета да съди крадливи гербаджийски кметове.Но, споко, ще ги оправдае, както оправдаха и тези , с къщите за тъщи, както не разследваха от къде пари за апартаменти и тераси.Такава е директивата-тези, на власт, да не се закачат.Споко, кражбите и "Усвояването" , ние с теб ще ги плащаме, с цените и данъците, на всичко, ние, деца и внуци.Видими резултати са това, не е шега!
145
21
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Не съм от БСП. Нардът ги наказа заради включването в листите на Станишев.Народът мрази Станишев, не по-малко от ББ.Ако не беше включен, сега ББ щеше да подава оставка.Предусещаше го-вижте, колко гузно гледаше последните дни преди изборите, когато с държавни средства , правеше партийна агитация, за което на принципа"крадеца вика дръжте крадеца" , обвиняваше Радев....
144
14
 
17
 
! Отговори
Нинова не е БСП преди 4 години
Не трябва да се слага знак за равенство между Нинова и БСП, защото по-голямата част от привържениците на БСП не мислят като Нинова.
143
7
 
35
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 4 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева , проф.Иво Христов *** и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
142
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИНОВА С ЕДНАТА РЪКА РЪФАШЕ ФИЛИЯ С МАСС ДРУГАТА РИТАШЕ ТОПКАТАЗАТОВА ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ
141
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТАЯ НИНОВА ЩО НЕ Е В ЗАТВОРПРОКУРАТУРАТА КЪДЕ СПИ И НЕ СЪДИ КРАДЦИ КАТО НЕЯ
140
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарко Нинова , БСП винаги ще са втори .
139
3
 
5
 
! Отговори
Върл Левскар преди 4 години
до 149Шапка ти свалям !
138
2
 
1
 
! Отговори
Върл Левскар преди 4 години
!? За 153
137
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лефски олеНа всяка власт биде!
136
7
 
3
 
! Отговори
Върл Левскар преди 4 години
Не искам да се задълбочавам в постенето днес .Нека следващите избори , след повече гласували покажат , кой и какво иска .Аз , лично - бсп 20 % плюс нещо И най-вече ПФК Левски предендент за първо място в шампионата на България !Да бъде просперитет за България ! За Вас форумци също , чест Ви прави , че изразявате мнение .Усмивка в края на уикенда !
135
7
 
29
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Не Нинова. Не сте по различни от ГЕРБ.Същата вмирисана стока сте. След Борисов ще остане нещо , а след вас едно голямо нищо.
134
15
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
ВСИЧКИ треперят от ДБ - новото дясно ! ГЕРБ трепери .в 1.3 мил. СФ печелят 19 %.....БСП треперят - могат да ги бият и от плажовете на Халхидики в Гърция ! .На месните избори тръгват с ЛЕТЯЩ СТАРТ - 300 000 + гласа !!!
133
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АНОТАЦИЯ:В творчеството на най-големия български комедиограф Ст.Л Костов, пиесата Големанов заема първо място. По своите художествени качества, тази забележителна творба стои дори над всички останали сатирични произведения.Не случайно след Бай ***, Големанов е най-популярния български литературен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение. Той е олицетворение на вманиаченият кандидат за министерско кресло. Той е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Той е въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже. В пиесата Ст.Костов ни показв
132
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая продължава ли замърсява медийнати среда ,,,,,,до гуша е в лайнолин и прадължава най нахално...брейййй
131
2
 
26
 
! Отговори
Престъпен тандем преди 4 години
Престъпника и трафикант комуниста милионер Кирил Добрев в тандем с открадналата милиони по време на приватизацията в България г-жа Лъжа(Корнелия Нинова) искат да ни управляват, пардон крадат отново! Ще допуснем ли още веднъж да фалират България ?
130
1
 
12
 
! Отговори
Върл Левскар преди 4 години
153 ти -Ако я обичат от ГЕРБ. Не знам човек !Не хвърляй камъни в чуждия двор , като живееш в стъклена къща !Тя просто прекали и никой , дори не пожела да я спре .В момента продавам имот . Кой ще ме задължи за каква цена да го продам ?Понеже са тарикати от бсп ..... Чака ги нещичко .
129
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледай себе си и твоята партия, че май вие вървите към разпад.....
128
8
 
8
 
! Отговори
Антибоко преди 4 години
Каквото и да каже Нинова...за корупция,за Боко,за инвестиции....се размива с другите и действия.... демокрацията ни отне много/а на нея само техноимпекс даде/, БСП е нереформирана,ретроградна партия с лидер изкаран от нафталина. В сравнение с Боко тиквата са си лика прилика...