Домашната библиотека – мястото на знанието и красотата

Ето съвети как да изглежда тя в рамките на проекта "Фамилен дом"
31 юли 2018 10:00, Екип на Dnes.bg

Снимка: pinterest

Какво е един дом без любимите книги и домашната ни библиотека? Със сигурност без тях домашния уют и щастието няма как да са пълни.

Именно затова днес в рамките на проекта ни "Фамилен дом", заедно с нашия верен помощник архитект София Папазова и нейното Soff Design Studio, ще ви покажем няколко идеи как може да изглежда мястото на знанието и красотата в нашето жилище – библиотеката ни.

Още по темата

"Винаги се радвам, когато клиент поиска от мен да предвидя място за книги в дома му. Литературата е един отделен свят, който се превръща в предимство за пишещия и четящия човек", сподели архитект Папазова.

Рафтовете за книги вкъщи е добре да са проектирани в унисон с цялостната визия на жилището и да отговарят на неговия стил – модерен, Контемпорари, класически, градски, индустриален, винтидж или всякакъв друг стил. Изработват се от масивно дърво, MDF или ламинирани плоскости, метал, стъкло, както и от нестандартни и пригодени за целта материали.

Могат да бъдат открити или с вратички, модулни или свободно раздвижени.

Често библиотеката е като част от дневната, домашния офис или ателие. Ако големината на жилището позволява, тя може да се обособи дори и като отделно помещение.

Това пространство ще е още по-уютно, ако в него е предвидено и комфортно кресло за четене или място с възглавнички под прозореца, където да се настаниш удобно с интересна книга и чаша чай.

Добре е рафтовете с книги да са поместени далеч от пряката слънчевата светлина, защото тя може да отнеме от яркостта на кориците им.

(359style.bg)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание