Перфектното ергенско жилище: Уютът, красотата и... небето

Вижте как може да изглежда то с идеите ни във "Фамилен дом"
24 юли 2018 10:00, Екип на Dnes.bg

Снимка: soffdesign.com

Вие сте умен, млад и амбициозен работещ мъж и мечтаете за перфектното "ергенско жилище". Вероятно го виждате в мечтите си, но си и давате сметка, че много трудно може да го направите сами. Е, за щастие не е нужно да сте сами, след като може да получите помощ от експертите.

Днес, в рамките на проекта "Фамилен дом", заедно с нашия верен помощник архитект София Папазова и нейното Soff Design Studio, ще ви покажем как може да изглежда перфектното ергенско жилище. Това е домът на Ники Георгиев, който беше любезен да сподели с нас своите впечатления от проектирането на дома му.

Още по темата

Концепцията за разпределението на това жилище се отличава с една подробност. Според нуждите на собственика разменихме функциите на две от помещенията. По-малкото, което е било предвидено за стая, направихме кухня, а по-голямото - планирано за дневна с кухня, превърнахме в просторна спалня, сподели за проекта архитект Папазова.

Но това далеч не е била единствената специфика на това жилище. Домът заема част от последен етаж и независимо, че се намира в новопостроена по висок стандарт сграда, отговаряща на всички топлотехнически изисквания, клиентът е пожелал да има и допълнителна вътрешна топлоизолация по външните стени и тавана. Също така, преградната стена между спалнята и кухнята, по която минава ВиК инсталацията, е звукоизолирана.

Резултатът от всички предпроектни проучвания и целия процес на проектиране и дизайн, е едно уютно, комфортно и балансирано като климат жилище. Стилът е модерен, линиите са изчистени, а цялостната визия въздейства с добре предвидени акценти.

"Кухнята, която е със северно изложение "стоплихме" в кадмиево оранжево, а в богатата на слънце южна спалня си позволихме да приложим пастелно тюркоазено", разказа архитект София Папазова за дома на Ники.

А какво мисли самият клиент за преобразуването на своето жилище? Dnes.bg успя да се свърже със самия млад мъж, който сподели своите впечатления.

Кое Ви провокира да наемете дизайнер за ремонтно-довършителните дейности и обзавеждането на жилището Ви, а не да се развихрите Вие с чука, длетото, четката и латекса?

Ники: Най вече ме провокира това, че нищо не разбирам от тези дейности и "въртенето" на чука и длетото само ще дообъркат нещата за тези, които могат и разбират и ще дойдат да оправят стореното от мен.

Достъпна ли е услугата и защо според Вас българите са все още скептично настроени към проектирането и ремонта, извършени от човек, който разбира от работата си?

Ники: Да, услугата е достъпна и аз се възползвах от това. А защо хората са скептични все още...? Страх ги е и виждат един излишен според тях разход в това да ползват специалист. Това обаче е грешка и повечето от тях го разбират в процеса на ремонта. Всеки си мисли, че може да обзаведе дома си сам и той да стане прекрасен, но това е почти илюзорно. При моя ремонт видях колко много са детайлите, които трябва да се "пипнат", за да стане жилището дом. Ако нямаш реален контрол над ремонтните дейности, от човек който си разбира от работата, то си обречен на корекции след завършването и нанасянето, а едва ли някой иска да преправя нещо след "майсторите".

Как трябва да изглежда перфектното ергенско жилище?

Ники: Уютно

Коя е най-важната част от него? Всекидневната, където се събирате с приятели, или може би спалнята?

Ники: За мен най-важната част е спалнята. Там търся спокойствие, уют и комфорт след дългия работен ден.

А как бихте определили своето жилище – като място за почивка, място за забавление или място за работа?

Ники: Моето жилище е моят остров за почивка... Излизам на терасата, виждам небето и се чувствам свободен.

Бихте ли се доверили отново на експерти в интериорния дизайн след време, когато решите да преобразите жилището си?

Ники: Разбира се, без съмнение! Хората като София Папазова ни помагат да се чувстваме щастливи вкъщи.

И не забравяй, освен да видиш нашите идеи, да се включиш в нашата игра! Защото те чакат нашите страхотни награди! Защото "Домът е там, където (си) го качиш".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание