Драмата на ГЕРБ тепърва започвала, стигнало се до вътрешни битки и там

Нинова пророкува, че ще има разцепления в партията на Борисов
Обновена: 2 юни 2019 13:19 | 2 юни 2019 13:00, Камелия Цветанова
263
Драмата на ГЕРБ тепърва започвала, стигнало се до вътрешни битки и там
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според червената шефка Корнелия Нинова проблемът при ГЕРБ сега започва, защото за първи път партията на Бойко Борисов изпада във вътрешни битки и разцепления.

Още по темата
"При ГЕРБ проблемът сега започва. При нас проблемът може да бъде решен и приключен. Това според мен е разликата. При тях за първи път изпадат в тази ситуация на вътрешни битки и разцепления. При нас тази ситуация продължава вече няколко години. Аз предлагам най-демократичния начин да сложим край", заяви Нинова пред БНТ.

След като хвърли оставка тя обяви, че отново ще се кандидатира за лидер на БСП, а сега препотвърди намерението си.

"Аз имам програма и визия как да се развива БСП и България. Нека тези в партията, които я оспорват, да се консолидират, да излъчат кандидат, да му напишат програма как те виждат развитието на България и БСП, да отидем по най-демократичния начин на състезание. Съдникът е народът, в случая това са членовете на БСП. Да отидем там и всеки да си представи спокойно вижданията затова как иска да се развива партията и държавата", поясни тя.

Според нея няма по-демократичен вариант от този, за да се реши проблемът с избора за нов председателя на партията.

"С тези спорове на върха долу измъчихме хората, трябва да им дадем спокойствие, като решим, който спечели - спечели, вървим напред, с това, което хората са приели като програма", допълни тя.

След загубата на евровота соцлидерката призна още, че БСП не успя за последните 2 години да покаже на избирателите, че левицата е различна.

"Българите ни наказаха всички - еднакво и заедно, с негласуване. Това е много силен знак към нас. Те ни казват "Не ви харесваме еднакво". Това е въпрос, за който всички трябва да мислим, ако мислим за България, а не за тесни партийни интереси", заяви тя.
 
Нинова обясни, че цел на всяка опозиция е да спечели изборите, но не е имало революционна обстановка.

"Търся причината в нещо много по дълбоко и по-сериозно от БСП. Имат значение листата, посланията, кампанията, обиколките, но на мен ми изглежда, че това са елементи от една много по-голяма картина и образ на БСП. Защо не привлякохме този негативен вот към правителството, който съществува? Защото не успяхме за тези 2 години да покажем, че сме различните от тях. Твърде малко време беше, за да променим в съзнанието на хората това усещане, че всички сме еднакви, че всички сме от Прехода, статуквото, че всички се борим единствено да дойдем на власт, за да се обогатим. Дадохме много сигнали, че не така - с отказа да влезем в правителството, с отказа да се договаряме задкулисно по различни законопроекти, с битката ни срещу олигархията", каза още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
20
 
! Отговори
Тези двете преди 4 години
не престанаха.Виждат, че злобата им доникъде не ги води.Запечатва се на лицето им, погледа им, в кармата им.Вредят и на семейството си.Както нарекохме преди години коалицията им "триглавата ламя" преди години, така ще останат и сега като "двете Пандори".
106
5
 
23
 
! Отговори
иван преди 4 години
Тая алчна,малоумница голямо посмесище,гладна кокошка ще се кандитира наново мисли ,че незаменяема,ама така е БКП,защо още не е на топло или забрави за кражбите импексова,а колко хора са били убити в Белене и други затвори.
105
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манете я тая, дето живеела със среден доход в средния си апартамент, със средния си съпруг ... Аз не ща некакви статистически извадки да ме управляват! ГОре трябва да застават само изключителни хора, а не средностатистически лелки, мутри, чалга певци, бивши монархисти, анархисти и подобни ...
104
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До _Революционер_ДПС - ВМРО 17:7 и само служебно печелят 2 депутата.
103
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДСБ са като БКП ,не спазват никакви закони .Уж прависти ,а не им пука за закона и правилата.Ако така ще правим избори да не ги правим изобщо,ЦИК да си избира по симпатия евродепутатите.Може ли такава измама като с Радан Кънев.Стигнахме вече не дъното ами и надолу .
102
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малей ама тая Крушовка мечка как щеше да вие на умряло за власт ако, пу пу не дай си Боже, имаше един глас повече от Бойко... Какво реване и истерии щяха да са... Но българския народ е мъдър!
101
27
 
10
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Борисов подавай си оставката, ти носиш толкова вина, колкото и Цветанов!Ти си началникът на държавната селско -просташка корумпирана шуро-баджанашка администрация!!!Щом аз се отвратих от партия ГЕРБ, за която гласувах на всичките избори и от сутрин до вечер ви правих салтанати, и ви четках и защитавах, това означава че сте една кръгла нула без никаква подкрепа в обществото!!!Ще управлявате на инат или си подавайте оставките!Като погледна Борисов виждам Нинова!Агент Грегъри Пачет!ЦРУ!!!
100
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червената Коркондела от жлъч и безилие губи разсъдък !Точно такива са били русофилите-комунисти преди да дойде съветската армия !Утре да се повтори деветосептемврийският преврат и тази ще бъде главния екзекутор в "народния съд" !
99
3
 
22
 
! Отговори
Партиен член преди 4 години
Ама Корнелия,оправи си най-напред трвоя двор - не е ясно защо все надничаш при комшиите ?! То си е тяхна работа какво ще правят ,а ти като не гледаш твоите да са единни скоро ще "духаш супата " ха-ха-ха! Много ,много се изложи и продължаваш да се излагаш - и най-сетне,престани да мислиш,че си "солта на Земята " ! Не на Бойко е тоталитарно управлението,а твоето - аман вече от теб и твоите прищевки !!! Открове но - без теб ще сме мнооооого по-добре!
98
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До _Революционер_ВМРО се провалиха тотално и нямат интеграция на ромите. ДПС ги отнесоха с 2-3 пъти повече гласове.
97
17
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Българският политически и финансов елит създаде корумпирата герберска държавна шуро-баджанашка селско-просташка администрация, която изсмуква жизнените сили на обикновените , честни и почтени хора!Борисов незабавно трябва да подаде оставка, и да се насрочат извънредни парламентарни избори!Той няма доверие в обществото, че е способен да се пребори с корупцията!Сега ще видите кой какво е спечелил на последните избори??Българският народ вече няма да ви търпи, и няма да гласува за никой!Кони!ЦВР
96
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката: Добре обръснат родител 2
95
8
 
14
 
! Отговори
_Революционер_ преди 4 години
Аз съм от ВМРО! ГЕРБ и БСП все тая, но БСП много злобни бе... така нищо не се печели...Хората се отвратиха от тях и анти-държавния им ориенталски коалиционен партньор дпсъто...
94
10
 
7
 
! Отговори
ihusdi преди 4 години
не може да се криете и да искате да гласуват за вас...не отговаряте на въпросите на хората.. Тиквата те пита как на 28 сте си купили Техноимпекс и защо сте подали оставка като министър, вие не отговаряте ?? Аз ви питам, като милеете за родината си, защо децата ви учат навън? А искате ние простите хорица да стоим в държавата...Че Борисов е най-долнопробиният премиер и лъже и вреди на нацията е ясно..Що вие не го питахте тоя кредит 20 милиарда за какво е изпозлван. Вие сте същите като него
93
2
 
20
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Тези от БСП са нагляри невероятни!!Помните ли как провокираха "протестите за скъпия ток". ?!!? То харно ама фирмата "ПИРИН ВАТ" собственост на Кирцата Добрев и собственичка на ВЕЦ Топлика продава "евтина зелена енергия" на НЕК по цена 112лв/квтч.............шест пъти по-висока от "кожодерските американски "Марици" :)) Отделно от това никой не пита откъде Кирцата извади един милион лева през 2002 г за да купи ВЕЦ-а!! Нагляри са безумни тези, кААм ви!
92
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама *** такова харакири си спретна, че още си събира червата! Как Йончева, Станишко и Христов ***, лельо, ти акъл имаш ли??
91
23
 
6
 
! Отговори
Опа преди 4 години
ГЕРБ започна да боксува. Не им остава много.
90
3
 
13
 
! Отговори
ист преди 4 години
След извънаредния конгрес на БСП, ще ама още тет шест БСПенца, като БЗНСенца, и СДСенца. Сидеров ще ги обедини под крилото на другаря Путин.
89
10
 
2
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Казах ви селяни прости, да работите качествено и ефективно, защото никога няма да имате социална система, която да разпределя повече ресурс в обществото!!!Въртят ви се някакви социални минимални заплати в ЕС, добре де кажете, не сте ли селяни прости, да искате икономики , които са били имперски и колониални и да задават дневния ред в обществата, техните работници, да получават еднакви заплати, както вие в провинцията и периферията!!!Не се молете, ами се стягайте задниците!Ван Дорисън!ЦРУ!!!
88
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иво Христов Ехидното взе мандат от БСП, хахаха, ах, каскети селяни прости!!!