Драмата на ГЕРБ тепърва започвала, стигнало се до вътрешни битки и там

Нинова пророкува, че ще има разцепления в партията на Борисов
Обновена: 2 юни 2019 13:19 | 2 юни 2019 13:00, Камелия Цветанова
263
Драмата на ГЕРБ тепърва започвала, стигнало се до вътрешни битки и там
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според червената шефка Корнелия Нинова проблемът при ГЕРБ сега започва, защото за първи път партията на Бойко Борисов изпада във вътрешни битки и разцепления.

Още по темата
"При ГЕРБ проблемът сега започва. При нас проблемът може да бъде решен и приключен. Това според мен е разликата. При тях за първи път изпадат в тази ситуация на вътрешни битки и разцепления. При нас тази ситуация продължава вече няколко години. Аз предлагам най-демократичния начин да сложим край", заяви Нинова пред БНТ.

След като хвърли оставка тя обяви, че отново ще се кандидатира за лидер на БСП, а сега препотвърди намерението си.

"Аз имам програма и визия как да се развива БСП и България. Нека тези в партията, които я оспорват, да се консолидират, да излъчат кандидат, да му напишат програма как те виждат развитието на България и БСП, да отидем по най-демократичния начин на състезание. Съдникът е народът, в случая това са членовете на БСП. Да отидем там и всеки да си представи спокойно вижданията затова как иска да се развива партията и държавата", поясни тя.

Според нея няма по-демократичен вариант от този, за да се реши проблемът с избора за нов председателя на партията.

"С тези спорове на върха долу измъчихме хората, трябва да им дадем спокойствие, като решим, който спечели - спечели, вървим напред, с това, което хората са приели като програма", допълни тя.

След загубата на евровота соцлидерката призна още, че БСП не успя за последните 2 години да покаже на избирателите, че левицата е различна.

"Българите ни наказаха всички - еднакво и заедно, с негласуване. Това е много силен знак към нас. Те ни казват "Не ви харесваме еднакво". Това е въпрос, за който всички трябва да мислим, ако мислим за България, а не за тесни партийни интереси", заяви тя.
 
Нинова обясни, че цел на всяка опозиция е да спечели изборите, но не е имало революционна обстановка.

"Търся причината в нещо много по дълбоко и по-сериозно от БСП. Имат значение листата, посланията, кампанията, обиколките, но на мен ми изглежда, че това са елементи от една много по-голяма картина и образ на БСП. Защо не привлякохме този негативен вот към правителството, който съществува? Защото не успяхме за тези 2 години да покажем, че сме различните от тях. Твърде малко време беше, за да променим в съзнанието на хората това усещане, че всички сме еднакви, че всички сме от Прехода, статуквото, че всички се борим единствено да дойдем на власт, за да се обогатим. Дадохме много сигнали, че не така - с отказа да влезем в правителството, с отказа да се договаряме задкулисно по различни законопроекти, с битката ни срещу олигархията", каза още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здраве и успех на госпожа Нинова !Щом герберастите толкова я мразят, значи е на прав път.
126
1
 
7
 
! Отговори
Върл Левскар преди 4 години
До тук се стига , защото не се гласува . Не съм щастлив , че че бсп взимат дори 10% .Ако законно са задължени всички с право на гласуване , то тогава всеки гласувал да протестира . В противен ,случай да не пречи на активното население , защото простичък човек ме попита - кой ги избра бе ? Ти да чуеш ! Простичък пастир . Ама гласувал !Никой няма право да протестира , за нещо за което не е изявил мнение !
125
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичката Мара втасала,на ГЕРБ в паничката гледала...
124
2
 
15
 
! Отговори
:-) преди 4 години
То на тази лелка програмата и визията не е ясно точно какви са, но както стана ясно - визията на мнозинството е различна. Етично е да осъзнае, че идеите й не се приемат и да замълчи. ДАже не етично, а наложително! Добре е да коментира повече собствената си партия отколкото другите, а интересно и в качеството на каква го прави???!!!
123
1
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
"Документите" по ТВ ЕВРОПА
122
4
 
20
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Гледайте в момента се излъчва предаването "Документите" в което лъсва голата дупарана на комунистите!
121
5
 
27
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Елена Йончева с чий пари (крадени) има къща в Хараре (столицата на Зимбабве)!!И има офшорки с крадени пари на Британски Вирджински острови!Това, уважаема аудитория е СКАНДАЛНО!И тази жена влезе в ЕП като водач на листата на БСП!!
120
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е такъв голям пророк Нинова, защо не видя преди евроизборите че Станишев и Йончева играят в един отбор против нея?
119
18
 
10
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ МАФИОТИ СЕГА ЩЕ СЕ НАХФЪРЛЯТ ЕДИТ СРЕЩУ ДРУГ ЗА ОТКРАДНАТОТО !!!
118
12
 
21
 
! Отговори
Курнелия излъга преди 4 години
Другарко Нинова няма да ви простим , че ни излъгахте за срещата си с руския ген. Решетников за съгласуване избора на Р.Радев за президент.
117
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооо, та тя е титан на мисълта таз другарка, невероятно, феноменално.
116
6
 
16
 
! Отговори
Корни преди 4 години
Кой ми се накака в гащите? Сигурно са ГЕРБ!
115
5
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
*** обостря обстукциите между лобитата в БСП, вместо да ги тушира. Досущ като "Зеленият пъпеш" само, че той е призван да обединява.И тая тенденция ще се задълбочава, защото тя друго освен лъжи и омраза не може.
114
6
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
*** обостря обстукциите между лобитата в БСП, вместо да ги обединява. Досущ като "Зеленият пъпеш" само, че той е призван да обединява.И тая тенденция ще се задълбочава, защото тя друго освен лъжи и омраза не може.
113
2
 
19
 
! Отговори
Пс преди 4 години
Абе, къде е Елена?
112
2
 
10
 
! Отговори
_Революционер_ преди 4 години
До 113 Нормално е ДПС да има повече гласове от ВМРО, както вече казах те са партия на ориента. Роми, турци, помаци всичкото ориент под строй и гласува за ДПС... Докато останалият български вот отива за всички други партии и се разпръсква... И не е чак толкова огромна разликата между ВМРО и дпсято...
111
9
 
25
 
! Отговори
Vuzmezdie преди 4 години
Е, пак лъжете Како ***!!! Първо - Вашата оставка, не е оставка, просто искате да се проточи във времето, за да утихнат страстите вътре в Дъртата Партия от Безапелационната Ви загуба!! Оставяте Верен Ваш, да командва, докато с този *** начин Ви изберат отново.Няма паралел с ГЕРБ, там оставките са истински, подаваш и не се връщаш повече на същия пост, докато при тебе е като при Попа - не ме гледайте какво върша, слушайте ме - да, ама Гергов, Станишев, Мерджанов, Найденов, Стоилов, Дъбов и т.н. ..
110
7
 
27
 
! Отговори
Еми кото такуа преди 4 години
Нормално е за крушевката.Нея месечния и цикъл и идва два пъти на годината ама я държи по 6 месеца.Бааааати и злобната женица.Ама нормално сега решетката и старите вълци ще и сипят да яде
109
5
 
19
 
! Отговори
Чичо Тошо преди 4 години
Капиталистът *** иска да управлява Соц-Партия ! И как ще я управлява - като Импекса или по друг начин. Това трябва предварително да е известно. Какво става сега с Импекса като го управлява - на печалба ли е, на загуба ли е ? Нищо не е ясно, а тя иска да управлява. Програма имала, а не я публикува. Що така Курнелке ? Пиши, публикувай, да видят хората. Не така на тъмно де ...
108
2
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Отново и отново историята се повтаря. Нормално и да заложиш на оплюването, когато не можеш да предложиш нищо положително!