Обществото ни било аномалия, още търпяло ГЕРБ и корупцията

Не Борисов, а Цветанов бил спечелил евроизборите
3 юни 2019 10:30,
171
Обществото ни било аномалия, още търпяло ГЕРБ и корупцията
Снимка: БулФото

Аз очаквах ГЕРБ да се срине напълно, тъй като няма нормално общество, което да толерира корупцията, която е доказана, заснета, с всичките асансьори и тераси. Българското общество е някаква аномалия, щом е склонно да преглътне и търпи това. Това каза пред bTV бившият шеф на кабинета на президента Румен Радев и бъдещ евродепутат от БСП Иво Христов.

По думите му изборната победа на партията на Бойко Борисов е "победата на апатията над здравия разум и на автокрацията над демокрацията от гледна точка на политолога".

Още по темата

Иво Христов коментира и отношенията между ГЕРБ и вече бившия втори в партията - Цветан Цветанов.

"Изборите се печелят от този, който държи мрежите за мобилизация на вота и който контролира комисиите, а това е Цветан Цветанов. Той има решаващ принос за спечелването на тези избори от ГЕРБ, но не върви да се признае такова нещо", категоричен е Цветанов.

Той подчерта, че начинът, по който Цветанов "е низвергнат, е омерзителен".

"От човека, когото никой не може да накаже, днес той е човекът, за когото говорят високомерно и изхвърлят на бунището на ГЕРБ.", изтъкна социалистът.

Иво Христов смята и че анализаторите преувеличават като твърдят, че Борисов бил взел на ръчно управление кампанията и така сам спечелил изборите.

"Той хвърляше ефектно пачки из страната, най-много хвърли в Ямбол, а тъкмо там загуби. Значи не Борисов спечели тези избори", убеден е бъдещият евродепутат.

Според Иво Христов, дори да се констатират нарушения на изборите, няма да последва нищо, защото изборите били спечелени с манипулация на много нива, за да се каже, че могат да бъдат честни и почтени.

Като основен фактор за загубата на БСП пък той изтъкна вътрешните борби и част от хората в партията, които не са работили достатъчно за победата на изборите за европарламент.

Според него голяма част от избирателите не са гласували заради битовата логика, която се разпространява, че няма смисъл да се изпращат някакви хора там, които да получават високи заплати, без да правят нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То наистина е аномалия да гласуват 80 000 калпака за обвиняма в пране на пари ,източила пари на вложители чрез офшорка на панамци",доказани , справедливата "другарка Елена Еврото,както и за този парашутист и другата безизвестна милениумка !Хора без идеи,без визия ,някакви сплетници от селската махала,нахални,безочливи !Яко са се кихали спонсорите за такива ***,за хора които никога няма да защитят държавните интереси,нашите,някакви троянски коне!
127
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимната преди 4 години
Щом си "общувала" и с двамата,сигурно е че си от "общите", ***!!!
126
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп е 100 годишна аномалия. време е да се саморазпусне.
125
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аномалия е да зарежеш Стратегическия съвет при Президента заради евродепутатство!Защо бе,Христов?Жалко е, че и ти си като партията ти,все безпаричници - влизате заради джоба, а високопарно плещите за социална държава,човешки права,медийна свобода и бла-бла-бла...Честити 5 години хайлазлък,другарю!
124
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този съвсем изпростя и продължава да дебилничи обществото!Щом за пуяка Иво Христов " цялата" корупция е в асансьорите и терасите,а не на друго място ,явно опростачването продължава!Ама не споменава евтиния апартамент на бившия или проформа бивш шеф Румен Радев за 600 евро/кв.м.също в престижен район или на Нинова за 21 000 лева 120 кв.м плюс гараж ,то само гаража струва толкова през 2005 г, когато ише е била директор на Техноимекс и други държавни предприватизационни предприятия,а за тераси
123
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се ли снабдите с послушен главен прокурор, гербери-крадливци, тежко ви, ще се скапете в затворите. Затова дежурите нонстоп по форумите. Не е лесно да пуснете кокала и да си го излежите.
122
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОБЩУВАЛА СЪМ И С БОРИСОВ И С ЦВЕТАНОВ. Цветанов е човек, който уважава хората. Не казва като Борисов ела ***, ела да се снимаме ***, свали си очилата ***...
121
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На хората им е безразлично дали ще ги лъже и краде герб , бсп или някой друг и резултата е победа на герб с по малко от една десета от избирателите
120
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 115. Червеният дявол чете евангелието. Взел си няколко парченца от големия пъзел и ползваш само тях, защото така ти е угодно. Не става така.
119
7
 
13
 
! Отговори
Боко преди 4 години
До 108. На следващите, на следващите, .... Не станаха ли много бе? От 2013 година го затривате ГЕРБ, а той постоянно печели и още е на власт. А и не разбраха ли такива червени цър.вули като теб, че с ялови драсканици по сайтовете не става.
118
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе, да направиш сделка за имот по данъчна, а не пазарна оценка, и да забравиш да си декларираш някаква тераса не е корупция. Корупция е ако си ги купил с пари от подкупи, но това трябва да се докаже. А в твоята партия има доста лица, които добре са се облажили във времето. Затова и не можеш да си обясниш резултатите, тъ.пак.
117
4
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Този е тотално откъснат от реалността в страната, щом е надрънкал такива глу.пости.
116
4
 
8
 
! Отговори
Мефистофел преди 4 години
Не ме бъркайте с професора, който ви нарече ***, но това не ми пречи да дрънкам глупости и се държа като интелектуален ***.
115
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корупцията е надпартиина но партията която успее да създадат правила чрез които не може да се прави корупция определено ще спечели избиратели, естествено другото важно нещо си остава нарастването на икономиката, то ес доходите.Така че това са двата важни фактора, върху която всяка партия трябва да поработи, в стремеж да предложи най добрите решия.
114
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само ГЕРБ!!!Вие ли с побърканата си платена и долнопробна журналистика в услуга на ГЕРБ сте тръгнали да давате оценка на Йончева като журналист... Сравнете президента на БСП с вашието чудо невиждано.
113
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Признаци къде корупцията е по-голяма. При БСП - Станишев в България заплатите бяха доста пред румънските. Днес у нас минималната се вдига вдига и е 560, а в Румъния 960. При Станишев растеж 5-7 процента, при ГЕРБ от минус 5,9, ама айде криза било, но същата година Румъния растеж 3 процента, а после растежа на ГЕРБ не мина 3,3 процента. ТА КОЕ УПРАВЛЕНИЕ Е ПО-КОРУМПИРАНО НЕ ЗНАМ, НО ЗНАМ КОЕ Е ПО-ВРЕДЕНО ЗА РАЗВИТИЕТО - ДЯСНОТО ОЛИГАРХИЧНО НА ГЕРБ ПРЕД ЛЯВОТО ОЛИГАРХИЧНО НА БСП. сто разлики!!!!
112
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ГЕРБ печели в ромските махали, че и цели провенциални градове, с корупция или без, с идеология...
111
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОБЩЕСТВОТО НЕ ТЪРПИ - ПРОСТО ИЗБОРИТЕ СА КУПЕНИ ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ !!!!!
110
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честите хора са гонени в ГЕРБ. Питайте основателката му Душана Здравкова, кой, как и защо я изгони. КАТО ТВЪРДИШ, ЧЕ ГЕРБ СЕ БОРИ С КОРУПЦИЯТА ПОКАЗВАШ, ЧЕ СИ ЗА В ЛУ ДНИ ЦАТА. то и най-корумпираната власт лъже така, хваща по някой беден дребен човечец с два лева подкуп... Хванат ли е един министър, Боко кога хвана лично за корупция? Един поне няма.
109
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слабото място на герб е именно че бавното запълва дупките които позволяват корупциони схеми безспорно, обикновено ги запълват след някой скандал.И тука беше шанса на бсп да покажат че са по добри от герб в запълването на тези дупки, така щяха да спечелят избиратели с по добра борба с корупцията, която брокира корупцията независимо кой е на власт. Но това е очакване на избирателите, но очакванията на партията са да получат властта без някой да им запълва дупките за корупцията. Трудно е с такова