Deep Purple, Doro и руски легенди на Kavarna Rock

Фестът събира фенове на 1 и 2 юни
16 яну 2013 17:21, Петя Славова
3
Deep Purple, Doro и руски легенди на Kavarna Rock
Deep Purple.Снимка: Kavarna Rock

Kavarna Rock ще обедини и тази година почитателите на тежката музика, като освен Deep Purple на сцената ще излязат още 7 групи с утвърдено име в историята на рока, обещават организаторите.

На 1 юни в рамките на феста ще се срещнем с „Ария”, известни като „Източният Айрън мейдън“. Бандата започва своята история с първия си албум, който излиза по време на „перестройката” през 1985г. Песните на „Ария” отправят много послания, обхващайки теми като насилието, мъката, травмите от войната, както и над човешки въпроси, като преживявания на душата извън тялото.

Важен момент за израстването на групата е разрешението за солови концерти през 1986-а, като до този момент право за изпълнение на тежка музика има само руската група „Куиз”.

На 2 юни пък се очаква още едно любопитно руско изпълнение, този път в лицето на пънк-рок група "АЛИСА", чието мото е:”Не на войната! Правете рок-н-рол!”. Рокаджиите ще зарадват публиката с песни от новия си албум „Саботаж”, като разбира се, няма да пропуснат да изсвирят и най-запомнящите се парчета.

Женското присъствие на Kavarna Rock е Doro Pesch, която без съмнение е най-известната дама в hard and heavy историята. Немската рок звезда е известна и като вокалистка на бандата Warlock, но най-вече нашумява със соловата си кариера.

Няма да липсват и български рок групи, които да подгряват динозаврите. Kavarna Rock ще включи в събитието небезизвестната група "Черно фередже", "Аналгин". Все още се пази в тайна кой ще е хедлайнерът на първия ден от фестивала.

Промоционални билети за двата дни на Kavarna Rock 2013 вече са пуснати за продажба на цена от 70 лв. Промоцията ще продължи до 31 януари 2013г , след което двудневният билет ще бъде на цена от 90 лв., а еднодневният - 60 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
рокмен преди 11 години
там сме отново-добре 4е се канят утвърдени банди-оставили трайна следа ,а не измислени и бледи сенки които се уригват и драйфат....
2
0
 
2
 
! Отговори
varg преди 11 години
Пак пенсионери.
1
0
 
0
 
! Отговори
diqn преди 11 години
tam sam