Антрето в дома – мечта или достъпен лукс

Заложете на устойчиви материали и правилно осветление
Обновена: 11 юли 2019 10:14 | 11 юли 2019 09:16, Красимир Ангелов

Снимка: Soff Design Studio

Първото впечатление за нашия дом, което си създават гостите ни, идва още от входната врата. Затова няма как да не отбележим, че грешен подход към дизайна на антрето до голяма степен може да обезсмисли всички други усилия, които сме положили в интериора на целия ни дом.

Още по темата
И макар модерната и елегантна визия винаги да е изключително важна, в проектирането на нашето антре не бива да забравяме и каква е неговата основна цел.

Антрето по своята същност свързва дома ни, нашето лично пространство, с външния свят и същевременно обединява останалите помещения в жилището. Именно това го прави интересна зона, в която дизайнерът и собственикът трябва заедно да открият удобството и естетиката.

Прието е в създаването на функционален и красив дизайн на антрето да се използват устойчиви материали, поради спецификата на тази част от жилището ни. Все пак там влизаме с мокри и понякога кални обувки, оставяме чадъри, якета или дори детски колички. За покритие на стените е добре да се изберат миещи се латекс или мазилка, а за пода - гранитогрес, естествен или технически камък, ламиниран паркет или винилова настилка. Ако предвиждаме естествен паркет или дюшеме в антрето, то такъв вид под е добре да е подходящо защитен.

Обикновено обзавеждането в антрето се състои от пopтмaнтo, гардероб, шкаф за обувки и огледало. Препоръчително е те да са стилово съчетани с останалите мебели в дома ни. Често във входното пространство няма достъп на естествена светлина и затова е изключително важно да осигурим подходящо осветление.

Да превърнем антрето в уютна, удобна и светла част от нашето жилище никак не е лесна задача и за осъществяването й изключителна помощ би ни оказал интериорния дизайнер. Защото и тук, като в останалите зони на жилището ни, е важно да проявим отношение към всеки детайл.

Консултант: архитект София Папазова

Soff Design Studio

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание