Чудни идеи за нашата баня... Мастърклас по уют

Вижте как може да преобразим това помещение без излишно къртене
Обновена: 17 юли 2018 12:55 | 17 юли 2018 10:52, Екип на Dnes.bg

Снимка: Pinterest

Ремонтът на банята е един от най-тежките и най-неприятните дейности в дома на всеки. А и един от най-скъпите. Хората обикновено го свързват с къртене на плочки, много прах и мръсотия. А и често ремонтните дейности продължават дълго време и създават доста неудобства за нуждите на ежедневието ни.

Но и не всеки ремонт в банята води до голямо къртене. Може просто да преобразите това пространство с много свежи идеи, които ще ви дадем в рамките на проекта "Фамилен дом", заедно с нашия верен помощник архитект София Папазова и нейното Soff Design Studio.

Още по темата

Ако плочите по пода и стените във вашата баня са в добро състояние и няма нужда да ги сменяте, може например само да подновите стария санитарен порцелан.

Подмяна на огледало или етажерка, а защо не и душ кабината, също ще внесе новост в помещението. Помислете добре за мивката – ако вече е стара, или пък пукната, сега е моментът да я смените. Но и помислете добре за това къде да бъде поставена - идеалното място за мивката с огледалото е те да са срещу вратата.

Когато избирате мивка и смесител може да си измиете въображаемо ръцете. Така ще прецените дали тя е достатъчно широка или дълбока и дали смесителят е с подходящата височина, в зависимост от изискванията ви за удобство.

Ако пък ще сменяте бойлер, а нямате много място, може да помислите за поставянето на хоризонтален бойлер, който да се сложи високо на някоя от стените. Така пестите значително място, което е изключително ценно при малките бани. Другият по-съвременен вариант е да заложите на мултипозиционни плоски бойлери с изчистен дизайн, който не би нарушил цялостната визия на банята.

А още идеи как може да изглежда вашата баня може да видите в следващата галерия.

И не забравяй, освен да видиш нашите идеи, да се включиш в нашата игра! Защото те чакат нашите страхотни награди! Защото "Домът е там, където (си) го качиш".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание