Умният дом е на смартфон разстояние

Благодарения на Samsung бъдещето вече е тук!
24 юли 2019 10:33, Екип на Dnes.bg

Снимка: Samsung

Всеки ремонт в дома ни, колкото и дълго да продължи, в своя край стига до ключовия момент – смяната на старите мебели и електроуреди с нови и по-модерни. Ако правим промени в кухнята, обикновено сменяме бялата техника, а във всекидневната това са телевизорът, системата за домашно кино... Но без значение какъв уред искаме да подменим, то целта ни винаги е една – да изберем най-добрия и модерен продукт на пазара.

В XXI век уредите в дома ни не трябва вече просто "да ни вършат работа". Те трябва да пестят електричество и нашето време, и по възможност – да се управляват от разстояние. Хубавата новина е, че умният дом вече е тук при нас, благодарение на Samsung Electronics – южнокорейският гигант, който тази година празнува 50-годишен юбилей.

Нека да започнем от прането и революцията при него – защо да хабим излишно вода и ток, след като пералнята QuickDrive™ намалява времето за пране до 50%, а консумацията на енергия – с 20%, но не за сметка на качественото изпиране. Уникалният Q-Drum™ има основен барабан и пулсатор, които се въртят самостоятелно, гарантирайки динамичното движение на дрехите и тяхното бързо и ефикасно изпиране. А ако сме забравили някоя риза, вратата Add Wash™ ни дава възможност да я добавим лесно и бързо, след като цикълът на пране вече е започнал. Можем също така лесно да добавим изпрани на ръка дрехи, които просто искаме да изплакнем или да изсушим чрез центрофуга.

Излишно е да се притесняваме и за времето, което трябва да отделим. Super Speed намалява ежедневното време за пране с 34% до едва 39 минути. QuickDrive™ спестява време, като движи дрехите динамично, докато екологичните балончета (Eco Bubble™) осигуряват мощно почистване. Времето за изплакване също се скъсява с функциите Speed Spray (Бързо впръскване) и "Swirl+ Drum", както и с увеличаването на скоростта на въртене. Само с докосването на един бутон и функцията Bubble Soak (Накисване с балончета) вече можем да премахнем множество различни упорити петна. Дрехите се накисват напълно в активни балончета, така че цялата мръсотия и петна се освобождават и могат да бъдат премахнати много по-ефективно.

А дигиталната инверторна технология, която използва силни магнити за по-тихо и по-мощно изпиране, консумира по-малко енергия от универсален мотор. Елиминирайки използването на четки, тя осигурява изключителна издръжливост, подкрепена от 10-годишна гаранция.

Когато говорим за домашни задачи, минаването с прахосмукачката безспорно е една от най-досадните дейности в и без това натовареното ни ежедневие. Когато обаче имаме робот, нещата стават далеч по-лесни, а нашето присъствие в дома – абсолютно излишно за тази дейност!

Свръхтънка и свръхмощна - това е най-краткото описание на POWERbot VR7000M. Проектирана с по-тънък корпус, но без да прави компромис с мощното си всмукване, тя генерира 40 пъти повече смукателна мощ, за да засмуква прах и мръсотия от килими дори и под ниски мебели. И тъй като говорим за машина от бъдещето, благодарение на подобрения, високопроизводителен сензор FullView Sensor™ 2.0, тя сканира и разпознава много тесни или малки препятствия на широка площ, както и ъглите на стаята и ги почиства три пъти с 10% повече смукателна мощ.

Edge Clean Master пък почиства ръбовете и ъглите по-ефективно с помощта на мъхеста четка, която е разположена много близо до предната част. Когато тя докосне стена, Auto Shutter се спуска, за да създаде бариера, която помага за събирането на повече прах. А ако ви е омръзнало да събирате косми и боклуци от четката, не се притеснявайте - уникалната самопочистваща се четка значително намалява количеството прах и косми, които се събират по връхчетата на четката. Тя ги събира в центъра на четката, така че могат лесно да бъдат засмукани в кошчето. Освен това, интелигентният контрол на мощността разпознава типа повърхност и генерира оптималната смукателна мощ. Когато е върху килими и мокети, моторът генерира повече смукателна мощ, за да засмуква натрупания прах.

И разбира се най-голямото удобство - POWERbot може да премахва праха без дори да сме у дома. Wi-Fi управлението ни дава възможност да управляваме машината дистанционно чрез приложение на нашия Galaxy S10, като само с едно докосване можем да стартираме или спрем машината, да насрочим часове за почистване и да проверим историята на почистване, когато не сме у дома.

Към високотехнологичните и мултифункционални смарт уреди в дома ни се добавя и иновативния Family Hub – много повече от обикновен хладилник. С него можем да превърнем кухнята в истински център на нашия дом и да организираме графика на цялото семейство. Ако се чудим какво има в хладилника, вече не е нужно да отваряме вратата – може просто да погледнем в него през смартфона си, благодарение на трите вградени камери. През телефона може да свържем хладилника и с много други приложения като Spotify, за да слушаме музика, или SmartThings, с което да контролираме всички умни устройства в дома си, да настройваме лампите, температурата, и дори да видим кой звъни на вратата.

И не на последно място – за да управляваме лесно своя "умен дом", имаме нужда и от отличен и свръх интелигентен смартфон. Samsung ни предлага точно това - Galaxy S10 - телефон от следващо поколение, който интелигентно се учи от нашите навици и става неизменна част от ежедневието ни.

С него с лекота можем да управляваме своите умни уреди. Със зрителната интелигентност от следващо ниво на Bixby пък можем да получим информацията, от която се нуждаем, доста по-бързо: само трябва да насочим камерата към това, което искаме да преведем, купим или хапнем. Също така можем да се насладим на подобрената добавена реалност, като използваме новите функции на режим Apps, за да видим виртуално как ще изглежда в кухнята ни новият хладилник, който желаем.

Със Samsung Galaxy S10 умният ни дом e в ръцете ни, където и да сме. Защото бъдещето вече е тук и е част от нашия живот!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от
Спонсорирано съдържание