Отборът на Овчаров управлявава БСП, партията - авторитарна

БСП губи втори предварително спечелени избори, заяви Мерджанов
Обновена: 10 юни 2019 15:51 | 10 юни 2019 15:51,
69
Отборът на Овчаров управлявава БСП, партията - авторитарна
Снимка: БулФото

Отборът на Овчаров от Тройната коалиция управлява партията, тъй като неговият заместник е председател на БСП. Тъкмо Овчаров, с тези другари ,работеше за избирането на Нинова. Това каза членът на Националният съвет на БСП и бивш депутат от левицата Атанас Мерджанов пред bTV.

По думите му, Румен Овчаров бил в управата на "Лукойл" по време на правителството на Орешарски, а сега критикувал задкулисието.

Още по темата

"След като въставаш срещу задкулисието, трябва да се разграничиш от екстрите. Когато едно политическо семейство няма разбирателство, как да убеди обществото, че може по-надеждно да управлява страната", коментира Мерджанов.

Според него БСП се управлява авторитарно и има рязко несъобразяване с основите на партийната програма "Визия за Българи". Той даде пример с решението за излизането на червените от парламента.

Мерджанов смята, че има решения, които не се знае как са взимани и в какъв кръг са обсъждани.

"Първоначално това мнение беше обявено пред обществеността и Националният съвет беше използван да подпечата предварително взети решения", коментира той излизането от парламента.

Според него, по време на пленума на БСП от събота е имало аката срещу стила и начина, по който е била водена предизборната кампания - само с вадене на скандали, без никакви положителни послания.

Припомняме, че последния пленум на левицата, продължиха споровете около избора на нов председател на БСП. Лидерът в оставка Корнелия Нинова беше бламирана, като партията не прие доклада й за представянето на евроизборите. Очаква се той да бъде финализиран на конгрес на 16 юни.

Атанас Мерджанов обаче твърди, че не е важно дали Нинова е бламирана от опозицията в партията си, а дали българските граждани не бламират БСП.

"БСП инкасира две национални загуби на парламентраните и европейски избори, като предварително очакванията бяха, че левицата щеше да ги спечели. Очевидно това рязко, категорично разминаване с очакванията на хората не може да не тревожи и не може да не буди редица подозрения, съмнения и критики", коментира той и допълни, че последният пленум бил стъпка към демократичното съществуване на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Бандата на Овчаров,Масларова,Орешарски и т.н. трябва да е в затвора отдавна.Костов на 1 во место с М.Велчев.Доган,Местан.Идват и другите Цветанов,Плевналиев,Симеонов,Сидеров.Има много за кражбите,а те ги оправдават Бисеров и др.Сега дранкат Пол австралиеца какво направил.Корупцията е голема болест ЧУМААААА
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е БКП, пичове! Не е демократична партия!
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България няма политици, а вдетинени, напудрени ревльовци. Тук политиците нямат идеи, нямат амбиции, нямат кампании имат само кръчмарски разправии. ВСИЧКИТЕ! Няма сини, няма червени, няма зелени, няма сиви - ВСИЧКИТЕ действат по един и същи принцип - Аз не съм виновен, ако изкарам другия по-виновен. Но то крушата не пада по-далече от дървото, политиците са просто еманация на обществото, която носи костюми вместо анцузи.
53
0
 
3
 
! Отговори
Тошко Петков преди 4 години
МИ КАТО ОЩЕ СТЕ В НЕЯ ?!?! МАХНЕТЕ СЕ И ЩЕ ВИДИМ !!!
52
3
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Първата която трябва да бъде наритана е НИНОВА. Тя е обременена със зависимости свързани с кариерното развитие на сина й работещ в Манхатън в банката на Ротшилд - ГОЛДМАН САКС.РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЗА НИНОВА НЯКАКВА СИ ДЪРЖАВА , НАРОД ИЛИ ПАРТИЯ НЕ ЗНАЧАТ НИЩО ПРЕД КАРИЕРНОТО РАЗВИТИЕ НА СИНЪТ Й РАФАЕЛ РАФАИЛОВ .ТЯ Е НАПЪЛНО ЗАВИСИМА И КОНТРОЛИРАНА ОТ КОЛОНИЗАТОРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ РАБОТЕЩИ НА КОЗЯК 16 !!Освен Нинова трябва да бъдат изчистени и Станишев , Р.Овч, Гергов и всички милионери !!!
51
0
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
ТАЗИ ПАРТИЯ ВЕЧЕ Е УНИЩОЖЕНА.Хората на Р.Овч са ОЛИГАРСИ които са в пълна хармония с престъпниците от ГЕРБОпозиция няма , а решението за излизане от парламента трябваше да е мотивирано с ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ ЗА СВАЛЯНЕ НА БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО. Вместо това БСП депутатите се разхождаха като щрауси безделничейки и незнаейки каква я вършат. С това си поведение те избягаха от отговорността да опонират срещу приетите от ГЕРБ и Патриоти безумни закони! *** играе заедно с Борисов !!
50
3
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Колко месеца още ще стои тази статия тук. Не прекалихте ли? Няма ли нещо ново по опорната точка "Да напишем нещо срещу Корнелия Нинова".
49
1
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Вие от кръжока Станишев-Гергов напоследък много се разтичахте по медиите и станахте техни любими гости: Гергов, Божинов, М.Миков, сетне Кр.Янков; сега Кутев, А.Найденов, за втори път Мерджанов! Какво ви става бе, хора? Нинова ли ви подгони?
48
2
 
4
 
! Отговори
Плач по авантата преди 4 години
Чак пък авторитарна партия! И то при наличието на ГЕРБ, която сигурно е тогава тоталитарна партия... Къде ги намирате тези клиенталисти, които винаги искат на баницата мекото? Отдавна им е време на Гергов, Мерджанов, Пирински, бай Мишо Миков, Найденов и сие да си починат. А вие им давате трибуна. Видяхте какво стана с Цветанов: за един месец свален от поста и сетне освободен от ГЕРБ.
47
4
 
1
 
! Отговори
Рекорд преди 4 години
Тази статия бие всички рекорди по най-дълго престояване на топ позиция в Д'нес.бг. Разбираемо е. Всеки, който има да каже нещо срещу БСП и Корнелия Нинова по-точно, е добре дошъл.
46
8
 
10
 
! Отговори
ТОЗИ... преди 4 години
ТОЗИ МЕРЖАНОВ ДА ВЗЕМЕ ЧЕ ДА СЕ СКРИЕ - ЗАСРАМИ СЕ НАЙ ПОСЛЕ 12 ДУШИ БЯХТЕ ОПОЗИЦИЯ И ВСЕ ТАКИВА ДЕТО ЦЯЛ ЖИВОТ СТЕ НА РАБОТАТА ЛЕКОТО И НА ХЛЯБА МЕКОТО ПАК ЛИ ТОВА ИСКАТЕ ДА АМА НЕЕЕЕЕЕЕЕ....
45
10
 
21
 
! Отговори
а преди 4 години
Много е добре, че умря тази партия, има шанс да станеме нормална държава.
44
4
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Колко дни стои вече тази статия. Голям обществени интерес или някой плаща за това?
43
4
 
23
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Този побелял лъжец го зная от времето когато беше щатен комсомолски секретар в Елхово.Никога нищо не е работил ,освен партийна работа.Ако въобще това е работа.Цял живот е грабил и продължава да го прави.За пари е готов да продаде и майка си.Мнението му не струва пукната пара.Ако му проверят имотите и офшорките ,апартаментаджиите от Герб ще изглеждат като клошари.
42
3
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Цяла седмица ли ще го показвате бившия "вечен депутат" Мерджанов.
41
16
 
16
 
! Отговори
Тонкааа , аланкоулу преди 4 години
Тонкаааа , на Баце му връчиха партийния билет на Бузлуджа, а ти ми говориш , че щял да го бомбардира, за него Бузлуджа е светиня , и ако не беше Бузлуджа Баце щеше да си остане един напукан пожарникарски маркуч!
40
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъкмо една силна жена съживи и и направи от една отиваща си партия нещо наистина добро и старите мърморковци започнаха офанзивата . Резулатите от тази дейност проличаха на изборите . Онези с ,,умната идея "да направят отделна пария с началото на азбуката също достатъчно навредиха и отлъчиха доста хора от организацията .Осъзнайте се , хора , защото вече става късно !
39
23
 
9
 
! Отговори
До коментар 45 преди 4 години
Ми то и Борисов е комунист - ама него не коментираш, а?
38
1
 
26
 
! Отговори
Чочо до 43-нищо ново преди 4 години
Първо много спорно е тъй наречените комунисти от близкото минало и сега в болшинството си да са вярвали в утопичните идеи на Марксизма-Ленинизма -една еврейска измислица ,но под това прикритие да омаловажат алчността и престъпленията си и второ относно Гергов-все пак той е притежавал голямата част от терена наречен дупката. Разбира се , че той е в БСП за да извлече някакви облаги ,както и повечето от тях.За тази маскировка писах малко по-горе.
37
4
 
7
 
! Отговори
До Тонката преди 4 години
Тонка, прочети още веднъж какво е написал поручикът. И ако пак не го разбереш, *** при чичко доктор - дислексията ти е вече необратима!