Три известни личности с Топ 3 на Sofia Design Week

Йорданка Фандъкова, Белослава и Камен Калев избраха своите фаворити от програмата
17 май 2012 11:12, Петя Славова
0
Три известни личности с Топ 3 на Sofia Design Week
Белослава. Снимка: Sofia Design Week

Известни личности решиха да споделят своите фаворити от програмата на тазгодишното издание на Sofia Design Week. Първите трима са кметът на София Йорданка Фандъкова, певицата Белослава и режисьорът Камен Калев.
Те обявиха своя Топ 3.

Според столичния кмет, изложбата „Когато порасна, заради дързостта на детските мечти” е сред най-любопитните събития в програмата. Може да я видим от 1 до 8 юни във Фабрика 126. Йорданка Фандъкова ще черпи опит в професията и от на Асоциация за развитие на София. Темата е „Дизайнът в подкрепа на активния живот на възрастните хора“. Форумът е вдъхновен от реалния опит на истински иноватори в сферата от Финландия, Белгия, Норвегия, Испания, Полша и Германия. Събитието ще се случи на 4 юни, 18.00 във Vivacom Art Hall. Сред важните събития е и лекцията на Теему Сувиала от финладската творческа агенция Kokoro & Moi, автори на визуалната идентичност на Хелзинки - световна столица на дизайна. Може да се види 2 юни в зала 2 на НДК.

Белослава се е спряла на изложбата "Рамката". Заради ескперимента да вкараш графити артисти от улицата в галерия. Още повече, че и момчетата, които изрисуваха Паметника на съветската армия „в крак с времето“ са се съгласили да участват. Експозицията е достъпна от 1 до 8 юни на Шипка 6. Още две изложби е харесала певицата. "Critical Mass" на Вито Валентинов съвсем не е случаен избор, тъй като авторът успява да визуализира музиката. „Знам, че е голям педант и съм сигурна, че ще е интересно”, споделя още Белослава. А ние може да се убедим в думите й, ако също я видим - от 30 май до 8 юни в магазин Шипка. Третото предложение от изпълнителката на „Слушай ме” е изложбата на Борис Праматорав „Звяр”. А причината е, че Белослава обожава рисуваните му чудовища. И ние може да им се насладим от 24 май до 8 юни в Café Ma Baker.

Режисьорът на „Източни пиеси” и „Островът” си е избрал да посети лекцията на дизайнера Стефан Загмайстер, защото e провокатор и търси щастието. Събитието ще е на 2 юни в зала 2 на НДК. Изложбата"The Hand Written Letter Project" на Крейг Олдъм в Склада също не е за изпускане, според Камен Калев. Защото в ерата, в която всичко е дигитализирано, този човек кара най-големите дизайнери в света да му напишат писмо на ръка. Откриването е на 1 юни и ще остане в Склада до 8 юни. Сред акцентите на кинорежисьора, разбираемо е и киното. Късометражната селекция на сдружението Позор, може да видим на 5 юни от 21.00 часа във
Vivacom Art Hall.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари