В ЦИК няма данни за купуване на гласове

Ако има, можели само да сигнализират прокуратурата
Обновена: 8 май 2014 10:30 | 8 май 2014 10:28, Красимир Ангелов
14
В ЦИК няма данни за купуване на гласове
Снимка: Булфото, архив

Към момента в Централната избирателна комисия няма сигнали за купуване на гласове, обяви в сутрешния блок на Нова телевизия говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

"Купуването на гласове е престъпление, но е извън правомощията на ЦИК да се наложат санкции. Освен да сигнализираме до прокуратурата, няма какво друго да направим", посочи Нейкова и призова гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на купуването на гласове.

Още по темата

Тя посочи още, че от комисията предвиждат изготвяне на листовки и брошури със съдържанието на бюлетината и конкретните действия, които избирателят трябва да извърши. Освен това ще има и специални листовки за ученици, студенти и за хора с увреждания.

"Те ще бъдат разпратени до районните избирателни комисии, които трябва да ги разпространят до съответните райони", посочи Нейкова.

Тя отново разясни как трябва да гласуват хората на 25 май, за да бъде валиден гласът им. В лявата част на бюлетината, където се избира предпочитаната партия, коалиция или независим кандидат, се отбелязва в избраното квадратче с X или с V (чавка). За да е действителен гласът на избирателя, трябва задължително да бъде попълнена лявата част, дясната не е задължителна, уточни Камелия Нейкова.

Бюлетината става недействителна, ако е попълнена с различен знак от изброените два, когато се пише с химикал с цвят, различен от синия, и ако засегнете квадратче на съседна партия. 
 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ги купуват, съвсем безплатно си ги добавят/манипулират
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах я тази Камелия Нейкова,ами тя хваната от гората. Две думи на кръст не можа да каже.Общи лафове и наизустени тъпи фрази.
11
1
 
3
 
! Отговори
политолог преди 7 години
Много скоро всичките родоотстъпници Станишев, Местан, Доган , Сидеров , Пеевски ще се гърчат когато ГЕРБ се върне на власт. Това ще стане независимо, че политинженеринга готви Бареков за патерица на БСП-ДС и за заместник на Волен. На всички умни Българи вече се изясни, че само ГЕРБ ще изведе Държавата от блатото на БСП-ДПС-Атака-ДС.
10
1
 
4
 
! Отговори
TrollTerminator преди 7 години
Първо никой не купува гласове още в началото на изборната надпревара, защото някой може да го надцака, второ айде бе не сте получили вие къде живеете в ЦИК на Луната?
9
0
 
9
 
! Отговори
www преди 7 години
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ ЗА КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ И ТО НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ ДОСЕГА САМО В ЦИК НЕ ЗНАЯТ .. БРАВООО КОЛКО СМЕ НАПРЕДНАЛИ.
8
0
 
9
 
! Отговори
гном преди 7 години
Спокойно,дори и да има все едно нищо не е станало.Не е като да не се е случвало :)
7
0
 
5
 
! Отговори
bolka преди 7 години
А какво стана с наличието на "мъртви души" в избирателните списъци?Пак ли няма време, ами то е така от 20 години вече!Наличието им не е ли вид корупция и измама, и то започваща на централно ниво?Защо ли питам, кой ще каже!Ами че доста "мъртви души" осигуряват така желаната от политиците ни избирателна активност, както и по-големи субсидии.
6
2
 
3
 
! Отговори
В България! преди 7 години
Така е тук където фашизоидните *** подкрепят и прокарват законодателство в угода на чужди интереси. ЦИК не знаят за купуване на гласове, но Цветанов купува, БОРКОР не знаят за купуване на общ. поръчки, но се купуват,ДАНС не знаят за застрашени национални интереси но ЕРП-тата ги застршават, МВР не знаят за битова престъпност но тя регистрира огромен растеж . Така е тук никой не знае това, което трябва да знае.НАРОД ОТ НЕЩАСТНИЦИ!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
дълбок сън преди 7 години
Политическата класа си е вързала гащите.Така си е структърирала политическото и институционално "пространство",че си е гарантирала безнаказано всякакви фалшификации,върхът на гаранцията е мущрования и обезмозъчен български народ.Именно,народ,а не само избирател.Приналичието на тези предпоставки,"класата",може да си върши каквито си иска "беззакония"(бъдете сигурни,че всичките са законно оправдани) и всичко ще си минава,както пожелае "класата".Спомнете си примера с бюлетините и номера с тях.
4
0
 
5
 
! Отговори
optimist преди 7 години
Сериозно?! Нали никой не очаква, че шефа на ЦИК, човек на Станишев, ще обяви данни за купуване на гласове?!
3
0
 
8
 
! Отговори
:( преди 7 години
Още е рано да ги купуват. Сега само се пазарят.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тази комисия няма и да има бъдете сигурни
1
0
 
14
 
! Отговори
60082 преди 7 години
С купуване и продаване на гласове стават изборите в България

Спонсорирани публикации