Габриел поиска силен ресор за България в следващия ЕП

Тя остава на поста си най-рано до 31 октомври
4 юни 2019 10:50,
34
Габриел поиска силен ресор за България в следващия ЕП
Снимка: БулФото

Иска ми се България да се пребори за силен ресор в следващата Европейска комисия, който носи ползи и за нашата страна, и за Европа”. Това заяви в ефира на Нова еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

Още по темата

Вчера стана ясно, че водачът на листата на ГЕРБ на изминалите европейски избори се отказва от мястото си на евродепутат, за да може да остане на поста еврокомисар. Вместо нея за Брюксел заминава Лиляна Павлова.

"Аз дадох облик на ресор, който почти не съществуваше допреди две години. Срещам много голямо уважение от страна и на колегите, и на кандидатите за председател на ЕК", обясни Габриел.

На настоящия си пост тя ще остане най-рано до 31 октомври, когато би трябвало да приключи мандата на сегашната Европейска комисия. Мария Габриел обаче коментира, че има възможност процесът по избор на нова Комисия да се забави заради големия брой партии, които ще съставят Европейския парламент.

„Важно е следващият Европарламент да започне да функционира максимално бързо, за да се одобрят бюджетите и да не се получи вакуум”, поясни тя.

Еврокомисарят не видя проблем в оттеглянето на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и заяви, че "трябва работа, смирение и постоянна връзка с хората. Виждаме желанието на председателя на ГЕРБ г-н Бойко Борисов партията да бъде жив организъм, който се развива."

Тя подчерта, че управляващите са си направили необходимите изводи и си дават сметка за допуснатите грешки.

"Хората прощават само веднъж. Имиджовият проблем ще продължава да намира своето добро развитие дотолкова, доколкото всеки един от нас е откровен и показва, че иска да работи с хората”, категорична бе Габриел.

По думите й, ниската избирателна активност на европейските избори е продиктувана от "отвращението" на гласоподавателите от това, че част от предизборната кампания не била изградена върху идеи.

"Иска ми се 17-те българи в новия ЕП да останат обединени и да работят като един. Не носи полза в националната делегация да няма разбирателство по важни теми. Единната позиция има шанс да бъде чута и отразена в решението", завърши Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ги гледам двете и ги сравнявам ... типичен случай когато по-закръглената е почаровна от изпитата скумрия!
8
1
 
23
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
31 октомври и Мери Габриел е аут ! И на тая Бойчето и би шута ! Слава !!!
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще прави там ТКЗС ли :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВНУЧКАТА НА *** ПРЕВЗЕМА ЕВРОПА :))) ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ А ЧЕСТИТО @!!!
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цв. Цв . не остави апартаменти за Съвинетка и за да замажат положението я пратиха в Европа, че стига се е мъчила с тези български заплати.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да я изберат за комисар по контрола на фризурите на овцете, че с ИТ сектора се показа като некомпетентна :D
3
1
 
21
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Нещо като амортисьор сигурно.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе казала преди десет дни, че ще се жертваш, за България, за Европа.... и за Лили! И какво се показвате още - кой дебел, кой с дълъг врат? Вота нали приключи!
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаргамел я питаха в сутрешния блок защо заплатите ни са по-малки от фалиралата Гърция и от Румъния които в очите на герб са по-зле от нас....оплете се феноменално докато превключи на *** клишета и замаже