Фестивалите - когато не става дума за музика

Как се веселят хората преди и по време на фестивал
19 юли 2008 16:45,
14
Фестивалите - когато не става дума за музика
Човешка автомивка. Снимка: mp3.bg

Големите музикални фестивали освен място за тридневно безпаметно пиянство, свинщина и куфеене на най-големите или най-горещи имена, са и място, където се случва и нещо друго.

А именно, ако не лежиш цял ден в безпомощно състояние вследствие на злоупотреби с алкохол или немощ от обедното слънце, превърнало палатката ти в човешка фурна, имаш шанса да се позабавляваш по най-откачен начин.

Един от многото примери за това е фестивалът Роскилде, където десетките хиляди посетители се настаняват в къмпингите. Интересното е, че всеки къмпинг е посветен на различно нещо.

Къмпингът е разделен на 13 квартала, като всеки има в средата си т.нар. Агора.

Всяка агора предлага общ грил, място за огън, помещение за зареждане на телефони и безплатно място за багаж, което се охранява. Освен това, всяка агора предлага и редица странни преживявания по време на 4-те дни преди самия фестивал, както и по време на него.

Agora B / Скейт

Агората е снабдена с 2500 кв.м. рампа, в която има зони за професионални скейтъри, както и за аматьори, които искат да се пробват за първи път.

По времето на 4-те дни преди фестивала там можете да гледате едни от най-добрите BMX-ри и скейтъри, които демонстрират своите способности под звуците и римите на най-добрите северни DJ-и и МС-та.

Освен това там се организират и графити уъркшопове, където можете да подраскате свободно по стените и огражденията, докато получавате съвети от най-добрите райтъри от скандинавските страни.

Agora C / Конструкции

Това е мястото, където можете да проектирате и построите паметник или малка сграда с материали, осигурени от фестивала, като преди това, разбира се, проектът ще бъде прегледан от архитект, за да не застрашите сигурността на хората с творението си.

Аgora D / Денс

Под цветни лампички в духа на носталгия от 50-те плюс атмосфера от бална зала и огромни диско топки можете да потанцувате.

Интересна е и "тихата" дискотеката, където на входа получавате слушалки. Когато си ги сложите, чувате музиката, която чуват всички останали, но в момента, в който ги свалите, единственото, което се чува е запъхтяното дишане на всички наоколо.

Agora E / Спорт

Едно от най-откачените места. Организират се състезания между 2, 3 или повече отбора, като можете да се съревновавате с хората от съседния кемп или палатка.

Най-странното от всичко е, че повечето състезания са исторически игри, които не са особено популярни и именно това ги прави забавни. Примери: Игра с чукове, замерване със сладкиши, гол маратон, Игра с чинии от Северна Франция, датиращи от 1685 г. и т.н.

Разбира се, има и спортове, които се играят с една ръка, за да може другата да държи бирата. Става дума за мини голф.

Agora F / Дизайн

С различни уъркшопове можете да се научите как да си декорирате пространството пред палатката с градински гноми, знаменца, плакати или каквото въобще ви хрумне. Освен чисто материално, можете да декорирате кемпа си и със звук.

Навсякъде са разположени специални туби с газ и е зададен определен ритъм. Когато много хора започнат да удрят по тези туби с ръце, звукът се увеличава и ако успеете да поддържате ритъма заедно - звуковата уредба ви дава нови и нови звуци, които допълват предишния ритъм.

Колкото повече хора поддържат ритъма, толкова повече нови звуци се добавят, докато всичко премине в хипнотично трайбъл преживяване.

Agora G / Климат

Идеално място да се научите как да се отнасяте към боклуците с цел лесната им преработка и намаляване нивото на глобалното затопляне. Поне можете да разберете как да не вредите толкова на собствената си планета.

В краен случай можете просто да се отпуснете в зоната за релакс върху огромни еко възглавници и еко кресла, пълни със семена, като това е и идеалното място за отмора при махмурлук.

Agora H / Технологии

Тук можете да джиткате в мрежа на всякакви компютърни игри в случай, че имате абстиненция към домашния плейстейшън. FIFA, Call Of Duty и Counter Strike пък са ти прекалено добре известни, за да обясняваме повече.

В самите фестивални дни има турнири с професионалисти, където всеки може да се пробва срещу тях, стига да му стиска.

Agora J / Тишина и Чистота

Агората се намира в средата на полянка, където всеки зажаднял за малко тишина може да релаксира нощем с напитка в ръка.

Освен това всички живеещи наоколо се стараят да поддържат чистотата, която не е често срещана (дори въобще) в останалата част от фестивала.

Зоната разполага и с първата по рода си болница за махмурлук. Ако се чувствате зле, можете да се оставите в ръцете на прекрасни скандинавски медицински сестри, които ще ви направят масаж на главата и баня на стъпалата, докато диджей ви подбира най-релаксиращия chill out.

Нещо ново е и специалният фризер за бира, където си оставяте ваша топла бира и си взимате веднага студена, а когато вашата се изстуди, я взима някой друг и т.н.

Agora K / Плуване

Корабокруширал пиратски кораб до езерото в тази агора служи за диджей пулт, докато вие можете да се наслаждавате на подводни лайфове. Именно специални колони под водата изпращат звукови сигнали, докато плувате или се носите по повърхността на езерото.

Музиката се определя по-скоро като организира звуков хаус, тих алтърнатив, на моменти с порции соул, блус и експериментална електроника.

Разбира се, това е и идеално място за плажен футбол и волейбол.

Agora L / Медия

Тук се намира и фестивалното радио, което се поддържа от студенти в града. По радиото можете да чуете всякакви новини около феста, а станцията организира забавни неща, като Голия маратон или Мистър и Мис Роскилде.

Тук има и специални кабинки, където могат за няколко минути да ви преобразят като гей, лесбийка или травестит в случай, че ви е любопитно как ли бихте изглеждали, ако бяхте такъв.

В специални изповедални можете да споделите своите виждания за сексуалността, които ще бъдат излъчени по фестивалното радио. Има и пункт за безплатни презервативи, тъй като сигурността е преди всичко.

Agora M / Лед

Място, където можете да покарате зимни кънки дори под парещото лятно слънце. Сериозно. Пързалката е направена от специална пластмаса и има площ 1000 кв.м., а кънки можете да си наемете на място.

Agora N / Кино

В киното можете спокойно да седнете на тъмно и хладно място, на мека седалка и да погледате някои от най-култовите филми през годината с кола и пуканки в ръце.

Киното е безплатно, разбира се.

Agora P / Хората на Роскилде

Това е място, където хората сами избират облика му. Можете да отидете с всякакви идеи и да направите каквото поискате. Някои от нещата, които можете да направите там, са да сготвите и ядете ястие, приготвено в комунална кухня или да правите йога упражнения с инструктор. Всъщност, всичко зависи от вас.

Други интересни неща са:

Катедралата на тишината - място, където ще ви измият краката, ще ви ги масажират, а след това можете да намерите уединение в катедралата и да медитирате.

Бел Канто
- 30 джентълмена с бели ризи и папийонки. Можете да чуете тези тенори и баритони на най-неочаквани места. На опашката за тоалетна или докато се редите за хотдог.

Човешка автомивка - там ви дават бански, след което ви вкарват в помещение с прозрачни стени и ви измиват от глава до пети пред погледите на хората от фестивала. Момчетата биват къпани от секси мацки, докато момичетата ги изтъркват скандинавски плейбои.

Освен това можете да намерите още десетки интересни места. Стига да имате време, средства и да ви стиска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Станчо преди 13 години
Дано там поне екстазито да им е хубаво. България е толкова скапана, че чак и дрогата й е скапана :)
13
0
 
1
 
! Отговори
този преди 15 години
ти колко си жив бе льольо
12
1
 
0
 
! Отговори
Aelita преди 15 години
Супер звучи всичко това! Аз видях профила на една датчанка в MySpace, тя милата ходила там, явно за нея не е проблем, както за повечето нас... :(
11
1
 
0
 
! Отговори
Глухчо преди 15 години
Фестивала в Роскилде е легендарен. Кампуса се намира на квадратна площ със страна приблизително колкото е от цум, до НДК. Има сайт и от там можете да видите снимки. Там буквално може да се разбиеш. За нещастие парите не са никак малко като за българия...200 Евра е примерно мястото за палатката...аз събирам пари и догодина ще се видим там :)
10
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 15 години
Предлагам ЕС да забрани да се наричаме България...Защото тази древна и велика държава,няма нищо общо с тази ,която сега носи това име...Това име е опетнено и обезчестено от съвременното общество ,което живее на тази територия..! Червени бушмени(за разлика от автентичните...) за 50 год.опорочиха и оскотиха този народ със славна история до 1944 год.Сега този народ лесно се управлява.....дай му кебапчета,бира,чалга и шизофренични тв.предавания...! По ще му приляга име от рода на Република Чалга.....звучи африкано-азиатски ,но от отдалечените океански островни републики....
9
0
 
1
 
! Отговори
uovovi4 преди 15 години
Егати кефа! И аз искам там ;) Дано този род прояви зачестят и аз да имам вузможността да бъда там. И там да се срещнем повече млади и доволни от живота хора.
8
1
 
1
 
! Отговори
Motorhead преди 15 години
За съжаление Каварна е единственото място ,където може да се иде,ако слуша тази музика и да избягаш от нещастния чалга живот, поне за малко. та тази дърржава е един голям чалга-фест постоянно:()) .
7
0
 
1
 
! Отговори
Пич преди 15 години
Какво правят, какво правят, плющят се като невидели, това правят. Да ви имам въпросите ...
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Bulgarina e prost narod ,nqma akul za takiva extri~!!
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Искам да поливам мацки на човешката автомивка.
4
0
 
1
 
! Отговори
kjed преди 15 години
предпочитам да отида на този фестивал и да се накефя от колкото да се пържа по нашите курорти заобиколен от хотели и строежи
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"сески мацки" бе, Христов. Секси със сиски, или някакви Цецки?
2
1
 
0
 
! Отговори
Айо преди 15 години
Ихааа. Е това е. Живот. От сега започвам да събирам пари от закуски и след 5-16 години мога и да съм там. Иначе хора, който може да си го позволи, това е мястото!
1
2
 
0
 
! Отговори
sus преди 15 години
Е тва се казва фест, ! Колко жалко, че върха на фестивалния живот в Бг са кебапчетата и умрелите метали в Каварна :(