"Музика под звездите" в Бургас

Започва лятното турне на Фортисимо Фест
30 авг 2013 11:22, Петя Славова
0
"Музика под звездите" в Бургас
Диригентът Максим Ешкенази. Снимка: Булфото

Безплатното лятно турне "Музика под звездите" на "Фортисимо фест" започва тази вечер от Бургас. На 31 август музикантите са във Варна. Финалът е в София на 15 септември.

Както Dnes.bg писа, са подготвени три програми - за Варна и Бургас, за Русе и Велико Търново и за София и Пловдив. Всяка включва по три части - класически музикални произведения; авторска музика, фолклор и джаз; съвременна класическа музика.

Една от големите изненади на фестивала тази година ще бъде роялът на откритата сцена, на който Людмил Ангелов ще свири в София и Пловдив. В Русе и Велико Търново, заедно с Русенската филхармония, ще се представи цигуларят Светлин Русев, който е роден в Русе и пристига специално за концертите "Музика под звездите". За първи път на фестивалната сцена ще бъдат децата, победители в конкурса "Vitam Inspirare" /Да вдъхнеш живот/, който се състоя по инициатива на "Фортисимо фест" през май тази година.

От Виена за турнето идва цигуларят Марио Хосен. Мишо Йосифов секстет, Адриана Николова - Печенката, Нели и Георги Андрееви също са сред именитите солисти на концертите.

На всеки концерт ще могат да се купят сертификати за дарители - по 10 лв., за програмата "Фортисимо клас" - с часове по класическа музика, в които децата от 4-и клас в училища в цялата страна се запознават с деветте основни симфонични инструмента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари