Отблизо "Уикилийкс", Лейди Даяна и Уди Алън

Три от най-добрите филми на Киномания
Обновена: 21 ное 2013 20:32 | 21 ное 2013 19:02, Петя Славова
0

Кадър от "Син жасмин". Снимка: Киномания

Филмите, които не пленяват с аудиовизуални ефекти, а с човешки истории, може да видим и на тазгодишната Киномания. Дойде ред и за едни от най-чаканите заглавия в панорамата. Сред тях са "Син жасмин" - най-новият филм на Уди Алън, който беше категоризиран като „завръщането му към драмата”.

На 23 ноември от 19.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе единствената прожекция на филма, в рамките на киномаратона, отбелязват организаторите.

Друга любопитна покана е да научим подробности около историята на придобилия световно влияние сайт „Уикилийкс” и неговия създател Джулиън Асандж. За него ще разкаже трилърът „Петата власт” (“The Fifth Estate”) на режисьорът Бил Кондън. Прожекцията в зала 1 е на 24 ноември от 19.00 часа.

На същото място, но на 22 ноември от 19.00 часа може да видим и последните две години от живота на принцеса Даяна. Филмът за нея се фокусира върху любовта й с пакистанския лекар Хаснат Хан и бурните отношения със семейството му, което се възпротивява на тяхната сватба.

Уелската принцеса среща по това време египетският милионер Доди Файед, с когото започва връзка, превърнала се в светска сензация и следена постоянно от жълти хроникьори и папараци по целия свят. Любовта им приключва с трагичната автомобилна катастрофа в парижки тунел през 1997 г.

Киномания 2013 започна на 14-ти и ще продължи до 1 декември. За 27-ти път филмовият маратон ще предложи най-горещите и атрактивни заглавия за последните две години. Традиционно в селекцията са включени чисто нови, непоказвани у нас филми, оценени вискоко от престижните кинофестивали по цял свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари