Как да играем покер като Дейвид Айнхорн?

В повечето случаи всичко се свежда до решаването математическа задача
Обновена: 2 ное 2013 10:52 | 2 ное 2013 10:48, Екип на Bulgaria On Air
3
Как да играем покер като Дейвид Айнхорн?
Снимка: Bulgaria On Air

„Започнах да играя покер през 2004 година на благотворителен турнир. Справих се чудесно и се забавлявах много. С един приятел решихме да се заемем сериозно за една година, да се упражняваме много и да отидем на Световните серии през 2006. Това беше и първият ми наистина голям турнир“, разказва пред камерата на Bloomberg oснователят и главен изпълнителен директор на Greenlight Capital Дейвид Айнхорн.

За него хората казват, че е истински играч, а самият той е убеден, че в повечето случаи всичко се свежда до решаването математическа задача.

„Разполагате с конкретна сума пари и даден брой карти. Трябва да решите дали ще изиграете ръката докрай, да изчислите шансовете за печалба, с други думи - какви карти могат да дойдат и дали ще са печелившата ръка, какъв е шансът за това. Сравнявате всичко това със сумата, която трябва да вложите, за да останете в играта и доколко вероятно е да спечелите, ако победите.

Всичко е възможно да се случи на турнир по покер. Точно както на борсата в дадено тримесечие, всичко е въпрос на случайност“, разказва Айнхорн. От друга страна, с времето, като инвестирате на много борси, уменията се подобряват и това се отнася и за покера, коментира още той.  „Ако играете много на много турнири, в крайна сметка по-добрите играчи ще излязат на върха“, казва мениджърът.

Вижте какво сподели още изпълнителен директор на Greenlight Capital във видео файла.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
ЖивотсПокер преди 10 години
Уважавайте успелите хора!Като сте скъсаняци си намерете друго занимание.Покера трябва да се учи в училище и в университета даже.Много добра статия все така продължавайте!Ако не знаете научете го.Най-големите наградни фондове в спорта са в покера и тениса.Дори шаха е далеч далеч назад по заплащане.Който е добър нека печели и да има шанса да стане богат.А не Комунистите и Божков да филтрират интернета.
2
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Покрай промените в законодателството в САЩ последните няколко години е паднало едно диво облъчване с този покер... егати досадата.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно днес.беге ще ни научи как да играем покер :)