„Аларма Пънк Джаз 2012” продължава с The Static Age от Върмонт

Нова порция алтернатив с елементи на инди-рок и дълбоки корени в хардкор
16 фев 2012 13:18, Петя Славова
0
„Аларма Пънк Джаз 2012” продължава с The Static Age от Върмонт
Снимка: „Аларма Пънк Джаз”

С нова серия от пост-пънк, инди-рок и dirty old rock’n’roll концерти ще ни зареди феста „Аларма Пънк Джаз”.
Срещите ще са в кино „Влайкова”.

Героите съвсем не са случайни. Първото събиране е на 22 февруари от 21.00 часа с пост-пънк/алтърнатив квартета от Върмонт (понастоящем почти изцяло пренесен в Чикаго) The Static Age. Групата е създадена преди 10 години в Бърлингтън от китариста-фронтмен Андрю Пейли и басиста Адам Мейлиър, а останалите членове в обновената им формация са чикагският барабанист Джо Совински и Ребека Такамизу (клавири/китари).

Името на бандата идва от заглавието на емблематичния албум The Static Age на хорър-пънкарите Misfits, но бандата има много малко общо с хорър-пънка.

Музиката им е по-скоро мелодичен алтърнатив с елементи на инди-рок и дълбоки корени в хардкор/DIY-сцената от 90-те (откъдето идват и Андрю, и Адам). Текстовете им, писани главно от фронтмена Адам Пейли, журналист в Чикаго, включват теми от социалната и политическата действителност на глобализиращия се свят, но са по-скоро философски, отколкото активистки ориентирани.

Последните два албума на бандата I/O (2009) и In The City Of Wandering Lights (2011) са издадени и в Европа от лейбъла Flix Records и веднага биват последвани от големи европейски турнета. Сегашното им турне на Стария континент, трето поред за групата, за пръв път включва и Южните Балкани – България, Гърция и Македония.

Отново на същото място, но на 5 март ще може да видим и пауър-триото Soviet Soviet от Пезаро, Италия, което вече веднъж доказа на българската публика миналата година, че родният град на Росини има и своите сериозни пънк-традиции. Част от програмата на фестивала е и загребското синт-поп/инди дуо Kimiko.

Те ще са на сцената на 21 март и по-нататък може да се приготви и за Keira Is You (добре познатите на феновете на “Аларма” прогресив-готик-уейвъри от Хожов, Горна Силезия), нашенските рокендрол легенди Daily Noise Club (точно след международното им турне заедно с преродения Джими Хендрикс Lord Bishop) и немците Featuring Yourself.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари