Готвите нов облик на своя дом? Не пропускайте тези важни стъпки

Няколко важни съвета, за да бъде успешен ремонтът в дома ви
9 юли 2019 10:00, Екип на Dnes.bg
Готвите нов облик на своя дом? Не пропускайте тези важни стъпки

С идването на лятото и започването на отпуските много хора се захващат с трудната задача да ремонтират своя дом. Независимо дали трябва да извършите довършителните работи на вашето ново жилище или ще се захванете с отдавна отлагания ремонт, при всички положения ви чака много и никак нелека работа.

А за да бъде тя успешна, със сигурност трябва да преминете през няколко важни и ключови стъпки, преди да започнете същинската част на ремонтните дейности. А ето кои са те:

Дайте си сметка какво искате да постигнете

Разговаряйте в семейството и си дайте ясен отговор на въпроса какъв ефект точно търсите от ремонтните дейности. Дали ще преобразите изцяло вашия апартамент или просто ще боядисате стените, винаги трябва да имате ясна цел. Ако тръгнете с мотото "Ще видим какво ще стане и докъде ще го докараме" или "Ще ремонтирам, докато имам пари" - надали ремонтната ви одисея ще завърши успешно. Най-малкото със сигурност ще има недоволни – половинката ви няма да хареса новия цвят на хола или пък децата ще проявят капризи към новата подредба на своята стая. Затова говорете и търсете консенсус.

Консултирайте се със специалист

Ако не сте експерт в ремонтните дейности или интериорния дизайн, няма нищо лошо да потърсите специалист. Дори напротив – направо е задължително. Идеи от сорта "щом комшията сам си е налепил плочките, значи и аз ще мога" вероятно ще доведат до некачествено изпълнение и бъдещи проблеми. Ако говорим за подредбата на ремонтирания дом, положението няма да е по-розово – надали самите вие сте достатъчно запознати с най-новите тенденции в интериорния дизайн, така че грешките ви и тук са сигурни. Затова най-добре просто потърсете подходящ специалист. Със сигурност това ще бъде една полезна инвестиция за вас.

Обмислете финансирането

Тук идваме до най-важния въпрос – парите. Хубавото в случая е, че далеч не е нужно да имате всичките необходими средства, защото спокойно може да изтеглите кредит за финансиране на текущи потребности или кредит за строителство, довършителни работи и подобрения на жилищен имот. С кредит за строителство на Банка ДСК вие имате възможност да построите, да довършите ново жилище или да направите подобрения на жилищен имот в размер от 5 000 до 400 000 лева със срок на погасяване до 30 години. Банката предоставя и кредити за покупка на жилищен имот при изключително добри условия, които можете да видите тук.

И още един съвет – когато започвате ремонт, никога не планирайте необходимите ви средства до стотинка. Дайте си аванс, защото по време на работата винаги излизат непредвидени разходи - перо, което също трябва да бъде включено в бюджета.

Планирайте повече време за ремонт

На всеки му се иска ремонтните дейности да приключат бързо, но уви - в повечето случаи се случва точно обратното – те се проточват във времето. Затова без значение какво ще реконструирате, не правете прекалено оптимистични планове за времето, което ще ви е необходимо. По-добре предвидете повече време за дейностите в своя дом, за да не останете неприятно изненадани накрая. А ако имате късмет и всичко приключи по-рано, винаги може да направите една бърза почивка като награда за добре свършената работа, нали?

Контролирайте положението

Дори да не извършвате лично ремонтните дейности в своя дом, то вашето внимание трябва да бъде изцяло насочено натам. Ако имате майстори в къщата е хубаво да ги контролирате в дейността им, защото често се случва някой от тях да не е разбрал правилно някое ваше изискване. А подобни грешки костват удължаване на ремонта и разбира се – още пари. Затова най-добре поемете всичко в свои ръце – от финансирането и взимането на подходящия кредит от банката до довършителните дейности на вашия интериорен дизайнер. Само така ще бъдете спокойни, че всичко се развива спрямо вашия план.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: Фамилен домfamilyhome
Още от
Спонсорирано съдържание