Волен недоволен: Сделката за F-16 e чупка в кръста към САЩ

Сидеров нямал намерение да напуска коалицията
Обновена: 12 юни 2019 09:53 | 12 юни 2019 09:21,
163
Волен недоволен: Сделката за F-16 e чупка в кръста към САЩ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сделката за F-16 е жест с чупка в кръста към САЩ, която ощетява България. Това заяви пред Нова лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той напомни, че е гласувал "против" предложението страната ни да купи изтребители от Щатите и допълни, че парите, които България ще плати за 8-те машини може да отидат за пенсии.

"Ще се боря тези пари да не отидат за самолети, а за нещо полезно", категоричен е Сидеров.

Още по темата

Той изтъкна отново, че "американците ползват база у нас безплатно от 2006 г. и не плащат такси", затова поиска САЩ да ни подарят самолетите.

"САЩ са подарявали подобни самолети на Египет, на Индонезия - на държави, които не са в НАТО. Защо на своите партньори им дерат кожата? 3 млрд. ще платим, срещу което ще получим 8 самолета, от които ползата е спорна", заяви Сидеров.

Лидерът на "Атака" коментира и обтегнатите отношения в малката управляващата коалиция с ВМРО и НФСБ. Веднага след изборите Красимир Каракачанов нападна остро Сидеров с обвинението, че се е държал изключително враждебно по време на кампанията, а евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки се закани да го съди.

"Имам големи съмнения, че вотът беше честен и коректен. Това самодоволство, където се проявяват тези резултати, е вредно. За ГЕРБ съм казвал също много критични думи, но критиките към моите коалиционни партньори са по-преки. Аз съм ги събрал, имам право като родител малко да им се поскарам" ", каза Сидеров.

Той поясни, че няма намерение да напуска коалицията и поиска диалогът с другите членове на Обединени патриоти да не се води през медиите, защото това било "несериозно".

На въпрос защо не стане опозиция, лидерът на националистите коментира, че докато е в управлението може да върши добра работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
10
 
3
 
! Отговори
К. К. преди 4 години
Тая година 8 бр. F16, догодина още 8...
84
6
 
5
 
! Отговори
К. К. преди 4 години
По-добре от позата партер, която сме заели пред руснаците...
83
5
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Сделката за F-16 е жест с чупка в кръста към САЩ, която ощетява България"Няма такова нещо, не е никаква чупка в кръста,а направо на колене е застанало правителството,при това със отворена уста.Последната поза е заета по две причини,като втората е да е готово за някоя тлъста индивидуална хапчица..Много ми е чудно колко получава Турция за базата Инджерлик,защото нащите са безплатни.Ние сме ларж,защо сме "богати"
82
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волене, стой си там и не мрънкай, защото може да ти е за последно.Путин ви видя колко струвате с Радев.
81
2
 
5
 
! Отговори
да преди 4 години
не говорете глупости - тоя *** няма нищо общо с Русия.. умряла Москва за някакъв Никой с 1 % подкрепа, та и ще му плаща за да му ползва "голямото влияние" от 3 депутата:))))))чужди лобита има, но на тях им трябва послушници, от които в държавата зависи нещо..а какво според вас зависи от тоя клоун и кой изобщо в Парламента го брои за жив !!??
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
85...коментара беше за теб! А не да ми задаваш въпроси за "Сидеров" Хайде ходи да спиш че утре си на училище! Деца!-:)
79
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 81..да позная ли.че нямаш още 20 г? И че Американската демокрация ти е промила мозъчето.И си се превърнал в Американофилче? 30 г ви промиват мозъците! В казарма не ходите! Не знаете"мъже"ли сте? " Жени" ли? Или нещо друго! До 82..И за теб се отнася това! Американско та Американско! Ами не стават самолетите им бе деца! За търговия стават само! Всичко в Америка е само "бизнес"!Правите ли разлика от ЕС и от НАТО? Да прочета мнения дечица! Хайде!-:)Каква е разликата? А не шаблонно да го повтаряте
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гн Сидеров..Ти самият гласува тази сделка да стане! И сега изведнъж "грешка"? То и "управлението" на ГЕРБ в което участваш.Вече 10 години е.на принципа "проба" "грешка"! Ами що не гласувахте за закупуването на Руски самолети? И ти самият знаеш че са по добри от Американските.Но под строй ви накараха да гласувате за Американската СЛАБА ВОЕННА ЛЕТАТЕЛНА "ТЕХНИКА"! ..
77
3
 
11
 
! Отговори
Сидера преди 4 години
Ако стане сделката с F16 на Сидеров ще му спрат рублите от Русия, затова е толкова нервен.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този още има ако на пръста си с който подкрепи БСП и ДПС.
75
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 4 години
Волен е доволен само когато е на Варадеро.
74
1
 
5
 
! Отговори
Ivory преди 4 години
Сидеров наричаше национални предатели на партиите ,който са в коалиция и копуваха американско оръжие,по същата логика Сидеров е национален оредател.
73
12
 
3
 
! Отговори
мнение преди 4 години
атака са истинските български патриоти народе събуди се паднали сме под шиптърско робство
72
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волене като не ти харесват чупките в кръста напусни ама и на тем ти харесват паричките нали, подкрепяш, сърдиш се ужким и пад вдигаш златният пръс нали. Така, никой не вярва повече ни тези които търкат пейките в парламента. Последните избори го доказаха.
71
3
 
13
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Кой каза "У во лне ни еееееееееее .."! В следващия Парламент ти и Марешки и спомен няма да сте. Така че, служи на Господаря на Кулата (Кремълската), че няма вече кинти!
70
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОНЯКОГА И ВОЛЕН СИДЕРОВ КАЗВА ИСТИНАТА......
69
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страх ги е руснаците и им личи ...знаят че самолетите им са щайги изоставащи във всичко
68
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшив Дюстабанлико избягал от служба и руски пeдал Въри си при *** джуджето в кремъл
67
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекараха те Волене с Евроизборите.Западниаците не те искат заради това че гледкаш към Русия.
66
4
 
18
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Майсторът на чупките в кръста се чуди как да не забрави обществото, че партията му съществува! Та тази продажна партия не можа да събере гласове дори колкото Иванчева!