Двама на клона

Лора и Боби спечелиха предизвикателството на Dnes.bg с рекламата си Net 200 Delux
7 юли 2008 12:30,
21
Двама на клона
Печелившите Лора и Боби. Снимка: Личен архив на случаен минувач през Двореца в Балчик.

Приключи гласуването за най-добър рекламен клип, заснет в рамките на 24-часовото филмово предизвикателство на Dnes.bg.

Печелившото видео е Net 200 Delux. То спечели пред останалите с главозамайваща преднина - в края на гласуването за рекламата бяха подали своя вот 50% от читателите на Dnes.bg

Неговите създатели са супер свежите агенти Лора и Боби, които можете да видите и в самия клип. За идеята си те обясниха:

„Искахме да направим нещо забавно и иронично. И веднага ни хрумна да се пошегуваме с WS Телешоп – наистина най-абсурдното нещо.

Dnes.bg е интернет-медия и знаехме, че всички ще прочетат темата „Мрежата“ в смисъла на Интернет. Но понеже интерпретацията беше свободна, решихме да си направим морско тълкуване.

Много се забавлявахме и макар че не сме супер горди с крайния продукт, важно е участието!“.

Вижте рекламата тук! 


На фестивала Лора и Боби също присъстваха като екип – техният филм Мета(ф)лорично бе в селекцията на 10-те най-добри български филмa, които участваха в международната конкурсна програма.

Вижте го тук:

 


Боби е монтажист на Мета(ф)лорично, но всъщност учи индустриален мениджмънт. Още когато се запознаваме обаче, с нечовешки ентусиазъм ми показва музикални клипове, които прави заедно с брат си и ме закопава със страхотния монтаж и авторски идеи.

Със сигурност неслучайно Лора го е помолила да й помогне за първата й работа, която й хрумва докато... спи.

Защото Мета(ф)лорично е анимационен сън, който е толкова силен, че тя решава най-накрая да преодолее вродения си мързел, здравата да се хване и да го нарисува.

Лора е студентка в НБУ – класическа анимация. Да, все още има хора, които вярват в рисуваните човечета и ги поддържат живи - въпреки инвазията на компютърно-генерираните образи.

Ето какво пише Лора за себе си...

"Казвам се Лора Константинова Димитрова. Родена съм в град София, на 14 юни 1986г.

Детството ми премина под патронажа на палачинките със сладко от бели череши на баба ми и творческото съревнование между мен и дядо ми, кой ще нарисува по-красиво великденско яйце в старата тетрадка, с лика на Васил Левски отпред.

Растях, закърмена с прекрасните Приказки на Шарл Перо, Ханс Кристиан Андерсен и Братя Грим, с нечуплив респект към художници, певци и скулптори, с идеи за творчество и креативност и разбира се с неописуемо пищна снага, благодарение на споменатите вече палачинки.

Когато настъпих смело в пубертета, баща ми ме запозна с творчеството на Walt Disney. Цветовете, феерията и страхотните песни, съпътстващи всеки един филм, ме учеха на любов към това прекрасно изкуство...

После, когато бях ученичка никой не вярваше в мечтите ми да стана аниматор. Впоследствие, след като палачинките вече нямаха власт над моята снага и доста рисунки бяха преминали изпод пръстите ми, ме приеха в Нов Български Университет, в мечтаната специалност.

През декември 2007г., се роди идеята за първата ми анимационна миниатюра – „Метаф(Л)орично”. Нарисувах я точно за един ден. Не беше най-смисленото нещо, но много си го харесвам, може би защото е първото ми (наистина ПЪРВО - изобщо и отвсякъде) „дете”.

Рисувано и оцветено ИЗЦЯЛО на ръка, то сякаш сбъдна част от мечтата ми, донякъде несъвпадаща със съвременното анимационно изкуство- да творя всичко с ръцете си така, както са правили аниматорите в Дисни много преди въвеждането на компютърните програми за анимация..."  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
oh 4ak lo6o mi stanaDimityr e mnog prav az moga da nap6a 10 stranici komentar no nqma da ima smisyl.tolkova dobri animatori imame v BG napraveteedna statiq za tqh
19
0
 
0
 
! Отговори
petar преди 15 години
i az se 4udih tva bratle ama glasuvaneto otdavna e svur6ilo.. 4estito na dvamata agenti! Drugite klip4eta sa tupi za Internet, tva e SMEH! popcorn su6to be6e qko. Aide
18
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 15 години
Az lichno ne razbrah kakvo tolkova v4epetlitelno ima vuv flimchetata, vijdali sme dosta po-dobri neshta, i v kraina smetka kakvo tochno triabva da ozenim za nagrada ???
17
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
... до анимацията-тук вече няма да коментирам :))) Аз лично се забавлявах да я гледам, но далеч е въпросът дали е подходяща за фестивал... Може би е. Защото рисуваното се откроява от другото, аз лично съм бил на много фестивали и-повярвайте, на такива късометражни безумия съм бил свидетел... Всеки труд трябва да се цени, а и момичето си казва, че не е претендирала за нищо и, че не е сюжетно, така че... Между другото озвучаването ме уби :))))Поздрави за Лора и Боби!
16
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Нека те просветля в нещо. Такъв тип "предизвикателства", както са наречени от днес.бг, се правят навсякъде с идеята да бъдат абсолютно аматьорски, с цел хората да свършат нещо по дадена тема в максимално кратки срокове без да имат нито време, нито удобно място, а в повечето случаи хората дори не са подготвени с апаратура. Това е един бърз експеримент, което само по себе си си личи във всичките клипове (http:// .dnes.bg/balchik.php). и победата точно на този клип е... донякъде логична, тъй като е най-различен и-нека си го кажем искрено, забавен. Защото невинаги е важно да залагаш на страхотна идея, когато нямаш шанс да я реализираш като хората, понякога е нужно просто да се забавляваш. А това са млади хора които определено са се забавлявали и не само, че не виждам нищо лошо в това, но и някои нападки по-долу ми се струват не просто неуместни, но и откровено злобни, в което прозира малко завист според мен.... относно фактът, че все още има хора, които се радват на живота и други (напушени, мозъчноболни и прочее... оххх, леле Господи!!!), които им се радват на тях и също се забавляват с лекота!Нищо лично.
15
0
 
0
 
! Отговори
dimitri преди 15 години
щом такава голяма част от "навалицата" са оценили това, значи мога да си направя статистически извод че са преобладавали ощетени от към мозъчносъдържание хора(или мнооого напушени с марихуана)....слезте на земята и престанете да правите пародии от фестивали за сериозно изкуство, по този начин показвате неуважение към изкуството и изобщо към хората които се занимават с това и други които го оценяват
14
0
 
0
 
! Отговори
lujica преди 15 години
na .dnes.bg i na teq dvamata simpatqgi-EVALA za qkata animaciq i zdraviq METAL, evala za gotinata ideq za reklama i idiotskite ezici v neq ( za neprosvetenite-TOVA NE E NEMSKI a parodiq predpolagam, za6toto az u4a nemska filologiq) i vuob6teeee... EVALA PI4OVE!!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От ТЕЛЕ-ШОП жената каза 4е немат от мрежите .КАДЕ мога да купа не лажете хората само с рекламата !
12
0
 
0
 
! Отговори
kebap преди 15 години
много ми допадна лекотата и небрежността на анимацийката, както и музиката:)) Рекламното клипче пък е супер идиотско и много ме радва момчето в своята "сериозност"! Много са сладки и двамата, само напред!!! :)
11
0
 
0
 
! Отговори
elish преди 15 години
Кой им даде наградата ли? Ами 50% от навалицата им я даде и да им е честита, щото колкото и да бълвате змии и гущери наградата си е за тях и им пожелавам все повече труд, за да правят все по-добри неща!
10
0
 
0
 
! Отговори
elish преди 15 години
Кой им даде наградата ли? Ами 50% от навалицата им я даде и да им е честита, щото колкото и да бълвате змии и гущери наградата си е за тях и им пожелавам все повече труд, за да правят все по-добри неща!
9
0
 
0
 
! Отговори
Iliqn преди 15 години
kolko kompleksari imalo na toq svqt... ami Emile 6to ne izmisli6 ti ne6to po-zabavno, gleda li gi drugite reklami za da hrani6???? 4ete li kvo e trqbvalo da pravqt teq hora i za kolko vreme??? Evala na pi4ovete kefq se, 4e ima o6te mladi hora koito si pravqt kefa i j1nat uspehi!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
ni преди 15 години
Браво на творците, но все пак трябва да и благодарят на Happy Three Friends за първоначалната идея.
7
0
 
0
 
! Отговори
sir_Valdemar преди 15 години
Рекламното клипче бива не е зле (много), а анимацията... злье ("ь"-то е важно при произношението) ногу злье. Грубата работа. Да им е честита наградата на тези двамцата. :)
6
0
 
0
 
! Отговори
emil преди 15 години
koiii im dadee na teziiiii idiotii nagradaa tovaa e TAPOOOOOOOedno dete 2ri klas shte izmisli neshtoo po zabavnoooo
5
0
 
0
 
! Отговори
vizar преди 15 години
Явно си много гениален и велик щом си позволяваш да даваш оценка за другите. Найчи се да цениш чуждия труд приятел!!!! Лично на мен ми харесва филма. И подкрепям амбициозните хора в Б-Г , защото знам колко е трудно да правин нещо тук и то да не е комерс. Само така Лора и Боби ще чакам следващите ви изяви.
4
0
 
0
 
! Отговори
dimitri преди 15 години
това само някой много напушен може да го измисли....само харчат парите на родителите си горките"ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ"
3
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 15 години
не съм критик или нещо такова.....от гледна точка на нормален човек....анимацията е пълна тъпня....това нито е изкуство нито е творческа мисъл ами просто губене на време....същия смисъл ще намеря ако гледам черен квадрат .....никакъв
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СМЕХ!
1
0
 
0
 
! Отговори
snatch преди 15 години
Филмчето е пълен шит, поне типажите да бяха нарисувани като хората! Хора не гледате ли какви филмчета се рисуват на други фестивали по света. Потрес!!!